AF S NIKKOR 24mm f/1.8G EDNikon paplašina savu daudzveidīgo objektīvu klāstu (f/1,8 objektīvi ar vienu fokusēšanas garumu), piedāvājot jauno objektīvu AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED. Ar šo ātro FX formāta objektīvu, kas ir vieglāks un kompaktāks nekā tā profesionālais līdzinieks, var viegli uzņemt dinamiskus un reālistiskus attēlus.


Zurabs Kiknadze (Zurab Kiknadze), Nikon Europe objektīvu, piederumu un programmatūras daļas vadītājs, komentē: “Platleņķa objektīvi ir ļoti noderīgi, kad vēlaties radīt pārspīlētas perspektīvas efektu, un 24 mm fokusa garumu vienmēr ir iecienījuši fotogrāfi, kuri vēlas izmantot dažādas radošās iespējas. Jaunais 24 mm objektīvs, kas aizpilda diapazonu starp 20 mm un 28 mm fokusa garumu, lieliski papildina Nikon f1,8 objektīvu klāstu. Šis objektīvs ir piemērots dinamisku un reālistisku attēlu uzņemšanai, lai piesaistītu skatītāju uzmanību. Tas piedāvā izcilu veiktspēju vājā apgaismojumā apkārtējās vides sižetiem, kā arī skaistu izplūduma efektu tādiem uzņēmumiem, kuros vairāk jūtama noskaņa. Savukārt, ja uzņemat video un vēlaties iegūt videoierakstu ar kinematogrāfisku noskaņu, šis daudzpusīgais objektīvs noteikti spēs nodrošināt arī to.”

Dinamiski, reālistiski attēli
Satriecoša arhitektūra. Iespaidīgas ainavas. Izteiksmīgi ielu attēli. Plaši interjeri. Lai uzņemtu šādus attēlus, objektīvam ir jābūt ar platu leņķi un ātram. Jaunais 24 mm, f/1,8G Nikon objektīvs ir ideāli saderīgs ar augstas izšķirtspējas digitālajām vienobjektīva spoguļkamerām un ļauj iegūt izcilus nekustīgos attēlus un video. Ātrais apertūras atvērums f/1,8 nodrošina mazu asuma dziļumu, vienmērīgu izplūduma efektu, skaidrus attēlus vājā apgaismojumā un spilgtu attēlu skatu meklētājā. Tuvais fokusa attālums — tikai 0,23 m — nodrošina papildu iespējas un radošo brīvību. Kompaktais un vieglais dizains šo īpaši plata leņķa objektīvu padara par lielisku ceļabiedru.

Teicama visaptveroša veiktspēja
Jaunais NIKKOR 24 mm objektīvs nodrošina izcilu skaidrību un kontrastu visā kadrā. Optiskajā konstrukcijā ietverti 12 elementi deviņās grupās. Divi īpaši zemas dispersijas (ED) stikla elementi, divi asfēriskās lēcas elementi un Nikon nanokristālu pārklājums nodrošina asu, košu attēlu uzņemšanu. Ir samazināta deformācija, kā arī visas nepilnības, kas parasti rodas platleņķa objektīva malās, piemēram, gaismas samazināšanās un asuma zudums.

Īpaši plats FX. Klasiskais DX
Šis jaunais objektīvs nodrošina 36 mm ekvivalentu DX formāta fokusa garumu, tādējādi tas būs interesants arī fotogrāfiem, kuri izmanto DX formātu. DX lietotāji tagad var novērtēt FX stikla augsto kvalitāti, kas līdzinās klasiskajam 35 mm fokusa garumam, šo objektīvu lietojot ar DX kameru. Izmantojot tradicionālo 35 mm fokusa garumu, uzņemtie attēli ir saistoši un nekad nenoveco. To ir iecienījuši fotogrāfi, kuri vēlas uzņemt attēlus ar klasisku perspektīvu. Papildus fokusa garuma sniegtajām priekšrocībām šī jaunā FX objektīva izturīgā, bet vieglā konstrukcija nodrošina labu līdzsvaru arī tad, kad objektīvs ir piestiprināts DX kameras korpusam.
Objektīva AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED komplektācijā ir iekļauts bajonetes objektīva pārsegs un mīksts objektīva maisiņš.