AF-S DX NIKKOR 55–200mm f/4–5.6G ED VR IIAmsterdama, Nīderlande, 2015. gada 6. janvāris. Nikon šodien iepazīstina ar objektīvu AF-S DX NIKKOR 55–200mm f/4–5.6G ED VR II — jaunu telefoto tālummaiņas objektīvu, kas var lepoties ar ievērojamām izmēra priekšrocībām. Kompaktais, vieglais un parocīgais objektīvs ir ideāls sabiedrotais mazākām DX formāta kamerām, piemēram, D5500.
Pateicoties pielāgojamam fokusēšanas attālumam līdz 200 mm, šis tālummaiņas objektīvs ir labākā izvēle, lai uzņemtu attālu objektu tuvplānus, iemūžinātu ceļojumu iespaidus un sporta aktivitātes vai amatieru līmenī pievērstos dzīvās dabas fotografēšanai. Uzlabotais korpuss ļauj uzņemt telefoto režīmā, nenēsājot līdzi smagu aprīkojumu, un pārnēsājamību uzlabo objektīva ievilkšanas mehānisms. Optikas konstrukcija nodrošina dinamiskus attēlus ar augstu kontrastu, un autofokuss ir ātrs, precīzs un ļoti kluss. Nikon vibrāciju samazināšanas sistēma novērš attēlu izplūšanu arī tad, ja fotografējot ir iestatītas telefoto diapazona maksimālās vērtības, un telefoto objektīviem tas ir ļoti būtiski.
Zurabs Kiknadze (Zurab Kiknadze), Nikon Europe Objektīvu, piederumu un programmatūras daļas vadītājs, komentē: "NIKKOR 55–200 mm objektīvs vienmēr ir bijis viens no Nikon populārākajiem tālummaiņas objektīviem, un jaunais modelis ir daudz vieglāk pārnēsājams nekā tā priekšgājēji. Pievilcīgās cenas un vienkāršās izmantošanas dēļ šis objektīvs ir lieliska izvēle jaunajiem fotogrāfiem, kuri izmanto digitālo vienobjektīva spoguļkameru un vēlas telefoto tālummaiņas objektīvu, kas būtu parocīgs ceļojot un labi darbotos. Jaunais 55–200 mm objektīva dizains ir tikpat ergonomisks un ārējā apdare ir tikpat kvalitatīva kā pagājušogad izlaistajam NIKKOR 18–55 mm VR objektīvam. Tagad šie divi objektīvi veido lielisku kombināciju, kas aptver visu diapazonu — no platleņķa līdz telefoto. Jaunie digitālo vienobjektīva spoguļkameru lietotāji, kuri vēlas izmantot plašu iespēju klāstu, var izmantot abu šo objektīvu sniegtās priekšrocības, neiztērējot pārmērīgi daudz naudas un nenēsājot līdzi smagu aprīkojumu."



Pārnēsājams telefoto objektīvs
NIKKOR 55–200 mm objektīvi sniedz lielisku iespēju atklāt radošās priekšrocības, ko piedāvā telefoto objektīvi. Nokļūstiet notikumu epicentrā sporta pasākumu laikā, fotografējiet savvaļas dzīvniekus no liela attāluma, izolējiet objektus uz iespaidīgu pilsētas skatu fona vai iegūstiet dramatiskus tuvplānus, uzņemot video. Kompaktais korpuss padara šo objektīvu īpaši ērtu, un kvalitatīvā optikas konstrukcija nodrošina izcili asas fotogrāfijas un video pat tad, ja darbojaties, turot kameru rokās. Būs grūti atrast objektīvu, kurš ļauj fotografēt tik lielā attālumā un ir tik viegls.

Vibrāciju samazināšana (VR)
Nikon vibrāciju samazināšanas tehnoloģija ir izstrādāta, lai nodrošinātu stabilāku attēla uzņemšanu, turot kameru rokās, un ļauj uzņemt attēlus ar aizvara ātrumu, kas ir par četrām iedaļām mazāks, bez nevēlamā izplūduma, ko var izraisīt kameras drebēšana. Iespēja novērst kameras drebēšanu ir nozīmīga, uzņemot telefoto diapazonā, un atzītā Nikon VR tehnoloģija ļauj iegūt skaidrus attēlus bez izplūduma neatkarīgi no iestatītā fokusa garuma. Tā ir ārkārtīgi noderīga, uzņemot vājā apgaismojumā vai arī tuvinot, lai uzņemtu attālus objektus.

Lielisks asums
Objektīvs AF-S NIKKOR 55–200 mm ir izstrādāts, lai nodrošinātu izcilu DX formāta kameru darbību, un tas vienmēr nodrošina lieliskus rezultātus. Objektīva optikas dizains paredz 13 elementus deviņās grupās, tostarp īpaši zemas dispersijas stikla elementu, kas palīdz samazināt krāsu aberāciju attēlos ar augstu kontrastu. Nikon kompaktā klusā viļņu motora (SWM) tehnoloģija nodrošina klusu, ātru un precīzu autofokusa darbību, kas ir īpaši liela priekšrocība, fotografējot savvaļas dzīvniekus vai uzņemot video.

Kompakta sistēma
Objektīvs NIKKOR 55–200 mm sver tikai 300 g, un tā garums ievilktā stāvoklī ir 83 mm, kas ir niecīgs izmērs telefoto tālummaiņas objektīvam. Šis jaunais NIKKOR objektīvs ir ideāli piemērots fotogrāfiem, kuriem nepieciešams viegls telefoto objektīvs vispārīgai fotografēšanai, un tas lieliski papildina tālummaiņas objektīvu NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR II. Digitālā vienobjektīva spoguļkamera apvienojumā ar šiem diviem objektīviem nodrošina jums jaudīgu divu tālummaiņas objektīvu komplektu, nepadarot jūsu somu pārmērīgi smagu.