Sintija Verpakovska fotoEiropas kultūras galvaspilsētas gada notikums "Kartupeļu opera" izsludina fotokonkursu "Kartupelis laiku lokos". Līdz 15.augustam ikviens aicināts atsūtīt fotogrāfiju – viss par un ap kartupeļiem, kartupeļu stādīšanu, novākšanu, ziedēšanas laiku un gozēšanos uz šķīvja, to draugiem un kaitniekiem.
Organizatori aicina sūtīt gan vecmāmiņas fotoalbumā atrastus vēsturiskus attēlus, gan pašu uzņemtus sadzīviskus momentus iz kartupeļu dzīves – ar humora piesitienu un pārsteiguma efektu.

Padalīties ar labākajiem tupeņu dzīves uzņēmumiem iespējams, sūtot tos uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. līdz 15.augustam, norādot fotogrāfijas autoru, bildes nosaukumu un, ja zināms, tad tās tapšanas gadu.
Visas iesūtītās fotogrāfijas tiks publicētas mājaslapā www.kartupelis.lv sadaļā "Ieraugi". Pēc kompetentas žūrijas vērtējuma, labākie darbi tiks apkopoti īpašajā Kartupeļu Brālības kalendārā 2014./2015.gadam, kas publiski būs aplūkojams Kartupeļu brālības Ražas svētkos 7.septembrī kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014".
Fotokonkurss "Kartupelis laiku lokos" ir daļa no projekta "Kartupeļu opera", kurš norisinās Rīga 2014 programmas tematiskajā līnijā Izdzīvošanas komplekts. Šis Eiropas kultūras galvaspilsētas gada projekts apvieno sevī iespēju izaudzēt podā savu kartupeli, uzzināt daudz jauna par mūsu otro maizi interneta vietnē www.kartupelis.lv, iemācīties labas uzvedības principus virtuālajā vidē, piedaloties interaktīvā spēlē "Draugs podā vai Kartupeļa dienasgrāmata", kā arī redzēt krāšņu uzvedumu par piedzīvojumiem pilno Kartupelēna un viņa ģimenes ceļojumu no Brazīlijas Andu kalniem līdz pat Kurzemes hercogistei.
Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu veido nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.
Papildu informācija: Mārtiņš Drēģeris - Nodibinājums Rīga|2014 | Foundation Rīga|2014 Sabiedrisko attiecību programmas vadītājs| Public Relations Programme Director
Mob.t. | Mob.ph. +371 29248776
Birojs | Office Rīga, K. Valdemāra iela 5, 2014.kab.
Tālr. | Phone +371 67043635
riga2014.org
twitter.com/riga2014
facebook.com/riga2014
draugiem.lv/riga2014