Eiženija Freimane-F1-turningLīdz 2. aprīlim Rīgas Centrālajā bibliotēkā brīvības ielā 49/53, 2.stāvā) apskatāma fotokluba "Rīga" vadītājas Eiženijas Annas Freimanes fotogrāfiju izstāde "Deja".

Eiženija Anna Freimane Dzimusi 1949. gada 23.jūlijā Rīgā. Mācījusies mūzikas un baleta skolā. Pēc vidusskolas beigšanas nolēma pievērsties fotogrāfijai un ar tēva dāvāto fotoaparātu Zenit–3 sāka apgūt fotografēšanas pamatus.

1968.gadā sāka specializēties foto jomā Operas un baleta teātrī, fotografējot izrādes. Tad arī radās lielāka interese par kustību fiksāciju.

1972.gadā sāka strādāt par Latvijas Teātra savienības teātru fotogrāfi.

No 1987.gada Latvijas Fotomākslinieku savienības biedrs.

No 1995.gada fotokluba "Rīga" mākslinieciskā vadītāja.

2006.gadā saņemta Mārtiņa Buclera prēmija.

2012. gadā saņemts AFIAP (Artiste-Foto māksliniece) tituls.

2012.gadā LFMS FIAP sadarbības koordinatore Latvijā (FIAP Liason Officer for Latvia).

Pirmā izstāde, kurā Eiženija Anna Freimane piedalījās, bija Starptautiskā izstāde "Fotogrāfē sieviete" Rīgas Aizrobežu mākslas muzejā 1977. gadā. Eiženijas Annas Freimanes darbi 1997. gadā tika iekļauti Starptautiskajā izstādē "Austrijas superriņķis" Lincā (Austrijā), kurā LFMS fotomākslinieku kolekcija sanēma visaugstāko apbalvojumu – Pasaules kausu.

Fotomāksliniece piedalās grupu izstādēs Latvijā un ārpus tās, kā arī rīko savu darbu personālizstādes. Regulāri piedalās FIAP patronāžas salonu konkursos. Ieguvusi vairākus apbalvojumus, tai skaitā 2011. gadā 1. Starptautiskajā virtuālajā izstādē "DEJA" Argentīnā, par darbu "Pēdējais reveranss" saņēma FIAP zelta medaļu un Salona zelta medaļu (1 Premio-Medalla de oro FIAP-Medallon dorado FCBA), bet par darbu "Gulbju ezers" žūrijas diplomu (Mencion del Jurado). 2014.gada personālizstāde veltīta dejas tēmai Jeruzalemē (Izraēla) kultūras programmas "Daudzējādā Latvija" ietvaros.

"Ar fotoaparāta palīdzību vēroju un analizēju dzīvi, tā ir arī iespēja savas domas un sajūtas izteikt vizuālā veidā. Pateicoties fotogrāfijai, varu būt aktīva, meklēt ko jaunu un aizraujošu. Dzīve ir neatkārtojama ar saviem mazajiem un arī lielajiem pārsteigumiem, kurus parāda ik mirklis. Fotogrāfija atklāj vēsturi, kura vēl nesen bija šodiena" (Eiženija Anna Freimane)

Izstāde skatāma darbdienās 9.00-20.00, sestdienās 10.00-17.00

Kontaktinformācija: 67181017

3-gulbju ezers

2-pec pirmizrades

4-pedejais reveranss

C3-Light and shadow