Panasonic LX100Ķelne, Vācija (2014. gada 15. septembris) – Panasonic šodien laiž klajā savu izcilo augstākās klases kompaktkameru LUMIX DMC-LX100, kas nosaka jaunu standartu fiksēta objektīva fotogrāfijā un videogrāfijā. Apvienojot Panasonic modernākās digitālās un optiskās tehnoloģijas ar uzlabotām manuālās vadības iespējām, šī kamera ir radīta, lai palīdzētu jums paplašināt savas radošuma iespējas fotogrāfijā.

LUMIX LX100 ir Panasonic pasaulslavenās LX augstākās klases kompaktkameru sērijas 6. paaudze, kas mantojusi Panasonic pirmās pilnībā manuālās kompaktkameras LUMIX LC1, kura tika laista klajā 2004. gadā, DNA. Ar 4/3 collu augsta jutīguma MOS sensoru, kas ir vairāk nekā piecas reizes lielāks par kameras LUMIX LX7 sensoru, LUMIX LX100 var lepoties ar tādu attēla kvalitāti, kādu varētu cerēt sagaidīt no kameras ar maināmu objektīvu.

Jaunais Micro Four Thirds standarts kompaktkameru attēla kvalitātē

Apvienojot 4/3 collu augsta jutīguma MOS sensoru un nesen izstrādāto Venus Engine, kamera LUMIX LX100 nodrošina izcilu attēla kvalitāti neatkarīgi no situācijas. Lielizmēra sensors ļauj panākt lieliskus uzņēmumus ar mazu attēla dziļumu, bet sensora izcilie signāla-trokšņu attiecības rādītāji nodrošina iespaidīgu trokšņu mazināšanu, fotografējot ar augstiem ISO līmeņa iestatījumiem.

Jauno Venus Engine raksturo četrkodolu centrālais procesors, kas palielina dzinēja veiktspēju un padara iespējamu ātru signāla apstrādi, kas nepieciešama piesātinātu video ierakstīšanai 4K kvalitātē. Venus Engine tika izstrādāts arī tādēļ, lai īstenotu vairākas trokšņu mazināšanas sistēmas, piemēram, Multi Process NR (vairākprocesu trokšņu mazināšana), Random Filter (nejaušais filtrs) un Aperture Filter (atvērtuma filtrs), kas nodrošina dabisku attēlu uzņemšanu arī apstākļos ar īpaši trūcīgu apgaismojumu.

Spožs, augstas kvalitātes LEICA objektīvs neticami skaidriem attēliem

Kamera LUMIX LX100 ir aprīkota ar Panasonic jauno objektīvu LEICA DC VARIO-SUMMILUX (F1,7–F2,8), kas ļauj uzņemt apbrīnojami dabiskus, asus un skaidrus attēlus.

Objektīva plašais tālummaiņas diapazons (24-75 mm jeb 35 mm kameras ekvivalents) ir piemērots visu veidu fotografēšanai — no ielu fotogrāfijas līdz portretiem, savukārt daudzaspektu sensors rada iespēju ainavas uzņemt dinamiskā 24 mm platā leņķī 4:3, 3:2 vai 16:9 formātā.

Vadības iespējas fotogrāfijas potenciāla palielināšanai

Izmantojot dažādas uzlabotas funkcijas un vadības iespējas, LUMIX LX100 ir radīta, lai veicinātu gan prasmīgu entuziastu, gan rūdītu fotogrāfu potenciālu. Ar integrētu tiešo skatu meklētāju (Live View Finder — LVF) un 2 764 000 punktiem ekvivalentu izšķirtspēju jūs gūstat pilnu kontroli pār kadrēšanu, kompozīcijas izveidi un spēju uzņemt attēlus ekstremāla apgaismojuma apstākļos jebkurā vidē.

Šī kamera sniedz arī lieliskas manuālās vadības iespējas, tostarp regulēšanas ripas un skalas, piemēram, atvērtuma ripu, vadības ripu, aizslēga ātruma vadības ripu un ekspozīcijas kompensācijas skalu, lai jūs varētu pilnveidot savas fotografēšanas prasmes. Šo regulēšanas ripu izmantošana nodrošina tiešu piekļuvi iestatījumiem, kurus iespējams ātri mainīt, neizmantojot digitālo izvēlni.

Lai kur jūs atrastos – nepalaidiet garām ne mirkli!

Panasonic tehnoloģijas DFD (Depth From Defocus) dēļ kameras LUMIX LX100 automātiskā fokusēšana Light Speed Auto Focus (AF) spēj nodrošināt neticamu precizitāti un ātrumu. Ar lielātruma vairākkadru uzņemšanas iespēju – 11 kadri sekundē pilnā izšķirtspējā –, kas apvienota ar kameras LUMIX LX100 aizslēga atlaišanas īso laikizturi un ātro ieslēgšanos, jūs nepalaidīsiet garām nevienu īpašo mirkli savā dzīvē.

Turklāt LUMIX LX100 jaunās fokusēšanas iespējas nodrošina visu laiku plašākās vadības iespējas. Pilna laukuma automātiskais fokuss (Full Area AF) ļauj iestatīt fokusu jebkurā vietā aptuveni 100 % skatu lauka ietvaros, bet fokusa noteikšanas zona ir palielināta līdz 49 zonām, nodrošinot elastīgākās kompozīcijas izveides iespējas. Ar vāja apgaismojuma automātisko fokusēšanu (Low Light AF) automātiskais fokuss darbojas -3EV apgaismojuma apstākļos, ļaujot jums sasniegt ideālu fokusu arī tad, ja zvaigznes ir vienīgais gaismas avots.

4K videogrāfija jūsu plaukstās

Ar LUMIX LX100, kurā apvienots lielizmēra sensors un jaudīgs Venus Engine, ir iespējama apbrīnojamu 4K video uzņemšana, kas ļauj atainot reālistisku kinematogrāfijas pasauli vissīkākajās detaļās un patiesās krāsās. Šī kamera piedāvā vienmērīgu, augstas kvalitātes video ierakstu 4K kvalitātē ar 3840 x 2160 punktu izšķirtspēju un 30/25 kadru sekundē ātrumu MP4 formātā, kā arī augstas izšķirtspējas Full HD video ar 1920 x 1080 50p izšķirtspēju AVCHD Progressive (MPEG-4/H.264) formātā. Atsevišķa poga fotokameras korpusa augšpusē ļauj nekavējoties sākt video ierakstīšanu, kamēr fotografējat; tas nozīmē, ka vienmēr varat fiksēt notiekošo tā norises brīdī.

Radošās vadības iespējas

Papildu manuālajai vadībai, kas ļauj uzņemt fotogrāfijas elastīgi un daudzpusīgi, fotokamera LUMIX LX100 ir aprīkota arī ar citu funkciju un režīmu klāstu, paplašinot jūsu radošo brīvību, tostarp Creative Control (radošā vadība), Creative Panorama (radošā panorāma), Focus Peaking (maksimālais fokuss), Level Gauge (līmeņa mērītājs), ierakste ar baltās krāsas balansa nobīdi (WB bracket); izgaismošanas/ēnošanas vadības iespējām un integrētu Wi-Fi un NFC savienojamību.