Jelgava logoTuvojoties Jelgavas jubilejas gadam, Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Kultūra" izsludina fotokonkursu "Jelgavai 750" un aicina piedalīties visus interesentus, kuri vēlas parādīt Jelgavu caur fotoobjektīva skatījumu dažādos gadalaikos.

Šoreiz fotokonkurss norisināsies četros posmos visa jubilejas gada garumā. Pēc katra posma tiks apbalvoti labāko darbu autori un izveidota izstāde Jelgavas kultūras namā. Piedalīties var ikviens fotogrāfs – neatkarīgi no profesionālās sagatavotības.

Viena no fotokonkursa žūrijas komisijas pārstāvēm, Latvijas fotogrāfijas muzeja vadītāja Maira Dudareva komentē: "Pagājušajā fotokonkursā "Caur fotoobjektīvu raugos es..." tika iesūtītas daudz skaistas Jelgavas bildes, tomēr dominēja tieši Jelgavas panorāma un zīmīgākās ēkas. Fotokonkursā "Jelgavai 750" mēs ļoti vēlētos iesūtītajās bildēs vairāk redzēt Jelgavas notikumus un Jelgavas cilvēkus, lai izstādes varētu izveidot krāšņas un interesantas."

Konkursa darbi tiks izmantoti arī ceļojošajai fotoizstādei, kura tiks eksponēta Jelgavas sadraudzības pilsētās. Pagājušā gada Jelgavas foto izstāde jau guvusi augstu novērtējumu Magadanā, Belostokā, Ruel-Malmazonā, Nova-Odesā. Līdzīgi fotokonkursi tiek organizēti arī sadraudzības pilsētās, līdz ar to arī jelgavniekiem būs iespēja iepazīt pilsētas, pilsētniekus, tradīcijas, notikumus un arhitektūru.

Pirmajā posmā – "Ziema" – konkursa darbi jāiesniedz līdz 2015. gada 1. februārim.

Dalībnieka anketa un pilns nolikums pieejams JPPI "Kultūra" mājas lapā - http://bit.ly/Jelgavai750