Elīna Banga Špicbergena—arktiskais piedzīvojumsFotogrāfiju izstāde Špicbergena - arktiskais piedzīvojums būs fotogrāfes Elīnas Bangas dialogs ar skatītāju Špicbergenas maģiski skarbās dabas popularizēšanā un aicinājums piedalīties arktiskā piedzīvojumā.
Šīs fotogrāfijas tapušas 2008. gada vasarā. "Strādājot par fotogrāfi uz kruīza kuģa man bija iespēja pabūt Špicbergenā, kas manā skatījumā ir ļoti unikāla un savdabīga vieta uz zemes. Savus ceļojumus arī līdz šim esmu dokumentējusi fotogrāfiju veidā, līdz ar to fotogrāfa darbs, ko var apvienot ar ceļošanu, ir loģisks iznākums," stāsta Elīna Banga. Izstādes atklāšana notiks 19. februārī plkst. 17.30, Ziemeļu Ministru padomes birojā Latvijā, Marijas ielā 13/3. Špicbergena ir lielākā sala Svalbārdas arhipelāgā, kas izvietojies Ziemeļu Ledus okeānā starp Norvēģiju, Ziemeļpolu un Grenlandes salu.
Tā ir Norvēģijas arktiskā teritorija ar īpašu starptautisku statusu. 99% no Špicbergenas teritorijas ir neapdzīvota. 2007. gadā Špicbergenas iedzīvotāju skaits bija mērāms tūkstošos - 2321 iedzīvotājs.
Izstāde būs kā skaists pārsteiguma mirkļa vērojums bez vārdiem, kad laiks sastindzis un ir nesteidzīgs komunikācijā starp dabu un cilvēkiem.