atbalsta punkts Annija PetrovaCeturtdien, 4. jūnijā plkst. 17.00 Latvijas Sporta muzejā, Alksnāja ielā 9, Vecrīgā notiks fotokonkursa "Pavasaris sportā" noslēguma pasākums un izstādes atklāšana.

Konkurss ar šādu nosaukumu norisinājās pirmo reizi. Tā mērķis bija veicināt Latvijas iedzīvotāju interesi par sportu kā veselīga un aktīva dzīvesveida pamatu, bet uzdevums - atlasīt interesantas, atraktīvas un mākslinieciski kvalitatīvas fotogrāfijas izstādes izveidei.

Konkursā piedalījās 18 fotogrāfi - gan profesionāļi, gan amatieri, savos darbos atspoguļojot visdažādākos sporta un brīvā laika pavadīšanas veidus. Lielu fotogrāfu uzmanību saistījuši ekstrēmie sporta veidi.

Konkursa galvenās balvas ieguvējs, kuru noteica kompetenta žūrija sešu cilvēku sastāvā, tiks nosaukts pasākuma laikā, bet jau tagad zināma balva, ko tas iegūs - iespēja rīkot fotoizstādi par sporta tēmu Latvijas Sporta muzeja telpās. Apbalvoti tiks arī konkursa 2. un 3. vietas ieguvēji. Arī izstādes apmeklētājiem būs iespēja vērtēt fotogrāfijas, un autors, kura darbs iegūs visvairāk balsu, izstādes noslēgumā saņems skatītāju balvu.

Pēc izstādes atklāšanas visas konkursam iesniegtās fotogrāfijas tiks publicētas Latvijas Sporta muzeja mājas lapā www.sportamuzejs.lv.