Strokins People in the dunes0713. augustā plkst. 18:00 Latvijas Fotogrāfijas muzejs sadarbībā ar Rīgas Fotogrāfijas biennāli aicina uz diskusiju vakaru par Andreja Strokina izstādi "Cilvēki kāpās". Maksa par ieeju 1,42 eiro (izstādes ieejas cena).
Diskusiju vakarā piedalīsies izstādes "Cilvēki kāpās" autors Andrejs Strokins, mākslas kuratore Līga Lindenbauma un fotogrāfs un bakalaura studiju programmas fotogrāfijā vadītājs Alnis Stakle. Vakara gaitā Fotogrāfijas muzejā skatāmā izstāde tiks apspriesta gan no tās mākslinieciskā pasniegšanas veida, gan saturiskā snieguma, būs iespēja uzdot autoram jautājumus, kā arī apskatīt izstādi viņa pavadībā.


Atgādinām, ka izstāde "Cilvēki kāpās" pēta robežu starp pilsētvidi un dabu Bolderājas un Daugavgrīvas rajonos. Izstādes autors Andrejs Strokins (1984) ir absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas grafikas nodaļu. Fotogrāfiju studējis ISSP vasaras skolā un bijis leģendārās fotogrāfu grupas "Sputnik Photo" gadu ilgās meistarklases dalībnieks, pagājušajā gadā piedalījies arī "The Joop Swart" meistarklasē Nīderlandē. Kopš 2009. gada aktīvi piedalās autoru grupu izstādēs un veido savas personālizstādes gan Latvijā, gan ārzemēs, tostarp, Turcijā, Francijā, Portugālē un Īslandē. Andrejs Strokins ir ieguvis otro vietu "La Quatrieme Image" (Francija) konkursā, kā arī otro vietu "Photo Annual Awards" konkursā dokumentālās fotogrāfijas kategorijā.
Rīgas fotogrāfijas biennāle ir jaundibināts starptautisks fotogrāfijas notikums Latvijā, kas par prioritāti izvirza laikmetīgajā mākslā balstītu fotogrāfiju Latvijā – Baltijā – Eiropā. Pirmā Biennāle notiks 2016. gada pavasarī.