EOS-1D C EF 50Pasaules līderis profesionālo attēlveidošanas tehnoloģiju jomā Canon šodien paziņojis par vairākiem Cinema EOS kameru funkciju atjauninājumiem, kā arī par jauna 35 mm EF Cinema "prime" objektīva izlaišanu. Šie ir jaunākie Canon profesionālo video ierīču papildinājumi, kas video profesionāļiem piedāvās vēl plašākas radošās iespējas un labāku vadāmību. Jaunais objektīvs un funkciju atjauninājumi ir izstrādāti, lai apmierinātu mūsdienu video profesionāļu augošās radošās prasības.

Lieliska pielāgojamība vājā apgaismojumā ar ISO 80000

Pateicoties Canon lielajai pieredzei kameru un sensoru izstrādē, radīts pilnīgi jauns Super 35 mm sensors Cinema EOS sistēmai, kas nodrošina lielisku sniegumu sarežģītos, vāja apgaismojuma apstākļos. Canon arī palielinājis maksimālā ISO iestatījumu EOS C500, EOS C300 un EOS C100 kamerām – no ISO 20 000 līdz ISO 80 000. Jaunais maksimālais iestatījums palīdzēs radoša satura veidotājiem, piemēram, dokumentālo sižetu, ziņu un filmu uzņemšanas komandām, filmēt pat vājā apgaismojumā un uzņemt detalizētus, krāsainus attēlus. Lietotāji varēs filmēt ar 1 iedaļas vai 1/3 iedaļas palielinājuma soli no ISO 320 līdz pat ISO 80 000.

Papildu Canon EOS C500 uzlabojumi
Canon EOS C500

EOS C500 iegūs arī dažādus papildus funkciju atjauninājumus. Īpaši uzmanība tiks pievērsta video funkcijām.

Jaunā aparātprogrammatūra piedāvās profesionāļiem, kas lieto EOS C500, iespēju filmēt ar plašāku krāsu gammu. Papildus esošajai BT.709 gammai, tiks pievienotas jaunas DCI-P3 un Cinema gammas izvēles iespējas. DCI-P3 ir pārbaudīts krāsu diapazons digitālai kino projicēšanai, taču tas neietver visas krāsas, ko var uzņemt jaunākā sensora tehnoloģija. Tādēļ jaunā Cinema gamma nodrošina vēl plašāku krāsu diapazonu. Turklāt MON.1/2 ligzdas izvadei būs iespējams piemērot BT.709, plašo DR vai DCI-P3 LUT, palielinot pārraudzības iespējas.

Uzlabots tiks arī EOS C500 uzņemšanas ātrums, pievienojot jaunu 4K1K RAW režīmu, kas ļauj uzņemt ar ātrumu līdz 120 kadriem sekundē (fps). Atšķirībā no esošā 4K2K HRAW režīma, kurā tiek izmantota savienošanas apstrāde, lai izveidotu 4096x2160 pikseļu attēlu, ierakstot ar kadra ātrumu virs 60P, jaunais 4K1K režīms izmantos apgrieztu attēla sensora daļu. Šī funkcija samazinās ierakstītā attēla deformāciju vai nevienmērīgumu, izmantojot 4096x1080 pikseļu kinematogrāfisko skata koeficientu. Tomēr 4K2K HRAW uzņemšana būs pieejama arī turpmāk.

Palīdzot pārraudzībai uz vietas, būs iespējams no MON.2 ligzdas saņemt 2K signālu, kas atbilst ACESProxy10 gammai un ACES krāsu diapazonam. Apvienojumā ar atbilstošu pārraudzības aprīkojumu, uz vietas būs iespējams pārraudzīt attēlu ACES krāsās.

Lai, filmējot ilgāku laiku, kamera nesakarstu, it īpaši ar 4K vai 2K, EOS C500 aprīkots ar efektīvu dzesēšanas sistēmu - ventilatoru. Atjaunināts arī automātiskās dzesēšanas režīms, lai mazinātu traucējošo ventilatora troksni uzņemšanas laikā. Tas automātiski sāks regulēt kameras temperatūru, kad ierakstīšana tiks pārtraukta, tādējādi nodrošinot ilgstošāku un nepārtrauktu dzesēšanu, samazinot ventilatora ieslēgšanās iespēju filmēšanas laikā. Tomēr automātiska aktivizēšana filmēšanas laikā joprojām ir iespējama, ja kamerai draud bīstams pārkaršanas risks .

