Nikon D810Nikon šodien iepazīstina ar jauno augstas izšķirtspējas kameru D810, kas ir gatava jebkādiem uzdevumiem. Izmantojot šo daudzpusīgo 36,3 megapikseļu kameru, kas pārspēs visas jūsu cerības, var fotografēt pat smalkas detaļas un īpaši ātru kustību.
Pilnībā pārveidotā kamera D810 nodrošina izcilu attēla kvalitāti un pilnas augstas izšķirtspējas video iespējas, kā arī darbojas ātri — tā pārspēj savu priekšgājēju un nosaka jaunu augstas izšķirtspējas fotogrāfiju un video uzņemšanas standartu. Jaunais FX formāta sensors, īpaši plašais ISO diapazons un attēlu apstrādes programma EXPEED 4 nodrošina vēl neredzētu asumu, krāšņus toņus un samazinātu trokšņu daudzumu neatkarīgi no iestatītās jutības. Augstākās klases AF darbība, sērijveida uzņemšanas ātrums līdz 7 kadriem/s un pilnas augstas izšķirtspējas video ierakstīšana (1080/60p) ļauj jebkuru sižetu iemūžināt ar īpašu precizitāti, savukārt Nikon sistēma Picture Control 2.0 kamerā nodrošina izcilas attēlu apstrādes un optimizācijas iespējas. Neatkarīgi no tā, vai atrodaties studijā vai ārpus telpām, šī ir izcila kamera profesionāliem fotogrāfiem, kuri vēlas realizēt savu redzējumu, atspoguļojot vissmalkākās detaļas.

