AF S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VRNikon papildina savu ātro tālummaiņas objektīvu “svēto trīsvienību” ar jauno objektīvu AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR. Pēc pilnīgas pārveidošanas šis visplašāk lietotais profesionālais tālummaiņas objektīvs NIKKOR klāstā ir kļuvis tik ātrs, izturīgs un stabils kā vēl nekad agrāk.
Šis slavenais objektīvs ir papildināts ar Nikon iespaidīgo vibrāciju samazināšanas (VR) tehnoloģiju, jauna veida optikas konstrukciju un izturīgāku korpusu.


Zurabs Kiknadze (Zurab Kiknadze), Nikon Europe objektīvu, piederumu un programmatūras daļas vadītājs, komentē: “24–70 mm objektīvs ir profesionālo fotogrāfu galvenais iztikas līdzekļu avots. Ņemot vērā to profesionāļu ieteikumus, kuri strādā ar šo objektīvu, uzņēmums Nikon ir uzlabojis ikkatru aspektu — attēla kvalitāti, konstrukcijas izturību un darbības ātrumu, kā arī padarījis objektīvu stabilāku, ieviešot VR sistēmu. Jaunais objektīvs AF-S NIKKOR 24-70 mm f/2.8E ED VR ir cienīgs pēctecis jau leģendārajam 24–70 mm, f/2,8G objektīvam, un tas ir izveidots tā, lai pilnībā atbilstu visām mūsdienu profesionāla fotogrāfa prasībām.”

Jauns leģendārā objektīva līmenis
Lai gan pašreizējais 24–70 mm objektīvs (izlaists 2007. gadā kopā ar kameru Nikon D3) joprojām ir plaši atzīts, jaunā objektīva versija piedāvā jauna līmeņa veiktspēju. Jaunajā optikas konstrukcijā, kāda NIKKOR objektīvos izmantota pirmoreiz, ir iekļauts asfērisks ED stikla elements. Šis jaunais elements, kas izstrādāts krāsu aberācijas un komas novēršanai, samazina gaismas mazināšanos un nodrošina precīzu izšķirtspēju perifērajos apgabalos. Pavisam jaunā VR sistēma samazina kameras drebēšanu līdz minimumam un ļauj fotografēt, izmantojot par četrām pozīcijām lēnāku aizvara ātrumu.¹ Nikon ekskluzīvais klusais viļņu motors (SWM), kurš darbojas 1,5 reizes ātrāk nekā 24–70 mm, f/2,8G objektīva SWM, nodrošina arī uzlabotu AF funkciju. Savukārt elektromagnētiskā diafragma nodrošina nemainīgu un precīzu ekspozīciju lielātruma sērijveida uzņemšanas laikā, samazinot nejaušu bojājumu risku, kas var rasties saistībā ar mehāniskajām svirām.

Uzticams objektīvs
Nikon jaunais 24–70 mm objektīvs ir gatavs izpildīt visas prasības, kas rodas daudzu gadu profesionālas ikdienas lietošanas rezultātā. Neraugoties uz sarežģīto optisko uzbūvi ar 20 elementiem 16 grupās un nanokristālu pārklājumu, uzņēmums Nikon ir padarījis objektīva konstrukciju stiprāku, tādējādi radot izturīgāku produktu. Iekļautais pārsegs ir neliels, taču svarīgs uzlabojums. Nikon ieklausījās profesionāļu atsauksmēs un novietoja atbrīvošanas fiksatoru padziļinājumā, lai novērstu nejaušu noņemšanu. Protams, objektīvs ir arī pilnībā hermētiski noslēgts. Fluora pārklājums, ar ko ir apstrādāti objektīva priekšējie un aizmugurējie elementi, atgrūž ūdeni, putekļus un netīrumus, nemazinot attēla kvalitāti. Turklāt pārklājums atvieglo stikla tīrīšanu, nesabojājot virsmu.

¹ Parastajā režīmā, pamatojoties uz CIPA standartu.