Papildu uzlabojumi EOS C300

Canon ieviesis arī papildu atjauninājumu klāstu EOS C300. Tas ietver Wide DR gammu, kas uzlabos kameras funkcionalitāti. Wide DR, kas pirmoreiz tika iekļauta EOS C100, piedāvā 12 dinamiskā diapazona iedaļas, kas pieejamas uzņemot Canon Log gammā. Tās rada mazāk "plakanu" attēlu, kam ne vienmēr ir nepieciešama pēcapstrāde vai krāsu nianšu pielāgošana. Īpaši noderīgi tas ir filmu veidotājiem ar saspringtu grafiku vai ierobežotu budžetu.

EOS C300 atbalstīs arī EF-S18-135mm f/3.5-5.6 IS STM objektīva lietošanu un būs saderīga ar nepārtrauktas automātiskās fokusēšanas funkciju, kā arī uzlabotām AE iespējām.

Papildu EOS-1D C uzlabojumi

EOS-1D C

Šogad tiks atjaunināta arī EOS-1D C 4K kamera, uzlabojot ierīces sniegumu un daudzpusību. Izmantojot Canon EF objektīvu stiprinājumu, būs iespējams atainot reālo atvērumu (f-skaitli) un saglabāt objektīva metadatus, ja filmējat ar Canon EF Cinema objektīviem. Turklāt EF Cinema objektīvus atbalstīs perifērā apgaismojuma un hromatiskās aberācijas korekcijas funkcija, uzlabojot vispārējo attēlu kvalitāti .

Atsaucoties uz lietotāju pieprasījumu, ir uzlabota arī skaņa. Šī brīža skaņas ierakstīšana notiek tikai ar mikrofona ievadi, bet gaidāmais atjauninājums ļaus izvēlēties Line vai Mic, nepieciešamības gadījumā izmantojot ārējo audio avotu.

Uzlabota visa klāsta pielāgojamība un vadāmība

Canon dažādos veidos uzlabos arī EOS C500, EOS C300 un EOS C100 vadāmību. Uzlabota, piemēram, tiks Magnify funkcija, kas palīdz manuāli fokusēt, un turpmāk ļaus palielinājumā apskatīt 25 dažādus attēla segmentus, nevis tikai attēla centrālo daļu. Pārslēdzot jaudas slēdzi LOCK režīmā, lietotāji varēs bloķēt visas kameras funkcijas, ieskaitot REC pogu. Turklāt EOS C500 un EOS C300 būs iespējams piešķirt ISO vai IRIS vadību galvenajām korpusa un roktura vadīklām.

Ar EOS C500 un EOS C300 Wi-Fi attālās vadības uzlabojumu, kameras vadībai vienlaikus varēs piekļūt divi lietotāji, ļaujot vienam no viņiem pārvadīt kadra iestatījumus, kamēr otrs ievada metadatus, lai uzlabotu pēcapstrādes darba plūsmu. Turklāt EOS C300, EOS XF300 un EOS C500 iegūs GPS atbalstu ar Canon GPS uztvērēju GP-E1, kas nodrošina iespēju video automātiski noteikt GPS informāciju.

Paplašināta tiks arī EOS C500, EOS C300 un EOS C100 perifērā apgaismojuma korekcija ar papildu objektīvu ar EF stiprinājumumiem. Šī funkcija palīdzēs nodrošināt maksimālu attēla kvalitāti, samazinot apēnojumu, kas var rasties attēla stūros .

XF300-sērijas uzlabojums ietver arī jaunu objektīva blendi ar iebūvētu objektīva berjermehānismu un digitālu telekonvertera funkciju.

Canon EF Cinema "prime" CN-E35mm T1.5 L F objektīvs

Canon EF Cinema "prime" CN-E35mm T1.5 L F

Izlaižot jauno EF CN-E35mm T1.5 L F, Canon EF Cinema "prime" objektīvu klāstā ir jau seši objektīvi. Objektīvam ir kompakts dizains, kas apvieno Canon atzīto optiku un ātru sniegumu – tādēļ tas ir ideāli piemērots uzņemšanai sarežģītos, vāja apgaismojuma apstākļos. Jaunais 35 mm objektīvs nodrošina krāsu atveidi, kas atbilst citiem klāsta objektīviem, kā arī tam ir tāda pati forma un vienotais marķējums, lai filmēšanas laikā ērti mainītu objektīvus.

Pieejamība

Plānots, ka Canon EF Cinema "prime" CM-E35mm T1.5 L F objektīvs būs pieejams no 2013.gada decembra. Cinema EOS kameru aparātprogrammatūras uzlabojumi būs pieejami 2013.gada ceturtajā ceturksnī, bet XF sērijas uzlabojumi – 2014.gada pirmajā ceturksnī.