Galerijas Centrs telpās (Rīdzenes ielā) 12.septembrī plkst.15 tiks atklāta fotoizstāde "Mirkļi", kurā apkopoti nacionālās ziņu aģentūras LETA fotogrāfu darbi kopš 2005.gada, kad tika atjaunota LETA Foto. Šis gads ir būtisks arī ar to, ka tieši pirms 80 gadiem pirmo reizi LETA fotogrāfs izdarīja fotoklikšķi - 1931.gada 12.augustā tika publicēta pirmā LETA, toreizējās LTA, bilde.

LETA Foto izstādes atklāšanā kopīgi novērtēsim spilgtāko foto, izzināsim fotogrāfu ikdienu, kā arī daži tiks pie jaukām balvām. Par muzikālo noformējumu gādās aktieris un dziedātājs Varis Vētra. Uz pasākumu aicināti klienti, sadarbības partneri un sabiedrībā zināmas personas.
Izstādes apmeklētāji varēs atsaukt atmiņā pagājušo gadu spilgtākos un interesantākos notikumus Latvijas sabiedriski politiskajā dzīvē, kultūrā un sportā. LETA fotoizstādē tiks eksponētas vairāk nekā 70 fotogrāfijas.
"Izstādē, saprotams, ir iekļauta tikai neliela daļa no attēliem, kas pieejami mūsu apjomīgajā fotoarhīvā. Tādēļ izvēlēties labākās no visām pēdējo gadu notikumu fotogrāfijām nemaz nebija tik vienkārši," atzīst LETA Foto vadītāja Elita Cīrule.
Ikdienā LETA Foto profesionāļi veido fotoziņas ziņu aģentūras LETA un citu mediju vajadzībām, bet uzkrātā pieredze tiek izmantota arī individuālu fotopakalpojumu veikšanai, fotografējot gan uzņēmumu pasākumus, prezentācijas, svētkus un preses konferences, kā arī nodrošinot foto bukletiem, plakātiem, mājaslapām u.c.
Sadarbībā ar citiem partneriem - F64 (Latvija), AFP (Francija), ITAR-TASS (Krievija), ELTA (Lietuva) - aģentūras LETA Foto ik dienu tiešsaistes režīmā piedāvā vairāk nekā 1000 fotoattēlu no notikumiem Latvijā un pasaulē. Savukārt aģentūras LETA foto arhīvā pašlaik pieejami vairāk nekā 1,5 miljoni fotomateriālu.
LETA fotogrāfijas tika augstu novērtētas jau pirms 80 gadiem: tika uzskatīts, ka LETA ir modernākā foto nodaļa - tā apgādāja vietējo laikrakstu redakcijas un ārzemju ziņu aģentūras ar Latvijas notikumu fotoattēliem.
Aģentūras LETA fotogrāfu darbi izstādē "Mirkļi" Galerijas Centrs telpās būs aplūkojami līdz 25.septembrim.