Viens no iestājpārbaudījumiem studijām LKA Latvijas Kultūras koledžas Radošās fotogrāfijas specializācijā ir darbu portfolio skate. Bieži vien rodas jautājumi par to, kā atlasīt darbus, tos sagatavot un prezentēt. Lai reflektantiem atvieglotu šo procesu, 6.jūnijā no pl.10:00 tiek piedāvāti bezmaksas sagatavošanas kursi portfolio veidošanā.


Šajos kursos tiks apskatīti vispārējie portfolio veidošanas principi, līdz ar to kursi būs noderīgi ikvienam. Nodarbība sastāvēs no divām daļām - pirmajā tiks aplūkoti atlases un noformēšanas teorētiskie aspekti, bet otrajā klātesošie varēs pasniedzēja vadībā praktiski vingrināties darbu atlasē. Šim nolūkam kursu apmeklētāji ir aicināti līdzi ņemt sagatavotus attēlus. Ērtākam darbam vēlams sagatavot fotogrāfijas izdrukātā veidā ar izmēru 9 x 13cm līdz 10 x 15 cm, bet var būt arī digitāli faili, līdzi ņemot portatīvo datoru. Nodarbību vadīs LKA Latvijas kultūras koledžas Radošās fotogrāfijas specializācijas vadītājs Arno Marnics.
Pēc kursiem portfolio veidošanā interesenti varēs vairāk uzzināt par studijām Radošās fotogrāfijas specializācijā, par gaidāmajiem lekciju kursiem un studiju procesu, kā arī par perspektīvām pēc koledžas absolvēšanas.
LKA Latvijas Kultūras koledžas vēsture aizsākās 1946.gadā. Šobrīd tā ir neuniversitātes tipa augstskola, kas Latvijā realizē 1.līmeņa augstāko profesionālo izglītību. Kopš 2008.gada tā piedāvā izglītību arī fotogrāfijā.
Sagatavošanas kursi portfolio veidošanā notiks 6.jūnijā, pl. 10:00 Rīgā, Bruņinieku ielā 57, 21.auditoriijā. Interesenti aicināti iepriekš pieteikties, rakstot uz e pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. .