Nikon COOLPIX AW130 s33Nikon šodien paziņoja, ka ūdensnecaurlaidīgo kameru klāstam tiek pievienoti divi jauni modeļi — izturīgā kamera COOLPIX AW130 un jebkuros apstākļos parocīgā kamera COOLPIX S33. Tagad visus piedzīvojumus brīvā dabā un izklaides saulesgaismā vēl ērtāk varēsiet uzņemt nepārspējamās fotogrāfijās un pilnas augstas izšķirtspējas video.
16 megapikseļu kamera COOLPIX AW130 nevainojami iederēsies jūsu aktīvajā dzīvesveidā. Lai kurp jūs dotos, šī kamera būs uzticams ceļabiedrs. To var lietot zem ūdens pat 30 m dziļumā¹, kas atbilst Advanced Open Water niršanas sertifikāta prasībām, turklāt kamera ir aukstumizturīga līdz –10 °C, putekļu necaurlaidīga un triecienizturīga kritienā pat no 2 m augstuma². Tā ir arī sabiedriskajai dzīvei piemērota kamera ar NFC³ atbalstu un iebūvētu Wi-Fi⁴ funkciju. Varat acumirklī kopīgot attēlus, ar kameru pieskaroties NFC iespējotai³ viedierīcei vai izmantojot speciālo Wi-Fi⁴ pogu.


Dzidrais 24 mm f/2,8 platleņķa objektīvs ir ideāls zemūdens vai nakts ainavu uzņēmumiem, savukārt ātrā 5x optiskā tālummaiņa atvieglo tuvplāna režīma izmantošanu uz sauszemes un arī ūdenī, turklāt to var palielināt līdz 10x Dynamic Fine Zoom tālummaiņai⁵. Pateicoties augstas veiktspējas VR (vibrāciju samazināšanas) funkcijai, kas kompensē kameras drebēšanu, uzņemot kustīgus sižetus un izmantojot tālummaiņu, arī dinamiskas situācijas var uzņemt patiesi vienmērīgos pilnas augstas izšķirtspējas video (1080/60i) ar stereo skaņu un minimālu izplūdumu. Satelītu izsekošana ar iebūvētu GPS un GLONASS atbalstu palīdz reģistrēt ceļojumu maršrutus un ieraksta uz attēliem uzņemšanas vietas ātrāk un ar precīzāku ģeogrāfisko garumu un platumu. Iebūvētajā pasaules kartē var saglabāt līdz pat 30 atrašanās vietām ar iespēju norādīt arī augstuma vai dziļuma datus.
13 megapikseļu kamera COOLPIX S33 padara brīvdienas un ikdienu vēl neaizmirstamāku. Kamera ir ļoti izturīga, vienkārši lietojama un spēj doties ar jums kopā pat visdēkainākajos ceļojumos. Peldiet ar to līdz 10 m dziļumam¹ vai izmantojiet zemūdens seju kadrēšanas funkciju, lai kamera uztvertu sejas, kamēr pats atrodaties sausumā. Šī kamera pārcietīs jebkuru dzīves situāciju — tā ir triecienizturīga kritienā pat no 1,5 m augstuma⁶, aukstumizturīga līdz –10 °C, kā arī putekļu necaurlaidīga.
Uzņemiet ģimenes video vai svinības ar draugiem pilnas augstas izšķirtspējas video kvalitātē ar vienu pieskārienu pogai un piekļūstiet tuvāk darbībai, izmantojot objektīvu ar 3x optisko tālummaiņu, ko var palielināt līdz 6x Dynamic Fine Zoom tālummaiņai⁵. Kamerai ir atsevišķa pieaugušo un bērnu izvēlne, līdz ar to nav vajadzīga īpaša bērnu kamera — šī kamera ir piemērota visai ģimenei. Sižetu režīmi palīdz norādīt labākos iestatījumus — vienkārši atlasiet uzņemšanas situāciju un ietvertais mērķa meklēšanas AF ātri un precīzi noteiks objekta atrašanās vietu, ikreiz nodrošinot asus un skaidrus uzņēmumus. Prieku sagādā arī iespēja izvēlēties kameras korpusus košās krāsās.
Šodien, iepazīstinot ar jaunajām kamerām, Nikon Europe COOLPIX produktu ražošanas vadītāja Inese Bernardesa (Ines Bernardes) teica:
“Kamera COOLPIX AW130 spēj izturēt skarbus apstākļus un ir izmantojama arī kā ikdienas kamera. Tā vienlīdz veiksmīgi darbojas pilsētā un dziļi zem ūdens¹ vai augstu kalnos, turklāt iebūvētais Wi-Fi⁴ un NFC³ atbalsts nozīmē, ka varat sazināties sociālajos tīklos un dalīties aizrautībā ar draugiem un ģimeni, lai kurp jūs dotos. Šī kamera pārnes visus jūsu piedzīvojumus mājās, saglabātus izcilos attēlos un izteiksmīgos pilnas augstas izšķirtspējas video.
Jaunais modelis COOLPIX S33 ir izturīga kamera, kuru varēsiet ņemt līdzi jebkur, — uzņemtie attēli būs kvalitatīvi gan ikdienas burzmā, gan ceļojumos. Kad notikumi risinās zem ūdens¹, šī kamera ļauj uzņemt attēlus, fotogrāfam paliekot sausumā. Šī modeļa skaistums ir vienkāršībā, un pieaugušo un bērnu izvēlne ļauj ikvienam viegli uzņemt lieliskus attēlus. Lai cik aktīvs būtu jūsu dzīvesveids, šī kamera spēs to izturēt.”

