Tim Laman National GeographicBotāniskā dārza Palmu mājā no 24. septembra līdz 18. oktobrim ir skatāma fotogrāfiju izstāde "Putni Latvijā un pasaulē". Izstādes krāšņās fotogrāfijas ir rezultāts Latvijas Ornitoloģijas biedrība, SIA "CEMEX" un žurnāls "National Geographic Latvija" 2015. gada kopīgajai iniciatīvai, kuras mērķis bija veicināt apkaimes putnu atpazīstamību un aizsardzību. Projekta ietvaros tika rīkots fotokonkurss un tapa arī trīs raksti, kas sabiedrības uzmanību piesaistīja caur žurnāla "National Geographic Latvija" lappusēm: janvārī bija raksts par dzelteno tārtiņu, aprīlī – par putniem Latvijas mežos, bet jūlijā – par zaļo vārnu. Rakstus papildināja Oskara Keiša, Igora Deņisova, Andra Eglīša, Aivara Petriņa un citu putnu dzīves sekotāju brīnišķīgās fotogrāfijas.
Savukārt Facebook vietnē facebook.com/nationalgeographiclatvija no 1. janvāra līdz 31. jūlijam notika fotokonkurss visai ģimenei "Atpazīstam putnus Latvijā". Konkursā varēja piedalīties gan profesionāli fotogrāfi, gan entuziasti. Kopā bija saņemtas vairāk nekā 500 fotogrāfijas. Labākās 25 fotogrāfijas izvēlējās žūrija un lasītāji Facebook vietnē. To autoriem izstādes oficiālajā atklāšanā LU Botāniskajā dārzā 29. septembrī tiks pasniegtas vērtīgas balvas.
Novērtējot paveikto, Latvijas Ornitoloģijas biedrības valdes priekšsēdētājs Viestura Ķerus saka: "Var paveikties iegūt labu putna fotogrāfiju, tomēr, neskatoties uz tehnikas attīstību, labas putnu fotogrāfijas visbiežāk ir pacietīga darba, nevis veiksmes rezultāts. Ceru, ka konkursa dalībnieku darba rezultāts būs ne tikai skaistas fotogrāfijas, bet arī augoša iedzīvotāju interese par putniem un vēlme rīkoties putnu aizsardzības labā. Putni fotogrāfijās mūs iepriecina, un mūsu pienākums ir rūpēties, lai tie turpinātu mūs iepriecināt arī dabā, un arī šajā gadījumā rezultāts nav atkarīgs no veiksmes."
Izstāde "Putni Latvijā un pasaulē" būs skatāmi ne tikai pašmāju autoru labākie darbi, bet arī žurnāla National Geographic ārvalstu fotogrāfu darbi. Pēc LU Botāniskā dārza, no 20. oktobra līdz 2. novembrim izstāde būs aplūkojama tirdzniecības centrā "Spice". Par tālākajām izstādes pieturvietām Latvijā lūdzam sekot līdzi "National Geographic Latvija" Facebook lapā.

Dick Durrance II National Geographic

Otis Imboden National Geographic