Šī gada sākumā ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) pārdošanā laida daudz un dažāda nosaukuma domēnus, bet daļa ir interesanta tieši fotogrāfiem vai ar fotogrāfiju saistītām organizācijām un personām. Piemēram, daži no jaunajiem domēniem:
.photography
.photo
.photos
.gallery
.graphics
.equipment
.camera
.lighting


Tuvākajā nākotnē būs vēl daudz un dažādi jauni domēni, bet ja kāds no šiem šķiet piemērots, tad nenokavējiet.
Kāds labums no šādiem domēniem? Pirmkārt, jau vieglāk atcerēties un klientam pat nebūs jāpieraksta, ja nosaukums būs vienkāršs. Otrkārt, tas var uzlabot jūsu Web lapas SEO (Googles meklējumu rezultātus). Treškārt, tas izskatīsies profesionāli, ja uz jūsu vizītkartes vai reklāmas būs šāda skaidri saprotama adrese.
Bet tomēr jāņem vērā, ka būs arī trūkumi šādiem fošiem domēniem salīdzinājumā ar standarta .com, .org, .net utt.). Piemēram, meklēšanas dzinēji (Google, uc.) priekšroku dos šiem .com tipa domēniem. Daudziem tādas web lapas nebūs saprotamas un liksies, ka tas kāds joks nevis konkrēta http lapa. Būs jāpaiet kādam laikam līdz tam, ka interneta lietotāji uztvers šādas adreses normāli. Daži interneta pārlūki var nesaprast šāda tipa domēnus, piemēram, atvērt Google meklētāju, ja ievadāt bez http. Tiesa, patestējot atsevišķas adreses izskatās, ka ar jaunākiem pārlūkiem vajadzētu strādāt visam normāli. Piemēram, http://robots.photos. Kaut gan atsevišķas adreses (leica.photography) uzkar interneta pārlūku.

LensVid video komentārs