Aspazija e ielugums NEW19. decembrī plkst. 17.00 Jūrmalas pilsētas muzejā tiks atklāta fotostudijas "Aspazija" Gada izstāde un svinēta studijas 5 gadu jubileja. Izstādē tiks eksponēti 26 fotogrāfu darbi. Tajā varēs skatīt dažādu žanru fotogrāfijas – ainavas, portretus, aktus, kluso dabu.... Fotogrāfijas būs gan krāsainas, gan melnbaltas.


Izstādē piedalīsies fotogrāfi: Andris Liģeris, Andris Sīmanis, Atis Meibergs, Edīte Ezeriņa, Gundars Rutkis, Gunārs Freimanis, Ilgonis Klīve, Inta Liniņa - Ozoliņa, Jevgeņijs Pugins, Inguna Kalniņa-Pētersone, Mārtiņš Sirmais, Marģeris Martinsons, Ojārs Martinsons, Ojārs Griķis, Una Liberte, Voldemārs Krutins, Viesturs Jaucis, Vita Popravko, Veronika Simoņenkova, Zita Ose, Nelda Ose, Augusts Osis, Aleksandra Zommere, Sergejs Lavrentjevs. Kopsummā būs skatāmas vairāk kā 140 fotogrāfijas. Izstādē būs pārstāvēta arī mūžībā aizgājušā fotogrāfa, fotostudijas "Aspazija" Goda biedra - Jāņa Kreicberga foto sērija.
"Šajā izstādē būs apkopoti fotostudijas "Aspazija" fotogrāfu labākie darbi, kas tapuši pēdējā gada laikā. Katram autoram tā būs kā maza personālizstāde, kas sastāvēs no 3-9 fotogrāfijām par kādu noteiktu tēmu. Kopā būs apskatāmas 27 mazas izstādes. Tas būs interesants un pie mums vēl nebijis veids, kā prezentēt paveikto. Jūrmalas fotogrāfiem fotografēšana ir sava veida dzīves stils - organizēt, piesaistīt finanses, krāt savus līdzekļus svinībām un svinēt, jo izstāde ir Svētki! Nozīmīgu atbalstu fotostudijas darbā sniedz Jūrmalas pilsētas dome.
Uz izstādes atklāšanu noteikti būtu jāatnāk, jo svētkus jāsvin visiem kopā – arī ar Jūrmalas teātra aktieriem, bet viņu priekšnesums izstādes atklāšanā būs pārsteigums.... Kritizēt ir visvieglāk, tāpēc baudiet un gūstiet kas katram pieņemams" - stāsta fotostudijas "Aspazija" vadītājs Andris Sīmanis.
Fotostudija "Aspazija" ir dibināta 2009.gadā un tās dibināšanā piedalījās 7 cilvēki. Pirmā izstāde notika Aspazijas mājā – 2009.gada vasarā. Ideja par studijas dibināšanu pieder jūrmalniekam Andrim Sīmanim. Viņš ir arī studijas vadītājs un galvenais visu lietu organizētājs. Studijas līdzdibinātājs ir Latvijā pazīstamais fotomeistars Jānis Kreicbergs, kuram šogad būtu 75 gadi, un kurš uz visiem laikiem paliks studijas Goda biedrs. Fotostudija savā nosaukumā izmanto izcilās dzejnieces Aspazijas vārdu, kas motivē tiekties pēc augstas mākslinieciskās kvalitātes. Piecu gadu laikā fotostudija "Aspazija" ir sarīkojusi 30 izstādes, t.sk. arī studijas dalībnieku personālizstādes.
Fotostudijas "Aspazija" – "Gada izstāde. 5 gadu jubileja" no 20. decembra līdz 2015. gada 11. janvārim skatāma Jūrmalas pilsētas muzejā, Tirgoņu iela 29, Majoros, Jūrmalā. Darba laiks: P., O. – slēgts, T. – Sv. No 10.00 – 17.00. Ieeja – bez maksas.

1. Andris Sīmanis
1 Foto ANDRIS SIIMANIS


2. Mārtiņš Sirmais
2 Foto MĀRTIŅŠ SIRMAIS


3. Una Liberte
3 Foto UNA LIBERTA


4. Viesturs Jaucis
4 Foto VIESTURS JAUCIS


5. Ojārs Griķis
5 Foto OJĀRS GRIĶIS