Jebkurai aktivitātei un vietai
COOLPIX AW130 ir kamera dzīvesveidam bez ierobežojumiem. To var tikpat uzticami un viegli izmantot dziļi zem ūdens¹ (līdz 30 m dziļumam) kā augstu kalnos ekstremālā temperatūrā (līdz pat –10 °C). Izmantojot reaģēšanas pogu vadībai ar kustināšanu, varat viegli piekļūt galvenajiem iestatījumiem, pakratot kameru, un augsti efektīvā VR saglabā uzņēmumu asumu un video vienmērīgumu arī nelīdzenā apvidū. Kamera ir triecienizturīga kritienā pat no 2 m augstuma² un putekļu necaurlaidīga — tā ir ideāli piemērota aktīvam dzīvesveidam. Turklāt košais un gludais korpuss padara to lielisku pilsētas fotosesijām.
Neatkarīgi no tā, vai atpūšaties pie baseina vai peldat okeānā, — kamera COOLPIX S33 ūdenī ir savā elementā¹. Nirstiet ar to līdz pat 10 m dziļumam un brīvi uzņemiet fotogrāfijas, arī paliekot ārpus ūdens un izmantojot zemūdens seju kadrēšanas funkciju. Šo kameru var droši ņemt līdzi jebkurā ceļojumā, jo tā ir putekļu necaurlaidīga, triecienizturīga kritienā pat no 1,5 m augstuma⁶ un aukstumizturīga līdz –10 °C. Tā noderēs arī gadījumos, ja ģimenes ikdienas dzīves iemūžināšanai nepieciešama izturīga kamera, kas spēj izturēt visus triecienus.

Ērta lietošana, nepārspējami attēli
Ar kameru COOLPIX AW130 ir viegli sazināties sociālajos tīklos, lai kurp jūs dotos. Varat nekavējoties kopīgot uzņemto, izmantojot speciālo Wi-Fi⁴ pogu vai ar kameru pieskaroties viedierīcei, kurā ir iespējota NFC³ tehnoloģija. Izcilu attēla kvalitāti garantē jutīgais 16 megapikseļu attēla sensors un dzidrais platleņķa 24 mm f/2,8 objektīvs ar 5x optisko tālummaiņu, ko var palielināt līdz 10x Dynamic Fine Zoom tālummaiņai⁵. Uzņemiet neticami izteiksmīgus pilnas augstas izšķirtspējas video, vienkārši pieskaroties pogai, un bez pūlēm izveidojiet iespaidīgus 10 sekunžu intervāla video. Viegli kadrējiet uzņēmumus un video lielajā 7,5 cm/3,0 collu 921 tūkstoša punktu OLED ekrānā ar izcilu redzamību pat tiešā saules gaismā vai zem ūdens.
Pat jaunākie vai nepieredzējušākie fotogrāfi spēj uzņemt lieliskas fotogrāfijas ar kameru COOLPIX S33, kuras izliekumi ērti iegulst jebkurās rokās. Lietošanu atvieglo pieaugušo un bērnu izvēlne, kā arī sižetu režīmi, kuri nodrošina optimālus iestatījumus uzņemamās aktivitātes veidam. Objektīvs ar 3x optisko tālummaiņu, ko var palielināt līdz 6x Dynamic Fine Zoom tālummaiņai⁵, ļauj iemūžināt lieliskas sejas izteiksmes, savukārt, vienkārši pieskaroties pogai, var viegli iegūt vienmērīgus video, pārslēdzoties no fotografēšanas uz pilnas augstas izšķirtspējas video režīmu.

