Fotoskolas izstādeLīdz 16.decembrim nekustamā īpašuma uzņēmuma "Latio" centrālajā birojā apmeklētājiem atvērta Profesionālās foto skolas audzēkņu diplomdarbu izstāde.

Izstādē apskatāmi vairāk nekā 30 skolas audzēkņu radīti fotodarbi, kurus vieno formas un gaismas simbioze kā diplomdarbu galvenais uzdevums.

Diplomdarbu vadītājs un viens no skolas pasniedzējiem, izcilais fotomākslinieks Gunārs Binde, raksturojot skolas mācību procesu, akcentē, ka uzsvars tajā tiek likts uz fotogrāfiju kā vizuālu izpausmi, tālākā plānā atvirzot tās stāstošo, realitāti atspoguļojošo pusi. Skolā apgūst mākslinieciskās formas meklēšanu, pietuvojas fotogrāfijai kā mākslai. Tas atspoguļojas arī skolas audzēkņu darbos, kas apskatāmi izstādē.

"Fotogrāfija ir kļuvusi ļoti pieejama, fotografēt, pateicoties tehnoloģiju attīstībai, var katrs, taču, lai ar šīs vizuālās valodas palīdzību varētu sarunāties, komunicēt, līdzīgi kā jebkura cita valoda, tā ir jāmācās, jāapgūst tās likumi," norāda fotomākslinieks.

Profesionālā foto skola ir Birutas Mageles starptautiskās stilistu skolas programma. Tā ir viena no divām izglītības iestādēm Latvijā ar akreditētu izglītības programmu fotogrāfa kvalifikācijas iegūšanai.

Profesionālās foto skolas audzēkņu diplomdarbu izstāde no 6.novembra līdz 16.decembrim katru darba dienu no plkst. 9.00 līdz 17.30 skatāma nekustamā īpašuma uzņēmuma "Latio" centrālajā birojā Rīgā, K.Valdemāra ielā 8.