Līdz 15.aprīlim fotogrāfijas jomas profesionāļi un studenti aicināti pieteikties darbnīcai "Nostaļģijas estētika", kuru vadīs amerikāņu fotogrāfs, kurators, mākslas kritiķis un pedagogs Ārons Šūmans (Aaron Schuman).
Darbnīca notiks 2010.gada 17.-18. aprīlī kim?, Maskavas ielā 12/1.
Divu dienu darbnīcas "Nostaļģijas estētika" programma iekļauj teorētisku lekciju, kritiku un individuālu darbu. Studentu uzdevums būs veidot fotogrāfisku pojektu, kas veidots pamatojoties uz nostaļģijas konceptu un fotogrāfijas attiecībām ar to. Darbnīca notiks angļu valodā.
Dalības maksa ir 15 LVL / 22 EUR

Detalizēta informācija par meistarklasi www.issp.lv
Ārons Šūmans ir amerikāņu fotogrāfs, redaktors, mākslas kritiķis, pedagogs un kurators. Kopš 2001. gada viņš dzīvo Lielbritānijā. Viņa darbi ir izstādīti visā pasaulē, viņš piedalījies gan grupas izstādēs, gan personālizstādēs. Viņa esejas, intervijas, izvērsti raksti ir publicēti tādos starptautiskos mākslas izdevumos kā Aperture, ArtReview, Modern Painters, Foam, HotShoe International, Photoworks, The British Journal of Photography, Creative Review, The Guardian, The Observer un The Sunday Times. Patlaban Ārons Šūmans pilda arī fotogrāfijas pasniedzēja pienākumus Bornmutas Mākslas institūta koledžā un Braitonas Universitātē. Viņš ir tiešsaistes žurnāla SeeSaw Magazine dibinātājs un redaktors, kā arī vieskurators vienā no Amerikas vērienīgākajiem un tradīcijām bagātākajiem fotogrāfijas festivāliem Fotofest 2010 Hjūstonā Teksasā.

Vairāk info: www.aaronschuman.com
Pieteikšanās kārtība:
Pretendenti ir aicināti iesūtīt īsu fotogrāfa darbības un motivācijas aprakstu (max 1500 zīmes), un saiti vai 3-5 fotogrāfijas uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Pieteikumu iesniegšanas termiņs ir 2010.gada 15.aprīlis.

Uzmanību!
Visi interesenti aicināti apmeklēt Ārona Šūmaņa lekciju "Viss, kas reiz bija krāšņs: jaunā amerikāņu fotogrāfija", kas notiks 2010.gada 15.aprīlī plkst.19:00 kim? Maskavas ielā 12/1, Rīgā.
Ieeja 1 Ls /0,50 Ls studentiem un pensionāriem.
Savukārt, Ārona Šūmaņa izstādi "Reiz Rietumos" no 2010.gada 17.aprīļa līdz 9.maijam FK Galerijā, kim? Maskavas ielā 12/1, Rīgā.
Darbnīcu organizē Biedrība ISSP fotogrāfijas izglītības programmas ietvaros, kuras mērķis ir sniegt Latvijas profesionāliem fotogrāfiem un fotogrāfijas studentiem iespēju iegūt padziļinātas zināšanas un veidot starptautiskus kontaktus mūsdienu pasaules fotogrāfijas kontekstā.
Izstāde, lekcija un darbnīca ir iekļautas ASV kultūras mēneša programmā "Made in the USA: Amerikas kultūras mēnesis. Aprīlis 2010." Vairāk info: http://usculture.ning.com