skaisti blue Aleksandra Zommere17. decembrī plkst.17.00 Kauguru kultūras namā (Raiņa iela 110, Jūrmala) tika atklāta fotostudijas "Aspazija" Gada izstāde. Tajā eksponēti studijas dalībnieku 2010. gadā uzņemtās fotogrāfijas.

Studijas vadītājs Andris Sīmanis stāsta: "Šī fotoizstāde ir par prieku sev un citiem cilvēkiem par prieku... Tā, nedaudz pārfrazējot rindiņu no populārās dziesmas, varētu raksturot šīs izstādes būtību. Tā ir mūsu nelielā dāvana jūrmalniekiem un tās viesiem Ziemassvētkos.

Ļoti negribētos teikt, ka tā ir atskaite par šajā gadā padarīto, bet tomēr jāatzīst, ka daļa patiesības tajā ir. Šis ir kārtējais meklējums un cenšanās parādīt lietas savdabīgāk nekā tās tiek skatītas ikdienā. Neesiet pārāk principiāli savā vērtējumā, vienkārši atnāciet un Ziemassvētku mierā un mīlestībā aplūkojiet to, ko mēs darām".

Fotostudija "Aspazija" ir dibināta nesen - 2009. gada 3.februārī. Tajā apvienojās Jūrmalas populārākie un atzītākie fotomākslinieki, kuriem laika gaitā pievienojās arī daudzi jauni fotomākslinieki.

Aspazijas mājā Dubultos, kas ir arī fotostudijas dalībnieku ikmēneša tikšanās vieta, 2009. gada vasarā tika atklāta pirmā Jūrmalas fotostudijas "Aspazija" dalībnieku izstāde "Jūrmala - kādu mēs mīlam". Tā paša gada rudenī to varēja skatīt arī Liepājas latviešu biedrības namā.

Izstāde "Oda mani pilsētai", kuras idejas autore bija ilggadējā Bulduru kultūras nama vadītāja Zinaīda Skuja, tapa ciešā sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi un tika veidota par godu Jūrmalas pilsētas 50.gadadienai. 2010.gadā šī izstāde, jau nedaudz atjaunota un uzlabota, ar panākumiem tika eksponēta dažādās Lietuvas pilsētās un kā noslēdzošā vieta šā gada oktobrī, bija Sanktpēterburga, kur to eksponēja un atklāja Jūrmalas pilsētas domes pārstāvju vizītes laikā.

Fotostudijas "Aspazija" Gada jubileja tika nosvinēta ar ekspresiztādi "Buča sievietei" Aspazijas mājā, bet 2010. gada aprīlī Jūrmalas Kultūras centrā tika atklāta viena no spilgtākajām šīs studijas dalībnieku veidotajām izstādēm "Fotogrāfi, fotogrāfi...".

Šajā izstādē piedalās jau divdesmit šīs studijas fotogrāfi, tādi kā Ojārs Martinsons, Jānis Kreicbergs, Andris Sīmanis, Atis Meibergs, Mihails Pirta, Valerijans Šaicāns, Zita Ose, Ina Inta Liniņa-Ozoliņa, Viesturs Jaucis, Aelita Briede, Mārtiņš Sirmais, Nikolajs Lunskijs, Marģers Martinsons, Sigvards Dzelzkalējs, Aleksandra Zommere, Sergejs Lavrentjevs, Voldemārs Krutins, Ingūna Kalniņa, Raivo Freimanis, Jevgēņijs Pugins, Guntis Dišlers, Nika Musihina.

Fotostudijas "Aspazija" Gada izstāde Kauguru kultūras namā skatāma līdz 2011. gada 8. janvārim.