Dirks Jaspers (Dirk Jasper), Nikon Europe profesionālo produktu menedžeris, komentē: “Ņemot vērā profesionāļu vēlmes, Nikon izstrādāja kameru D810 — izcilu un lieliski piemērotu aizrautīgiem, dažādos žanros strādājošiem fotogrāfiem. Pateicoties ātrākai darbībai un lielākai ISO daudzveidībai, tā uzlabo augstas izšķirtspējas fotogrāfiju uzņemšanu, kā arī ir aprīkota ar jaunām funkcijām, kas samazina kameras iekšējās vibrācijas uzņemšanas laikā un garantē neticamu stabilitāti. Ja vēlaties plašas fotografēšanas iespējas jebkurā situācijā, izmantojiet kameru D810, un gūsiet teicamus rezultātus.”
Augstas izšķirtspējas pavēlniece
Kamera D810 nodrošina jauna līmeņa radošo brīvību un paver jaunas iespējas, uzņemot augstas izšķirtspējas fotogrāfijas un video. Jaunais FX formāta sensors nodrošina 36,3 megapikseļu izšķirtspēju, un tas ir izcils rādītājs šādas klases kamerām. Turklāt sensors ir izstrādāts bez optiskā zemas caurlaidības filtra, lai iegūtu nepārspējamu fotogrāfiju un video detalizāciju. Nebijusi digitālās vienobjektīva spoguļkameras iespēja — kameras D810 plašā ISO diapazona mazākais iestatījums ir ISO 64, kas, fotografējot spilgtā gaismā, nodrošina skaidrākus attēlus ar izteiktākām detaļām. Varat fotografēt ar jutības iestatījumu līdz pat ISO 12 800 vai paplašināt diapazonu līdz 32–51 200 ISO ekvivalentam. Tā kā kamera ir aprīkota ar to pašu attēlu apstrādes programmu EXPEED 4, kas izmantota augstākās klases kamerā D4S, ir ievērojami uzlabota D810 darbība kopumā: krietni uzlabota fotogrāfiju un video attēla atveide un ISO iespējas — jaunie algoritmi nodrošina dzidru attēlu un pilnveidotas toņu pārejas ar reālu dziļuma efektu neatkarīgi no iestatītās jutības.
Ātrums un precizitāte: ātra, jaudīga un gatava jebkuram uzdevumam
Kamera D810 lieliski darbojas jebkurā vidē — jaudīgās lielātruma uzņemšanas iespējas sniedz rīcības brīvību, kas ļauj kvalitatīvi iemūžināt pat neparedzamākos objektus, lai cik ātri tie arī kustētos. Lielāks nepārtrauktās uzņemšanas ātrums un augstākā līmeņa Multi-CAM 3500FX 51 punkta AF sistēma nodrošina precīzu un nevainojamu pilnas izšķirtspējas attēlu uzņemšanu ar ātrumu līdz 5 kadriem/s, turklāt DX apcirpšanas režīmā ar šo kameru varat uzņemt 15,3 megapikseļu attēlus ar ātrumu līdz pat 7 kadriem/s. Nikon jaunajā grupas apgabala AF režīmā tiek piedāvāta ātra fokusēšana un uzlabota fona izolēšana, fotografējot salīdzinoši nelielus objektus, kas atrodas tuvu fonam ar izteiktu kontrastu vai arī fonam, kas novērš uzmanību. Jaunais aizvara/spoguļa nodalījuma mehānisms samazina attēla nestabilitāti — fotografējot lielā ātrumā, skatu meklētājā redzamais attēls ir stabils, ar minimālu skatu meklētāja atteikuma laiku. Varat arī aktivizēt jauno elektronisko priekšējā aizkara aizvaru, lai samazinātu iekšējās vibrācijas un nelielu detaļu izplūduma risku. Ātrākai attēlu pārsūtīšanai un ērtākai pēcapstrādei Nikon RAW izmēra S faila formātā tiek nodrošināti nesaspiesti 12 bitu Nikon NEF faili ar detalizētu krāsu informāciju.
Video uzņemšana kinematogrāfijas kvalitātē
Izmantojot tik jaudīgu kameru kā Nikon D810, varat brīvi ierakstīt video un gūt bagātīgu pieredzi. Tā ir jaudīga un universāla kamera, kas ieraksta pilnas augstas izšķirtspējas (1080p) video ar 50p/60p kadru uzņemšanas ātrumu un ievērojami samazinātu trokšņu līmeni, muarē efektu un nepareizu krāsu attēlojumu, tāpēc D810 atbildīs pat visprasīgāko kinooperatoru vajadzībām. Kamerā ir pieejami FX un DX sensora apcirpšanas formāti, kā arī nevainojama HDMI izvade un pilnas izšķirtspējas video vienlaicīgas ierakstīšanas iespēja kamerā un ārējā ieraksta aparatūrā. M režīmā varat iestatīt jutību no ISO 64 līdz pat ISO 51 200 ekvivalentam, bet, izmantojot automātisko ISO funkciju, varat konfigurēt vēlamos maksimālā ISO iestatījumus. Nikon 3D trokšņu samazināšanas funkcija samazina nejaušus trokšņus, deformāciju un mirgoņu, filmējot ar augstas jutības iestatījumu. Iezīmētā displeja režīmā kameras monitorā tiks precīzi parādītas izgaismotās vietas kadrā. Izcilā audiosignāla vadības funkcionalitāte uzlabo skaņas ierakstīšanu, tādējādi palielinot uzņemšanas brīvību: izmantojot stereomikrofona ievades un audio izvades regulēšanas iespējas, varat atsevišķi noregulēt skaņas līmeņus pirms ierakstīšanas un tās laikā, varat atlasīt skaņas diapazonu (plaša diapazona/balss), kā arī samazināt vēja radīto troksni, ierakstot ar iebūvēto mikrofonu.
Radošā brīvība
