Latgales plānošanas reģions ir devis atbalstu un piekrišanu kopā ar Latgales fotogrāfu biedrību organizēt fotokonkursu "Latgalietis XXI gadsimtā". Tas noritēs Latvijas valsts un Latgales kongresa simtgades atzīmēšanas pasākumu ietvaros, un viens no tā mērķiem ir nākamgad izdot fotoalbumu ar Latgales reģiona visu novadu cilvēku portretiem.
Ir radusies brīnišķīga iespēja parādīt meistarību, iemūžinot savus labākos darbus unikālā fundamentālā izdevumā. No 40 labākiem darbiem tiks veidota izstāde, kura tiks kopīgi atvērta, vienlaicīgi suminot un apbalvojot labāko darbu autorus.
Uz sadarbību tiek aicināti visi Latvijas foto mākslinieki, tāpat arī īpaša cerība uz Latgales aktīvajiem fotogrāfijas mīļotājiem.

"Neaizmirsīsim fotogrāfu misiju: kalpot cilvēkiem," atgādina fotomākslinieks Igors Pličs. "Fotogrāfijas uzdevums arī šoreiz ir ar objektīvu iemūžināt aizejošā laika lieciniekus, atklāt Latgales reģiona un katra novada savdabību un bagātināt mūsu kopējo kultūrvēsturi. Neatlieciet labos darbus uz termiņa beigām!"

Nolikums mājas lapā rezekne.lv.