Nikon D3xŠodien Nikon Europe iepazīstināja ar tās jauno vismodernāko D–SLR spoguļkameru. D3X. D3X kamera, kas mantojusi godalgotās D3 kameras uzticamību, izturību un ērto lietojamību, piedāvā attēlu sensoru ar daudz lielāku izšķirtspēju nekā tās līdziniecei, tādējādi nosakot jaunus attēla kvalitātes standartus. Pateicoties jaunam 24,5 megapikseļu CMOS sensoram, kamera ir piemērota visdažādākajām fotoattēlu uzņemšanas situācijām — kā studijā, tā ārpus tās. Šo kameru īpaši novērtēs visprasīgākie fotogrāfi gan brīvā dabā, gan mākslinieku darbnīcās un modes skatēs.

"Šī ir kamera, ko profesionāli fotogrāfi jau sen ir gaidījuši," sacīja Roberts Kristina, Nikon Europe Professional Produkts un NPS vadītājs. "Gluži tāpat kā profesionāļi izvēlas D3 kameru, uzņemot sporta fotogrāfijas, arī D3X kameras neticami lielā izšķirtspēja paaugstinās reklāmu, modes un visu citu komerciāli izmantojamo fotogrāfiju kvalitātes standartus. Rezultāti neprasa liekus komentārus — šī neapšaubāmi šobrīd ir mūsu visaugstākās kvalitātes kamera."

Jūsu darba lauks ir visa pasaule

D3X var lepoties ar īpaši izstrādātu FX formāta CMOS attēlu sensoru ar 12 kanālu rādījumu, bezspraugu mikroobjektīvu un mikroshēmas trokšņa samazināšanu. Tas sniedz visaugstākās kvalitātes nepārtrauktas fotografēšanas ātrumu, nodrošina augstu jutīgumu, likvidējot traucējumus, un tai pat laikā nemazina detaļu niansētību.

D3X atbalsta plaša diapazona ISO, sākot no ISO 100–1600, ko var pazemināt līdz ISO 50 un paaugstināt līdz 6400, kas ir ekvivalents nepārtrauktai fotografēšanai līdz 5 kadriem sekundē ar maksimālo izšķirtspēju vai 7 kadriem sekundē ar 10 megapikseļiem DX apgriešanas režīmā. Izdaudzinātā MultiCAM3500FX 51 punkta autofokusa sistēma nodrošina augstu katra punkta precizitāti ar izcilu kustības paredzēšanu, vājā apgaismojumā fotografējot objektus, kas ātri pārvietojas.

Kameras LiveView funkcija piedāvā ērtu darbības izvēli, kas ir ideāla darbam studijā vai citās situācijās, kad skatu meklētāja lietošana ir nepraktiska. Kamerai ir arī lieliski reaģētspējas rādītāji: ieslēgšanai vajadzīgas tikai 12 milisekundes un aizvara atvēršanai — 40 milisekundes. Kevlara/oglekļa šķiedru sajaukuma aizvars ir īpaši izstrādāts intensīvai profesionālai lietošanai un testēts 300 000 reižu.

Attēli ar X faktoru

D3X izmanto jaunākos atklājumus sensoru dizainā un attēlu apstrādes tehnoloģijās. Veidota tā, lai radītu failus, kas atbilst nākotnes komerciālo fotogrāfiju prasībām, kamera nodrošina 50 MB 14 bitu NEF (Raw) failus. Izmantojot Capture NX2 programmatūru, NEF failus var apstrādāt datu krātuves formāta apgabalā; 140 MB (16 bitu TIFF–RGB). Sīkas detaļas tiek reproducētas neticami skaidri, savukārt ēnas un gaišās vietas saglabā toņu pārejas, un nesadala attēlu, tā padarot to neatkārtojamu un lielisku.

Intuitīvā kontrole

D3X ir tāda pati ergonomika un vadība kā D3 kamerai, kas tika izveidota, lai ikvienam sniegtu iespēju uzsākt darbu ātri un efektīvi. Spilgtajam un vienkāršajam skatu meklētājam ir 100% segums, kā arī saprotams, izgaismots displejs, savukārt augstas kvalitātes izšķirtspējas, 3 collu, 920 00 punktu VGA TFT monitors nodrošina lielisku atskaņošanas kvalitāti tūlītējai bilžu novērtēšanai. D3X kameras magnija karkass, kas ir nodrošināts pret mitruma un putekļu iekļuvi tajā, atbalsta arī Nikon bezvadu sistēmu (WT–4), HDMI izvadi, piedāvā duālo slotu CF kartēm un ir saderīgs ar jauno GP–1 GPS ierīci.

D3X kamera būs pieejama no 2008. gada 20. decembra, un tās cena mazumtirdzniecībā būs, sākot no 5190 Ls.*