Neatkarīgi no tā, kādā fotogrāfijas žanrā darbojaties, kamera D810 nevainojami realizēs jūsu radošās ieceres. Nikon otrās paaudzes Picture Control sistēmā ir pieejami vērtīgi fotografēšanas un video ierakstīšanas rīki, kas noderēs pirms uzņemšanas un pēc tās, ļaujot pilnībā kontrolēt asuma, kontrasta, spilgtuma, nokrāsas un piesātinājuma iestatījumus. Pēcapstrādē varat īstenot visdažādākās idejas — jaunais iestatījums Flat saglabā visas detaļas un bagātīgos toņus gan izgaismotajās, gan ēnainajās attēla daļās; savukārt jaunais iestatījums Clarity nodrošina iespēju precīzi pielāgot kontrastu un izcelt smalkas struktūras. Uzņemšanas laikā kameras 8,0 cm (3,2 collu), 1229 tūkstošu punktu monitorā ar pielāgojamām krāsām varat iestatīt krāsu balansu un spilgtumu jebkurā virzienā, pielāgojot tos personiskajām darba vajadzībām. Jaunā tiešā skata dalītā ekrāna tālummaiņa ļauj precīzi pārbaudīt līdzinājumu un asumu, un tā ir lieliski piemērota, fotografējot arhitektūras objektus vai dažādus izstrādājumus. Papildu radošās iespējas ietver neierobežotu nepārtrauktu uzņemšanu, kuru izmantojot varat izveidot neskaitāmus JPEG failus un fotogrāfijas ar iespaidīgām gaismas pēdām.
Kopējās digitālās attēlveidošanas sistēma
Nikon kopējās digitālās attēlveidošanas sistēma var palielināt kameras D810 attēlveidošanas potenciālu. Šādai kamerai ar lielu megapikseļu skaitu ir svarīgi izmantot augstas kvalitātes optiku, un Nikon plašais NIKKOR objektīvu klāsts ļaus viegli īstenot kameras D810 36,3 megapikseļu sensora patieso potenciālu. NIKKOR objektīvi to izcilās izšķirtspējas dēļ atbilst jebkurā žanrā strādājošu fotogrāfu prasībām. Kamera D810 ir pilnībā saderīga arī ar nozarē vadošo Nikon radošā apgaismojuma sistēmu, tāpēc to varat izmantot kopā ar dažādām Nikon Speedlight zibspuldzēm radošai fotografēšanai, lietojot tās piestiprinātas kamerai vai atsevišķi.
Galveno funkciju kopsavilkums
– Jauns 36,3 megapikseļu FX formāta sensors: nodrošina īpaši detalizētus attēlus un apcirpšanas elastību.
– Īpaši plašs gaismas jutības iestatījumu diapazons: ISO 64–12 800 diapazons, kuru var palielināt no 32–51 200 ISO ekvivalenta.
– Sērijveida uzņemšanas ātrums līdz 7 kadriem/s: precīzi pilnas izšķirtspējas attēli ar ātrumu līdz 5 kadriem/s. 15,3 megapikseļu attēli ar ātrumu līdz 7 kadriem/s (DX apcirpšanas režīmā).
– EXPEED 4: nodrošina jauna līmeņa kameras vispārējo darbību.
– Revolucionāra AF darbība: Multi-CAM 3500FX 51 punkta AF sistēmu var konfigurēt 9 punktu, 21 punkta un 51 punkta aptvēruma iestatījumos, un zemākais jutības līmenis ir -2 EV (ISO 100, 20 °C/68 °F).
– Grupas apgabala AF režīms: ātra fokusēšana un uzlabota fona izolēšana pat sarežģītos apgaismojuma apstākļos.
– Vairākapgabalu D-video: pilnas augstas izšķirtspējas (1080p) video FX un DX formātos ar kadru uzņemšanas ātrumu 50p/60p. Izmantojiet pilnu gaismas jutības diapazonu, sākot no ISO 64 filmēšanas laikā, kā arī kontrolējiet aizvara ātrumu, apertūru un audiosignāla līmeni.
– RAW izmēra S faila formāts: nesaspiesti 12 bitu Nikon NEF faili ar detalizētu krāsu informāciju, kas nodrošina ātrāku attēlu pārsūtīšanu un ērtāku pēcapstrādi.
– Picture Control 2.0: ērta pēcapstrāde ar iestatījumu Flash maksimāli dinamiska diapazona nodrošināšanai; precīza detaļu pielāgošana, izmantojot iestatījumu Clarity.
– Īpašs asums: jaunā aizvara/spoguļa nodalījuma arhitektūra un elektroniskā priekšējā aizkara funkcijas nodrošina maksimāli asus rezultātus.
– Krāsu monitors ar pielāgojamām krāsām: 8,0 cm (3,2 collu), 1229 tūkstošu punktu RGBW šķidro kristālu monitors ar pretatspīduma pārklājumu. Iestatiet krāsu balansu un spilgtumu jebkurā virzienā.
– Tiešā skata dalīta ekrāna tālummaiņa: precīzi pārbaudiet līdzinājumu un asumu. Var piekļūt, izmantojot kameras pogu i.
– Ātrs un izturīgs aizvars: kevlara/oglekļa šķiedru kompozīta aizvars ar 52 ms aizvara aizkavi, kura standarta darbmūžs ir 200 000 atbrīvošanas reižu un aizvara ātrums ir 1/8000–30 s, bet zibspuldzes sinhronizācijas ātrums ir līdz 1/250 s.
– Neierobežota nepārtraukta uzņemšana: izveidojiet neskaitāmus JPEG failus un fotogrāfijas ar iespaidīgām gaismas pēdām.
– Augstas kapacitātes akumulators EN-EL15: īpaši kompakts un viegls uzlādējams litija jonu akumulators ar kapacitāti 1900 mAh (7,0 V). Uzņemiet vairāk nekā 1200 nekustīgu attēlu¹ ar vienu uzlādēšanas reizi.
– Datu nesējs: divi karšu sloti vienmērīgai uzņemšanai. Viens CF kartes slots, kurš paredzēts lielātruma UDMA 7 atmiņas kartēm, un viens SD kartes slots, kas paredzēts lielātruma un lielas kapacitātes SDXC un UHS-I atmiņas kartēm.
– Izturīgs magnija sakausējuma korpuss: kameras D810 visaptverošais blīvējums nodrošina aizsardzību pret nelabvēlīgiem laikapstākļiem un netīrumiem.
– Vadu un bezvadu savienojums: atbalsta Ethernet un bezvadu LAN savienojumus. Lai izveidotu savienojumu, izmantojiet papildu datu raidītāju UT-1 un bezvadu raidītāju WT-5.
¹ Balstīts uz CIPA standartiem.

Nikon D810 back

Nikon D810 left

Nikon D810 right

Nikon D810 top