Canon EOS 5D mIIIJau rakstījām par Nikon D800 neticamajiem testa rezultātiem DxOMark. Līdzīgi testa rezultāti tika gaidīti arī no jaunā Canon 5D Mark III, jo tā tika šogad TIPA konkursā atzīta kā labākā video DSLR kamera, bet rezultāti izskatās visai bēdīgi, lai neteiktu skarbāk.

Ar kopējo pārskatu var iepazīties DxOMark mājas lapā. Bet salīdzināsim tikai pašu galveno – sensora testa rezultātus ar Nikon D800 un gandrīz 5 gadus veco Canon 1Ds Mark III modeli. Nikon D800 ir ne tikai galvas tiesu pārāks, bet pat divas galvas tiesas pārāks visos parametros. Tad atliek jauno Canon modeli salīdzināt ar veco un arī tur parādās bēdīga aina. Vienā no svarīgākajiem parametriem – dinamiskajā diapazonā, jaunais Canon 5D Mark III uzrāda sliktākus rezultātus nekā vecais Canon modelis. Vienīgais priecē, ka uzlabots algoritms trokšņu slāpēšanai un tagad var fotografēt pie lielākiem ISO, nezaudējot kvalitāti. Tomēr pie saprātīgiem ISO uzstādījumiem sanāk, ka vecā Canon 1Ds Mark III modeļa veikums būs labāks. Kādēļ bija jākāpjas atpakaļ, nevis jāuzlabo sniegums, tas gluži nav skaidrs. Sanāk, ka jaunais Canon modelis vairāk domāts filmēšanai un lietošanai pie augstākiem ISO uzstādījumiem.

Ja salīdzina sniegumu ar iepriekšējo Canon 5D Mark II, tad minimāls uzlabojums ir krāsu dziļumā, bet tas pats kritums dinamiskajā diapazonā. Var redzēt, ka jūtamu uzlabojumu lietotājs varēs pamanīt tikai pie augstāka ISO lietojuma. Viens papildus megapikselis arī diez vai būs jūtams. Daudzi eksperti saka, ka priecāšoties par jauno autofokusa sistēmu no profesionālā fotoaparāta Canon 1D X, bet arī tas nav pilnībā pārņemts, jeb godīgi sakot nedaudz apgraizīta versija. Kāds varbūt priecāsies par 100% skatu meklētāju, jo tagad bilde būs gandrīz tik pat labi redzama kā profesionālās sērijas fotoaparātos. Citam svarīgi varbūt liksies, ka tagad varēs ātrāk fotografēt, jo tagad varēs fotografēt ar 6 kadriem sekundē, kas ir nedaudz vairāk, salīdzinot ar 4 kadriem/sekundē priekšgājējam. Iespējams kāds novērtēs un sapratīs "Silent" režīma priekšrocības, kas tagad ir iekļauta arī 5D sērijas fotoaparātā, bet jau gandrīz 5 gadus bija profesionālās sērijas fotoaparātos. Vēl no profesionālo fotoaparātu bonusiem klāt nācis Compact Flash un SD atmiņas karšu slots – tātad var strādāt ar divām atmiņas kartēm vienlaicīgi. Tad vēl jaunajam esot blīvējums un iepriekšējam nav, kas ir visai dīvaini, jo jau iepriekšējam it kā esot bijis tāds minimāls blīvējums. Tad laikam šim modelim blīvējums būs nedaudz nopietnāks un kamera jau stipri tuvinās profesionālā fotoaparāta kategorijai. Jebkurā gadījumā vēl būs interesanti paskatīties ar ko tad mūs DxOMark pārsteigs testējot Canon 1D X. Vai tiešām Canon nebūs gājis uz priekšu sensora attīstībā, jeb attēla kvalitātes uzlabošanā? It kā TIPA award atzina šo modeli kā labāko profesionālo fotoaparātu 2012.gadā. Cerams balva būs godam nopelnīta un arī sensoru testos būs lieliski rezultāti gaidāmi, jo megapikseļi it kā ir mazāk un cerams arī kvalitatīvāki.