"Vidze" foto studijas 45 gadu jubilejas izstāde "Svētki"No 12. septembra līdz 5. oktobrim Kultūras un tautas mākslas centra "Ritums" izstāžu zālē Jaunielā 29a no plkst. 11.00 līdz 17.00 apskatāma Tautas fotostudijas "Vidze" 45 darba gadu jubilejas izstāde "Svētki".
Tautas fotostudijai "Vidze" – 45! "Tas ir ne maz, ne daudz," tā secina studijas vadītāja Guna Oškalna – Vējiņa, "bet, ja tas attiecas uz kolektīvu, kurā 45 gadus ir darbojušies dažādi cilvēki ar vienotu mīlestību uz fotogrāfiju, tad tas ir ļoti daudz."  Šī mīlestība uz foto ir stipra un noturīga un būs vienmēr!

Trīspadsmit dalībnieki darbojas no studijas pirmsākumiem. Pārējie entuziasti gadu gaitā pienāk klāt un kolektīvs laiku pa laikam atjaunojas. Citi ieguvuši motivāciju, pamatiemaņas un domubiedrus dodas tālāk savā dzīvē, bet TFS "Vidze" aizmirsta netiek.
Fotografēšana rada prieku un atstāj vēsturei daudz patīkamu brīžu. Šodien katrs, nebūdams profesionālis, var darboties vairākos fotomākslas virzienos vienlaikus. Lai arī fotoaparāts vairs nav ekskluzīvs,  un tas atrodas pat mobilajā tālrunī, kaut kādam talantam ķert kadru tomēr ir jāpiemīt.
Jubilejas izstādē "Svētki"  apvienosies visi jaunie un vecie dalībnieki. Izstādē būs apskatāmi studijas dalībnieku foto darbi par to, kas viņuprāt ir svētki un kā viņi redz svinēšanu.
Šis gads TFS "Vidze" ir izstādēm bagāts. Tās ir bijušas gan studijas dalībnieku personālizstādes, gan studijas kopīga piedalīšanās valsts nozīmes izstāžu organizēšanā.
Ieejas biļetes: pieaugušajiem EUR 1.00, pensionāriem un bērniem no 7 gadu vecuma EUR 0,70.