Sony 7SM2Caur tumsu gaisma nāk
·         Pastiprināta jutība līdz pat 409600i ar zemu trokšņu līmeni visā diapazonā
·         Plašs dinamiskais diapazons visā ISO amplitūdā, kas nodrošina gludu tonālo gradāciju gan vājā, gan spilgtā gaismaā
·         Iebūvēta 5 asu optiskās stabilizācijas sistēmu plašākām foto uzņemšanas iespējām
·         4K video uzņemšanas iespēja ar pilna pikseļa nolasīšanu pilna kadra formātā bez pikseļu grupēšanas
·         Plašs profesionāla video rīku klāsts: S-Gamut3.Cine/S-Log3, jaunais Gamma Assist Display, uzlabotā “zebras” funkcija, Full HD kvalitāte ar ierakstīšanas ātrumu 120 kadri sekundē, kā arī 4x/5x palēninājumā ar pilna pikseļa nolasīšanu bez pikseļu grupēšanas pilna kadra formātā
·         Ātra autofokusēšana (AF) ar uzlabotu precizitāti dažādām situācijām, kā arī jaunas attēlu uzņemšanas funkcijas.
Sony ir pieteicis jaunāko papildinājumu godalgoto kompakto pilna kadra α7 fotoaparātu sērijā - α7S II. Šis modelis piedāvā pastiprinātu jutību un plašu dinamisko diapazonu visā ISO amplitūdā, kā arī ir aprīkots ar piecu asu stabilizācijas sistēmu, kas nodrošina labāku kontroli attēlu uzņemšanas brīdī. Līdz ar to α7S II spēj nodrošināt pārsteidzošu attēla kvalitāti fotogrāfiem, kas uzņem fotogrāfijas pat ļoti problemātiskos gaismas apstākļos. Kā visgaišākajā rītā, tā vistumšākajā naktī ar α7S II iespējams pacelties jaunā fotogrāfijas izteiksmes līmenī pie jebkura izvēlētā slēdža ātruma. α7SII ir aprīkots arī ar iespaidīgām video uzņemšanas iespējām, kuru vidū - 4K video kvalitāte ar pilna pikseļa nolasīšanu bez pikseļu grupēšanas pilna kadra formātā, un tas šo kameru padara pievilcīgu kā fotogrāfiem, tā videogrāfiem.
α7S II piedāvā apbrīnojamu ISO jutības amplitūdu - 50-409600[i] -, pateicoties 35mm pilna kadra 12,2 megapikseļu attēla sensora apvienojumam ar BIONZ X attēlu apstrādes procesoru. BIONZ X uzlabotais attēla apstrādes algoritms maksimizē sensora darbību un uzlabo uzņēmumu visā jutības diapazonā, īpaši akcentējot vidējo līdz augsto diapazonu. Tas nozīmē, ka uzņemtajos fotoattēlos un video ir iespējams iegūt ļoti augstu detalizācijas pakāpi ar minimālu trokšņu līmeni.
Video pārvaldnieks
α7S II var ierakstīt video 4K[ii] kvalitātē XAVC S kodēšanas formātā[iii], kas nozīmē brīnišķīgi detalizētu saturu. Tā kā tiek izmantoti visu pikseļu dati, neizlaižot rindas un negrupējot, šī kamera var maksimizēt pilna kadra attēla sensora paplašināto jaudu un uzņemt 4K video augstākā skaidrības līmenī un ar pavisam nenozīmīgu “muarē” efektu. Pilna pikseļu nolasīšana bez pikseļu grupēšanas tiek izmantota arī Full HD[iv] kvalitātes video uzņemšanā, un tas nozīmē, ka tiek apkopota informācija no apmēram piecas reizes vairāk pikseļiem, nekā nepieciešams Full HD[v] uzņemšanai, bet informācija tiek saspiesta, radot ārkārtīgi augstas kvalitātes video.
Kamera α7S II ir pirmā no α7 sērijas modeļiem, ar kuru var veikt ierakstus ar ātrumu 120 kadri sekundē pie datu plūsmas 100 Mb/s[vi] ar pilna pikseļa nolasīšanu pilna kadra formātā, kuru iespējams rediģēt brīnišķīgā 4x/5x palēninājumā[vii] Full HD kvalitātē. α7S II dod iespēju arī uzfilmēt kustību 4x/5x palēninājumā, ko tūliņ pat var izvērtēt kameras ekrānā.