Galveno iezīmju kopsavilkums — COOLPIX AW130
• Ūdensizturība līdz 30 m dziļumam: nirstiet līdz pat Advanced Open Water niršanas sertifikācijas prasībās noteiktajām robežām¹, neizmantojot ūdensnecaurlaidīgo korpusu.
• Izturība: ņemiet kameru līdzi pat ekstrēmākajos piedzīvojumos — tā ir triecienizturīga kritienā pat no 2 m augstuma², putekļu necaurlaidīga un aukstumizturīga līdz –10 °C.
• NFC atbalsts un Wi-Fi savienojamība: varat nekavējoties kopīgot uzņemto, ar kameru pieskaroties viedierīcei, kurā ir iespējota NFC tehnoloģija³, vai izmantojot Wi-Fi⁴ pogu.
• NIKKOR 5x optiskās tālummaiņas objektīvs: zemūdens uzņēmumiem lieliski piemērotajam 24 mm f/2,8 objektīvam ir 5x optiskā tālummaiņa, ko var palielināt līdz 10x Dynamic Fine Zoom⁵ tālummaiņai.
• Iebūvēts GPS un GLONASS atbalsts: reģistrējiet uzņemšanas vietas ātrāk, turklāt ar precīzāk norādītu ģeogrāfisko garumu un platumu.
• No aizmugures izgaismots 16 megapikseļu CMOS attēla sensors: iegūstiet kvalitatīvus un skaidrus attēlus ar zemu trokšņu līmeni, pat fotografējot zem ūdens un vājā apgaismojumā.
• Augstas veiktspējas VR (vibrāciju samazināšana): kompensē kameras drebēšanu kustīgu sižetu uzņemšanas laikā un izmantojot tālummaiņu, tādējādi garantējot skaidrākus uzņēmumus.
• Intervāla video: izveidojiet iespaidīgu 10 sekunžu intervāla video, vienkārši atlasot uzņemšanas sižetu.

Galveno iezīmju kopsavilkums — COOLPIX S33
• Izturība un uzticamība: ņemiet to līdzi it visur — tā ir putekļu necaurlaidīga, ūdensnecaurlaidīga¹ līdz 10 m dziļumam, aukstumizturīga līdz –10 °C un triecienizturīga kritienā pat no 1,5 m augstuma.
• 13 megapikseļu CMOS sensors: sensors optimāli izmanto pieejamos megapikseļus, garantējot asus un smalki detalizētus attēlus, kas ir lieliski piemēroti palielināšanai.
• Pieaugušo un bērnu izvēlne: dažādās izvēlnes ir piemērotas visai ģimenei — pēc noklusējuma tiek lietota vienkārša bērnu izvēlne, kura viegli pārslēdzama uz pieaugušo izvēlni.
• NIKKOR 3x optiskās tālummaiņas objektīvs: iemūžiniet smaidus vai jautras sejas izteiksmes, izmantojot platleņķa objektīvu ar 3x optisko tālummaiņu, ko var palielināt līdz 6x Dynamic Fine Zoom tālummaiņai⁵.
• Pilnas augstas izšķirtspējas video: lai kurp jūs dotos, uzņemiet apkārt notiekošo vienmērīgos pilnas augstas izšķirtspējas video (1080/30p), izmantojot speciālo video ierakstīšanas pogu.
• Zemūdens seju kadrēšana: seju kadrēšanas tehnoloģija automātiski uztver sejas un atbrīvo aizvaru — tādējādi varat uzņemt zemūdens portretus, paliekot sausumā.
• Vienkārša lietošana: jauniem fotogrāfiem ir viegli satvert kameras izliekumus un iegūt lieliskus rezultātus, turklāt dzēšanas bloķēšanas funkcija aizsargā pret nejaušu fotogrāfiju izdzēšanu.

¹Kamera atbilst 8. ūdensnecaurlaidības pakāpei (IPX8) un 6. putekļnecaurlaidības pakāpei (IP6X) saskaņā ar standartiem IEC/JIS.
²Šī kamera ir izturējusi Nikon iekšējo testu (kritiena tests no 210 cm (7 pēdu) augstuma uz 5 cm (2 collas) bieza finiera paneļa) atbilstoši standartā MIL-STD 810F norādītajai testa metodei 516.5-Shock.
³Tuva darbības lauka sakari (Near Field Communication — NFC) darbojas saderīgos Android™ (Android 4.0 vai jaunākas versijas) viedtālruņos un planšetdatoros. Pirms lietošanas jāinstalē Nikon lietotne Wireless Mobile Utility un jāiestata attēlu pārsūtīšana.
⁴Nepieciešama Nikon lietotnes Wireless Mobile Utility instalēšana (saderīga ar operētājsistēmām iOS un Android™) jūsu viedierīcē.
⁵Dynamic Fine Zoom tālummaiņas palielinājums tiek aprēķināts, ņemot vērā maksimālo optiskās tālummaiņas platleņķa pozīciju.
⁶Šī kamera ir izturējusi Nikon iekšējo testu (kritiena tests no 1,5 m (5 pēdu) augstuma uz 5 cm (2 collas) bieza finiera paneļa) atbilstoši standartā MIL-STD 810F norādītajai testa metodei 516.5-Shock.