Vakar notika tāda īsa Canon fototehnikas prezentācija, kuras pamata ideja bija – kā ar Canon tehniku sagatavot Ziemassvētku dāvanas. Šķiet nekādas īpašas jaunas fototehnikas nebija (Canon EOS 6D, 70D utt.) vai kādi citi pārsteigumi, ja neskaita varbūt pāris kompaktkameras. Tika pastāstīts par Canon Creative Park, kur variet izvēlēties ar bērniem kādu zīmējumu, izdrukāt tos, un salocīt interesantas figūriņas. Šķiet tiešām sanāktu labas ziemassvētku dāvanas ar paša rokām darinātas. Protams, tika atgādināts, ka var jau dāvināt arī pašu tehniku. Bet ja godīgi, tad aizdomājos par kaut ko citu – par to, ko Canon varētu sagatavot uz nākošā gada Photokinu. Nevienam nav noslēpums, ka tas reizi divos gados ir lielākais notikums foto pasaulē un uz to visi lielie ražotāji sagatavo kaut ko īpašu. Nākošgad tā būs no 16. līdz 21. septembrim un jau tagad var vērot dažādus jauninājumus fototehnikā, ko iespējams apvienos kādā jaunā un spēcīgā modelī, kas pārsteigs foto nozari.

1. Viens no Canon jaunumiem ir autofokusa sistēma "Dual Pixel CMOS automātiskā fokusa funkcija" (DAF), kas pirmo reizi tika notestēta Canon EOS 70D modelī. Tagad jau to iekļāvuši Canon EOS C100, kas paredzēta filmēšanai. Visticamāk to iekļaus arī jaunākajā izstrādājumā, ko prezentēs Photokina.

2. Otru lietu gribētu minēt GPS un Wi-Fi, ko Canon tomēr iestrādājuši savos fotoaparātus un par ko jautāju pāris gadus atpakaļ vienā no Canon prezentācijām. Tagad tas jau izskatās kā standarta funkcija visos jaunajos Canon aparātos, jo var pa taisno savienoties ar printeri un izdrukāt nepieciešamo. Vēl tur ir iespēja ievietot sociālajos tīklos bildes, mākoņservisos, citos telefonos un kas tik vēl ne. Kā arī GPS koordinātes tagad varēsim ierakstīt bildēs, nepērkot atsevišķi GPS uztvērējus.

3. Kā trešo lietu minēšu DIGIC 6 procesoru, kas pašlaik ir tikai dažām kompaktkamerām. Visticamāk pieslīpēs, notestēs un tad jau to redzēsim kādā nopietnā fotoaparātā uz nākošo Photokinu.

Tās visas ir lieliskas lietas, kas jau ir pieejamas atsevišķos Canon fotoaparātos. Bet kas tad vēl pietrūkst? Pilnai laimei pietrūkst labi attēla sensori, lai iedzītu pēdējos gados spēcīgi atrāvušos Nikon un Sony komandu. Sony ražo sensorus un Nikon to sakombinē labā tehnikā. Protams, arī Sony jaunie fotoaparāti ir ļoti labi, it īpaši, ja pērkat komplektācijā ar dārgajiem Carl Zeiss objektīviem. Attiecīgi uz Photokinu Canonam vajadzētu pārsteigt savus fanus ar labu matricu – lielu izšķirtspēju, labu dinamisko diapazonu, zemu trokšņu līmeni un plašu krāsu spektru.

Aptuveni ar šādām cerībām gribētos sagaidīt Jauno Gadu un novēlu arī pārējiem pasapņot par to ko vēlaties no Jaunā Gada. Iespējams tieši jūsu vēlmes piepildīsies.