PhotosPagājušā gada izstrādātāju konferencē Apple pavēstīja, ka strādā pie abu attēlu pārvaldības un redīgēšanas programmu (iPhoto un Aperture) apvienošanas vienā, kas sauksies Photos. Tagad šī programma ir prezentēta apskatei reizē ar beta versiju OS X 10.10.3. Tiesa pagaidām tā ir pieejama tikai izstrādātājiem.


Kā jau gaidīts, tad Photos ir vairāk līdzīgs iPhoto, kas ir parasto lietotāju līmenis, nevis profesionāļu vajadzībām lietotā Aperture. Photos galveno akcentu liek uz iCloud integrāciju, kas dod jums iespēju piekļūt attēlu bibliotēkai no jebkuras ierīces. Attiecīgi uz jebkuru ierīci varēsiet veikt foto vai video korekcijas. Lai taupītu vietu uz datora cietā diska, būs iespēja glabāt visus pilna izmēra attēlus tikai uz iCloud mākoņa, bet uz datora aplūkot tikai samazinātās.
No attēlu rediģēšanas iespējām ir gaismas, krāsas, melnbaltā, baltā balanss, dzidrinājums, vinjete un restaurēšanas koriģēšanas iespējas. Tāpat ir iespēja dalīties ar attēliem Facebook, Twitter un citos sociālo tīklu platformās.
Visticamāk iPhoto lietotāji varēs priecāties par šādu jaunumu, bet ne visi Aperture lietotāji būs sajūsmā. Adobe Lightroom izskatās būs labs aizvietotājs Aperture programmai.
Pilnā Photos programmas versija plašākai auditorijai būšot pieejama šī gada pavasarī.

Photos

Photos