Canon paziņo par jauna 35 mm Cinema "prime" objektīva, kas paredzēts lielformāta viena sensora digitālajām kamerām, izstrādi. Tas ir saderīgs ar dažādiem sensora izmēriem, ieskaitot Super 35 mm, pilnkadra 35 mm un APS-C, līdz ar to jaunais 35 mm objektīvs ar EF stiprinājumu kļūs par sesto Canon EF Cinema objektīvu klāsta "prime" objektīvu, apmierinot nepieciešamību pēc objektīva diapazonā starp esošo 24 mm un 50 mm objektīvu. 35 mm milimetru Cinema objektīva paraugs būs apskatāms Canon stendā 2013 NAB izstādē Lasvegasā no 2013.gada 8. līdz 11.aprīlim. Turklāt oficiāli to plānots izlaist vēl šogad.

Canon ārkārtīgi precīzie EF Cinema "prime" objektīvi, kas nodrošina izcilu sniegumu plašā fokusa attālumu diapazonā atbilstoši dažādām radošām vēlmēm, ir daļa no profesionālu digitālās kinematogrāfijas izstrādājumu Cinema EOS sistēmas. Cinema EOS sistēma, kas izveidota 2011.gada beigās, piedāvā unikālu liela sensora kameru un 4K kino objektīvu klāstu, nodrošinot visiem profesionāļiem augstu kvalitāti un radošo brīvību.

"Canon vēlas nodrošināt vadošos risinājumus savā klasē, lai atbalstītu visu līmeņu vizuālu notikumu iemūžināšanu," stāsta Kīrans Magī (Kieran Magee), Canon Europe profesionālās attēlveidošanas nodaļas mārketinga direktors. "Tikai pēdējos 18 mēnešos vien mēs esam izlaiduši Cinema EOS un papildinājuši sistēmu ar HD, 2K un 4K kamerām, kā arī dažādiem objektīviem. Mēs nepārtraukti cenšamies piedāvāt saviem klientiem arvien vairāk radošu risinājumu, nodrošinot lielāku pielāgojamību, kas vēl vairāk atbalstītu neticamu attēlu uzņemšanu. Jaunais 35 mm objektīvs, ko šobrīd izstrādājam, tam ir izcils pierādījums."

Visi šībrīža Canon EF Cinema objektīvi apvieno inovatīvus materiālus un pārklājumus, lai nodrošinātu atbilstību augstiem standartiem optiskā snieguma līmenī, ieskaitot arī 4K (4096 x 2160) standartus. Katram Canon EF Cinema "prime" objektīvam ir 11 asmeņu atvēruma diafragma, kas ir ideāli piemērota, lai radoši mainītu lauka dziļumu un panāktu patīkamu "bokeh" (izpludināta fona) efektu. Visiem objektīviem ir pilnkadra attēla aplis vieglā, kompaktā dizainā, kas nodrošina krāsu toņu un līdzsvara atbilstību Canon modernajai EF Cinema tālummaiņai. Canon Cinema "prime" objektīvi nodrošina tādu darbību un uzticamību, kāda nepieciešama profesionālā līmeņa video materiālu uzņemšanas vidē.

EF Cinema "prime" objektīvs ir pilnībā saderīgs ar visām Cinema EOS sistēmas kamerām un, pateicoties pilnkadra attēla aplim, to var izmantot arī ar tādām Canon DSLR kamerām kā EOS 7D un EOS 5D Mark III. Canon EF Cinema objektīva dizains ar EF stiprinājumu atbalsta saikni starp kameru un objektīvu, nodrošinot tādas funkcijas, kā f numura atainošanu skatu meklētājā, objektīva metadatu ierakstīšanu un perifērā apgaismojuma korekciju .

Canon Cinema EOS sistēmu, kas izlaista 2011.gadā, jau pārstāv 4 kameras un 10 "prime" un tālummaiņas objektīvi ar dažādiem stiprinājumiem, kas ietver plašu fokusa attālumu diapazonu.