Video uzņemšana ir vēl vairāk uzlabota ar jauniem profiliem - S-Gamut3.Cine/S-Log3 un S-Gamut3/S-Log3. Šie jaunie profili nodrošina plašu dinamisko diapazonu un vienkāršāku krāsu korekciju. Šī kamera atbalsta arī S-Gamut/S-Log2, kas jau ir iemantojis lielu popularitāti kinematogrāfu un videogrāfu vidū. Gamma Display Assist ir jauna funkcija, kas ļauj lietotājiem kontrolēt attēlu un pārbaudīt fokusu, ierakstot S-Log video, bet uzlabota “zebras” funkcija kontroles iespējas vēl vairāk palielina.
5 asu stabilizācija
Jaunais α7S II ir aprīkots ar inovatīvo 5 asu stabilizācijas sistēmu, kas ir izrādījusies ārkārtīgi populāra modeļos α7 II un α7R II. Šī sistēma koriģē kameras izkustēšanos bildēšanas laikā piecās asīs, tostarp leņķisko savērsumu, kas visbūtiskāk ietekmē attēla kvalitāti un parasti mēdz parādīties, izmantojot telefoto objektīvu; nobīdi (X un Y ass), kas kļūst pamanāma, pastiprinot palielinājumu (makro), kā arī rotācijas kustības, kas bieži ietekmē fotografēšanu un video uzņemšanu naktī.
Autofokusa precizitāte
Modelī α7S II ir uzlabota autofokusēšanas sistēma, kas tagad piedāvā 169 AF punktus ātrākam un precīzākam fokusam.[viii] Attēla sensora spēks nozīmē, ka trokšņu neesamība uzņemamajos attēlos ļauj autofokusa sistēmai (Fast Intelligent AF) vieglāk uztvert kontrastu un ātri reaģēt pat nelielas gaismas apstākļos (pat pie EV-4), kad redzamība ir apgrūtināta, pat raugoties ar neapbruņotu aci. Uzņemot video, AF darbība šajā kamerā ir divreiz ātrāka salīdzinājumā ar priekšteci.[ix]
Elektroniskais skatu meklētājs
Skatu meklētājs XGA OLED Tru-Finder jaunajā modelī α7S II ir uzlabots un piedāvā pasaulē lielāko skatu meklētāja palielinājumu[x] (0,78x; aptuveni 38,5 grādi redzes lauka diagonālē) un rāda skaidru attēlu visa displeja laukumā. Izmantotais ZEISS T* lēcu pārklājums nodrošina krasu atspīdumu samazinājumu skatu meklētājā un - atšķirībā no optiskā skatu meklētāja - OLED Tru-Finder var izmantot, lai uzreiz parādītu, kā ekspozīcijas kompensācija, baltā balanss un citi izvēlēti iestatījumi ietekmē ekrānā redzamo bildi.
Uzlabots lietošanas ērtums
Ir veikta virkne uzlabojumu kameras ārējā izskatā un noformējumā ar mērķi padarīt α7S II lietotājam draudzīgāku, uzticamāku un intuitīvāku. Aparāta magnija sakausējuma korpuss ir viegls un ļoti izturīgs, ir radīts jauns dizains satvērienam un slēdža pogai, lai kamera dabiski iekļautos rokas satvērienā. Situācijās, kad jūs vēlaties palikt nepamanīts, iespējams aktivizēt klusās uzņemšanas režīmu ar 5 kadriem sekundē[xi], bet uzticamība ir uzlabota ar samazinātu vibrāciju slēdzi.[xii] Objektīvu pamatne ir pastiprināta, lai nodrošinātu lielāku izturību, it īpaši tad, ja tiek izmantoti trešo ražotāju objektīvi, turklāt tagad lietotāji var uzlādēt kameru caur USB, nepārstājot ar to darboties, līdz ar to šādi var pagarināt baterijas darbības ilgumu. Lielākām ērtībām un drošībai Sony laiž klajā arī jaunu no ādas darinātu korpusa apvalku - LCS-EBF –, kas paredzēts modelim α7S II, bet derēs arī α7R II un α7 II.
Kamera α7S II atbalsta arī Wi-Fi® un NFC, nodrošinot pilnīgu Sony PlayMemories Mobile lietotnes izmantojamību (pieejama androīdu™ un iOS™ platformās), kā arī dod iespēju izmantot Sony PlayMemories Camera lietotņu pieaugošo klāstu, kas papildina aparātu ar virkni interesantu radošo iespēju (pieejamība atkarīga no reģiona).
Jaunā Sony pilna kadra kamera α7S II ar maināmiem objektīviem būs pārdošanā Eiropā no šā gada novembra un maksās aptuveni 3400 eiro.



