logo KNABKorupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Starptautiskās pretkorupcijas dienas ietvaros izsludina korupcijas novēršanas tēmai veltītu zibakcijas jeb flešmoba (angļu: flash mob – acumirklīgais pūlis) veidolā radītu fotogrāfiju konkursu jauniešiem.
Fotogrāfijā fiksētajā zibakcijā var būt izteikts aicinājums vērsties pret korupciju, korupcijas seku atainojums un nosodījums, arī pozitīvs vēstījums būt krietniem jeb godprātīgiem. Konkursa sauklis ir  "Mēs PRET korupciju!"
Radošo darbu konkursā aicinām piedalīties skolēnus (7. līdz 12.klase) un arodskolu, profesionālo vidusskolu audzēkņus, augstskolu un koledžu studentus.
Darbi tiks vērtēti divās vecuma grupās (skolēni no 7. līdz 9.klasei; vidusskolēni un studenti) pēc to mākslinieciskās kvalitātes, saturiskā aspekta, vērtējot tajā parādīto domu un radošās idejas oriģinalitāti, tehniskās kvalitātes, kā arī  darbu atbilstību konkursa mērķim un tēmai.


Konkursam iesniegto fotogrāfiju vērtēšanai tiks pieaicināti arī profesionāli fotogrāfi.
Katrā grupā pirmās vietas ieguvēji saņems naudas balvu 100 EUR apmērā, otrās vietas – 80 EUR apmērā, trešās vietas ieguvēji – 50 EUR apmērā, papildus tiks pasniegtas vairākas veicināšanas balvas.
Tiks pasniegta arī īpaša skatītāju simpātijas balva. Ikviens interesents sociālajā tīkla "Facebook" lapā "Mēs pret korupciju" varēs balsot par savu simpātiju. Balvu saņems tā fotogrāfija, kas iegūs visvairāk "Patīk" ("like") atzīmes.
Konkurss tiek izsludināts 2014.gada 27. oktobrī un noslēdzas 16. decembrī ar konkursa uzvarētāju apbalvošanu. Darbi jāiesniedz līdz 2014.gada 5. decembrim.
Kopā ar radošo darbu jāiesniedz aizpildīta pieteikuma anketa. Darbus un anketu nosūtīt uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Ja nepieciešams tos augšupielādēt  lielu failu pārsūtīšanas sistēmā, piemēram, www.failiem.lv, vai citā, tad nosūtīt lejupielādes saiti uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Darbus arī var iesniegt, nogādājot tos personīgi KNAB darba dienās no pulksten 8.30 – 17.00 Rīgā, Brīvības ielā 104. k-2 vai nosūtot KNAB pa pastu uz adresi: Brīvības iela 104, 2.korp., Rīga, LV-1001, ar norādi Starptautiskās pretkorupcijas dienas konkursam.
Konkursa nolikums pieejams šeit.