Adobe stock logoAdobe šodien publicēja vairākus jaunumus savai Creative Cloud (CC) aplikācijai. Bet lielākais jaunums nav atjauninājums, vai jauna aplikācija. Tas ir jauns serviss - Adobe Stock. Adobe domā, ka jaunais serviss ātri kļūs populārs un dominējošais starp tiem, kam nepieciešamas fotogrāfijas. Tam par pamatu ir aprēķins, jo 85% no tiem, kas pērk komercfotogrāfijas, jau lieto Adobe aplikācijas.
Adobe pagājušā gada nogalē par 800 miljoniem USD iegādājās vienu no mikrostock fotobankām Fotolia. Tādēļ starta kapitāls šobrīd ir jau 40 miljoni komercfotogrāfiju, ilustrāciju un grafisko elementu, bet drīzumā būšot arī video. Fotolia turpinās savu biznesu paralēli Adobe Stock tāpat kā līdz šim, jo Fotolia vārds Eiropā ir plaši zināms.


Fotobanka šobrīd ir integrēta Adobe "library" (bibliotēkā). Tas nozīmē, ka jums vairs nav nepieciešams lejupielādēt attēlus savā datorā un tad importēt Adobe programmā. Tagad atliek tikai izvēlēties nepieciešamo attēlu fotobankā un tā parādīsies mazā bibliotēkā Adobe programmā. Tāpat jums būs iespēja strādāt ar mazās izšķirtspējas versiju, pirms nolemjat iegādāties pilnās izšķirtspējas versiju.
Attēlus fotobankā varēs iegādāties par 9,99 USD gabalā, bet tāpat būs iespēja iegādāties abonentu par 49,99 USD, kur iegūstat tiesības mēneša laikā lejupielādēt 10 attēlus. Ja esat Creative Cloud abonētājs, tad īpašais piedāvājums par šo pašu komplektu ir 29,99 USD. Par 199,99 USD uz mēnesi jūs iegūstat tiesības lejupielādēt 750 attēlus.

Creative Cloud tagad arī Android lietotājiem
Android lietotājiem tagad no Creative Cloud aplikācijām būs pieejamas Photoshop Mix, Color CC, Brush CC un Shape CC. Visas šīs jau labu laiku bija pieejamas iOS (Apple) lietotājiem. Papildus iPhone lietotājiem tiek piedāvāta jauna programma Hue CC, kas atpazīst krāsas fotogrāfijās un ļauj to pārvēst video filtrā, ko lietot Premiere programmā.

Photoshop arī ticis pie atjauninājumiem un tagad klāt nācis dūmaku samazināšanas rīks, uzlabots pludinājuma efekts un content-aware piepildījuma rīks panorāmām. Arī Ilustrator, Lightroom, InDesign, After Effects un Premiere Pro ieguvuši dažādus atjauninājumus un tādēļ CC aplikācija ieguvusi jaunu nosaukumu – CC 2105.

Photoshop CC 2015

Fotolia satura pārdevējiem arī labums – nākuši klāt papildus 4 miljoni klientu. Tiesa daļa visticamāk jau bija klienti. 33% no Adobe Stock klientu samaksātā summas aizies tieši Fotolia satura pārdevējiem. Tiesa arī Fotolia tagad pacēlusi šīs izmaksas no 20-25% līdz 33%.

Vairāk par Adobe Stock var uzzināt mājas lapā https://stock.adobe.com.