Mērķis: Veicināt videi draudzīgu rīcību ikdienā, mudinot iedzīvotājus izvērtēt savu pašreizējo attieksmi un rīcību pret vidi un aicinot viņus rast jaunus un radošus risinājumus vidi saudzējoša dzīvesveida veidošanā un uzturēšanā.

Dalībnieki: Jebkura vecuma Valmieras, Valmieras rajona vai citu pilsētu iedzīvotāji.

Uzdevums: Konkursa dalībnieki aicināti iesniegt darbus, kuros attēlots, kā viņi ikdienā cenšas būt videi draudzīgāki vai kā vēlētos to darīt. Dalībnieki aicināti rādīt pozitīvos piemērus, kā arī savas radošās idejas, kā dažādos veidos iespējams samazināt cilvēka radītās vides problēmas.

Iesniedzamo darbu kategorijas: Attēli- izpildījuma tehnika neierobežota (foto, zīmējums, kolāža u.c.), bet iesniegšanas formāts tikai elektronisks, piemēram, ieskanēts vai nofotografēts darbs; Video.

Tehniskie nosacījumi: Attēli - jpg, .jpeg, .gif, .png, .tif, .tiff, .bmp, .eps formātos; Video - līdz 250 MB .mpg, .mpeg, .avi, .wmv, .vob formātos.

Darbu iesniegšanas termiņš: Pēc daudzu dalībnieku līguma, darbu iesniegšanas termiņš ir pagarināts līdz 2009.gada 15.maijam! Uzvarētāju paziņošana - divu nedēļu laikā pēc iesniegšanas termiņa beigām.

Darbu iesniegšana: Darbus iesniegt elektroniski (e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.), pēc tam tie tiks ievietoti projekta "Valmiera Goes Green" mājas lapā www.valmieragoesgreen.lv. Viens pretendents drīkst iesniegt līdz trim darbiem katrā kategorijā.

Darbu vērtēšanas kritēriji: Idejas oriģinalitāte un atbilstība tēmai, darba tehniskais izpildījums.

Žūrija: Konkursa atbalstītājs "AERODIUM" un "Valmiera Goes Green" projekta komanda.

Balvu fonds: Galvenā balva - "AERODIUM" lidojums; citas veicināšanas balvas.

Citi nosacījumi: Iesniegtie darbi konkursa laikā tiek publicēti mājas lapā www.valmieragoesgreen.lv (un projekta YouTube kanālā). "Valmiera Goes Green" un AIESEC dalībnieki izsludinātajā konkursā nedrīkst piedalīties.