Valts Kleins, Sergejs Kondrašins, Iveta Vaivode, Jānis Deinats, Vladimirs Svetlovs, Andrejs Zavadskis... tie ir tikai daži fotogrāfi, kuri izstādē "Riga Photo Show 2012" no 9. līdz 11. novembrim dalīsies ar savu pieredzi un atklās meistara noslēpumus.

Visas trīs izstādes dienas divās konferenču zāles nepārtraukti notiks atzītu fotospeciālistu un videopeciālistu vadīti semināri gan profesionāļiem, gan iesācējiem.

Smelies idejas un pieredzi no Kleina!
"Labāka fotoaparāta par telefonu līdz šim man nav bijis!" par lielu pārsteigumu visiem atklāj pieredzējušais un talantīgais fotogrāfs Valts Kleins. Lai arī jūs nojaušat sava telefona piedāvātās fotoiespējas, Kleins 10. novembrī plkst. 12.00 aicina uz semināru "Kā fotografēt ar iPhone?". Savukārt 11. novembrī fotogrāfs vadīs semināru "Reklāmas fotogrāfija". "Nāciet, es dalīšos ar savu praktisko pieredzi," uzsver Kleins.

Viss par modes fotostāsta veidošanu
Izstādes pirmajā dienā plkst. 17.00 fotogrāfe Iveta Vaivode stāstīs par modes fotogrāfiju, uzsverot personiskā rokraksta veidošanas nozīmīgumu. Savukārt atzītais fotogrāfs Vladimirs Svetlovs 11. novembrī plkst. 14.00 interesentus aicina uz semināru "Process: svarīgākie momenti modes fotostāsta realizēšanā". Mode nav iedomājama bez stila, tāpēc 9. novembrī plkst. 15.00 Anna Volkova stāstīs par stilista uzdevumu, veidojot modes fotostāstu, kā arī atklās fotogrāfiskos paņēmienus, kas ietekmē koptēlu.

Erotikas fotogrāfija
Kā izģērbt sievieti un par to vēl saņemt naudu? – uz šo pikanto jautājumu atbildi radīsi, ja 11. novembrī plkst. 14.00 apmeklēsi Latvijā pazīstamākā erotiskās fotomākslas meistara Sergeja Kondrašina vadīto semināru erotikas fotogrāfijā. Šobrīd fotogrāfs strādā pie sava jaunākā – 2013. gada – kalendāra, kas pēc kārtas būs jau astotais un kuru ar lielu nepacietību kā ekskluzīvu mākslas darbu jau gaida kolekcionāri.

Bērnu fotografēšana
Visi vecāki cenšas iemūžināt savus mazuļus jaukās bildēs, kuras albumos tiks aplūkotas vēl gadiem ilgi. Tāpēc pazīstamais fotogrāfs Jānis Deinats uz savu semināru 10. novembrī plkst. 14.00 aicina tieši vecākus un vecvecākus, jo lekcijā sniegs ieteikumus un padomus, kā pašu spēkiem iegūt skaistas un izteiksmīgas bērnu fotogrāfijas. Lai no attēla staro prieks un radoša izdoma!

Igauņu fotogrāfa Kaupo Kika seminārs
"Mana vienīgā fotogrāfija" – tik filozofiski saucas populārā igauņu fotogrāfa Kaupo Kika vadītais seminārs, kurš notiks 10. novembrī plkst. 17.30 un ietvers antropoloģiska pētījuma prezentāciju. Kaupo lielākoties veido mūziķu portretus un savus sasniegumus šajā jomā skaidro ar iegūto izglītību. Kaupo ir apguvis klarnetes un saksofona spēli, kā arī vokālo mākslu! Starp citu, viņam jau ir bijušas septiņas personālizstādēs.

Sertificētu "Adobe" ekspertu vadīti semināri
Sadarbībā ar "Digital Guru" 9. novembrī Ķīpsalā notiks sertificētā "Adobe" eksperta Iva Zennes vadītais seminārs ""Photoshop CS6" jaunumi", nākamajā dienā "Adobe" eksperts Hardijs Sametis plkst. 10.30 aicina uz semināru "Videomontāža ar "Apple Final Cut"".

Ieejas maksa uz katru semināru ir Ls 2. Tie, kuri vēlas apmeklēt vairākus "Riga Photo Show 2012" seminārus, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā varēs iegādāties daudzdienu biļeti par Ls 12. "Riga Photo Show 2012" laikā notiks arī vairāki semināri, kurus varēs apmeklēt bez ieejas maksas. Detalizētāku semināru programmu skatiet: www.bt1.lv/rigaphotoshow/?link=00500000

Vienlaikus izstāžu centrā notiks arī mobilo aplikāciju šovs "Riga APP SHOW 2012" un 1. starptautiskā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izstāde un konference "Riga COMM 2012".

Ieejas maksa uz visiem trim pasākumiem: Ls 3.00
Pensionāriem un skolēniem (uzrādot apliecību) – Ls 2.50
Ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 bērni līdz 18 gadu vecumam) – Ls 7.00
Bērniem līdz 7 gadu vecumam – ieeja bez maksas!
Biļete ir derīga, lai apskatītu "Riga Photo Show 2012", "Riga Comm 2012" un "Riga App Show 2012" ekspozīcijas!

Darba laiks:
9. novembrī 10.00–19.00
10. novembrī 10.00–19.00
11. novembrī 10.00–17.00