Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) izsludina Rīgas domes Kultūras projektu finansēšanas konkursu. Konkursa rezultātā tiks atbalstīta Rīgai nozīmīgu kultūras projektu īstenošana vizuālajā, mūzikas, dejas, audiovizuālajā un teātra mākslā, kā arī grāmatniecībā, muzeju darbībā, pilsētas kultūrvides un starpdisciplinārā jomā.
2016. gada konkursā kā prioritāte noteikts atbalsts inovatīviem un izglītojošiem projektiem visās kultūras un mākslas nozarēs. Prioritāri tiks atbalstīti arī projekti, kas iezīmē gatavošanos Latvijas simtgadei, atspoguļo ar valsts dzimšanu saistītus vēsturiskus procesus, notikumus un godina ar tiem saistītas personības, akcentējot to nozīmību Latvijas un īpaši Rīgas kultūrvēsturiskajā aspektā. Kā prioritārs būs arī atbalsts projektiem, kas sekmē pilsētas kultūrvides attīstību, iezīmē apkaimju identitāti, veicina lokālo kopienu aktivitāti pilsētas kultūras dzīvē, un ir nozīmīgi saliedētas sabiedrības veidošanā.
Projektu pieteikumi jāiesniedz līdz 2016. gada 1. februāra plkst. 12.00 RD IKSD Klientu apkalpošanas centrā, Kr. Valdemāra ielā 5, darba dienās no plkst. 9.00 līdz 16.00, kā arī jānosūta elektroniski uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..
Tālruņi uzziņai: 67043670, 67043690.
Rīgas domes Kultūras projektu finansēšanas konkurss notiek kopš 1999. gada. Pērn šajā konkursā tika iesniegti 271 projekti, bet atbalstītu guva 132 projekti. Papildus informācija http://www.kultura.riga.lv/public/72453.html