α7S II (ILCE-7SM2) tehniskā specifikācija

Lens mount

E-mount

Image sensor

35mm full frame35.6mm×23.8mmExmor CMOS sensor

Number of pixels (effective)

Approx. 12.2 megapixels

Recording     format

Still

JPEGDCF Ver.2.0Exif Ver.2.3MPF Baseline compliant)
RAW
Sony ARW 2.3 format

Movies

XAVC S 4K / XAVC S HD /AVCHD format Ver.2.0 compliant/MP4

Movie functions

Picture Profile

Picture ProfileOFF/1-9Black LevelGammaMovieStillCine1-4ITU709ITU709800%]、S-Log2S-Log3)、Black GammaKneeColor Mode(Movie, Still, Cinema, Pro, ITU709 Matrix, White&Black, S-Gamut, S-Gamut3.Cine, S-Gamut3)SaturationColor PhaseColor DepthDetailCopyReset

Other

High Frame Rate Shooting, Gamma Display Assist, Zebra, Time Code/User BitRec ControlAuto Slow ShutterDual Video RecMarker Setting, NTSC/PAL Selector

Clean HDMI output

3840×2160 (30p(25p)/24p) / 1920×1080 ( 60p (50p) / 60i (50i) / 24p)

YCbCr 422 8bit/RGB 8bit

Media

Memory Stick PRO DuoMemory Stick PRO-HG DuoMemory Stick Micro (M2), SD memory cardSDHC memory cardUHS-I compliant)、SDXC memory cardUHS-I compliant, microSD memory card, microSDHC memory card, microSDXC memory card

Focus system

Type

Fast Intelligent AF(Contrast-detection AF)

Focus point

169 points

Sensitivity range

EV -420at ISO 100 equivalent with F2.0 lens attached                   

Exposure control

Metering type

1200 zone-equivalent metering

Sensitivity Range

Still imagesISO100-102400 (ISO50 / 64 / 80 / 128000 / 160000 / 204800 / 256000 / 320000 / 409600 expandable), AUTO (ISO100-409600: selectable lower limit and upper limit), Multi Frame NR (expandable up to ISO 409600), Movies: ISO100-102400 equivalent (ISO128000 / 160000 / 204800 / 256000 / 320000 / 409600 expandable), AUTO (ISO100-409600 equivalent: selectable lower limit and upper limit)

Shutter

Shutter speed

Still images1/8000 to 30 sec, Bulb, Movies1/8000 to 1/4 sec

Silent shooting

Yes (On / Off)

Electronic front curtain shutter

Yes (On / Off)

SteadyShot INSIDE (image stabilisation)

Type

Image Sensor-Shift mechanism with 5-axis compensation (Compensation depends on lens specifications

Compensation effect

4.5 steps (Based on CIPA standard. Pitch/Yaw shake only. With Sonnar T* FE 55mm F1.8 ZA lens mounted. Long exposure NR off.)

Drive

Continuous shooting speed[xiii]

Continuous shootingMax. approx. 2.5fpsSpeed priority continuous shootingMax. approx. 5fps

No. of recordable frames (approx.) during continuous shootingxiii

Speed Priority Continuous shooting: 64 frames (JPEG Extra Fine L), 200 frames (JPEG Fine L), 200 frames (JPEG Standard L), 31 frames (RAW), 26 frames (RAW & JPEG)



Continuous shooting: 100 frames (JPEG Extra Fine L), 200 frames (JPEG Fine L), 200 frames (JPEG Standard L), 59 frames (RAW), 34 frames (RAW & JPEG)

Viewfinder

Type

Electronic viewfinderXGA OLED Tru-Finder

Total number of dots

2,359,296 dots

Field coverage

100%

Magnification

Approx. 0.78xwith 50mm lens at infinity, -1m-1 diopter

LCD screen

Type

7.5cm3.0 typeTFT drive

Total number of dots

1,228,800 dots

Adjustable angle

Up approx. 107 degrees, down approx. 41 degrees

Audio

Microphone

Built-in stereo microphone

Speaker

Built-in, monaural

Interface

Multi interface shoe, HDMI micro connector Type-D,
Microphone terminal
3.5mm Stereo minijack,
Headphone terminal
3.5mm Stereo minijack, Multi/Micro USB Terminal

Wireless LAN (built-in)

Wi-Fi compatibleIEEE802.11b/g/n2.4GHz band)[xiv]

NFC

NFC Forum Type 3 Tag compatible

PlayMemories Camera Apps

Yes

Battery

Rechargeable battery pack NP-FW50

Weight

Approx. 627gwith battery and Memory Stick PRO Duo)、approx. 584gbody only

Dimensions

(W x H x D, CIPA compliant)

Approx. 126.9×95.7×60.3mm

Operating temperature

0-40°C



[i] Standarta ISO 100 – 102400, iespējams paplašinājums ISO 50-409600



[ii] QFHD: 3840 x 2160. Iekšējie ieraksti un HDMI izvade 4K izšķirtspējā ir iespējama pilnā kadrējumā



[iii] Lai ierakstītu video XAVC S formātā, nepieciešama SDXC atmiņas karte, kas būtu augstāka par 10.klasi



[iv] 24p/30p



[v] 1920 x 1080



[vi] Lai veiktu 100 Mb/s ierakstus, nepieciešama UHS 3.klases atmiņas kartes



[vii] 30p (25p) vai 24p



[viii] Salīdzinājumā ar α7S



[ix] Salīdzinājumā ar α7S, filmējot Full HD kvalitātē.



[x] Digitālo kameru vidū. Skatu meklētāja palielinājums ir aptuveni 0,78x (ar 50mm objektīvu pie bezgalības, -1m-1). Uz šo brīdi pēc Sony rīcībā esošiem pētījuma datiem.



[xi]Speed Priority Continuous režīms. Fokuss un ekspozīcijas iestatījumi fiksēti pirmajā attēluzņemšanas reizē.



[xii] Izturības cikls ir 500 000 kadri. Saskaņā ar Sony iekšējiem testiem.



[xiii] Aptuveni. Var atšķirties atkarībā no apstākļiem un veida.



[xiv] Konfigurācijas metode/Piekļuves metode: WPS vai manuāli/tīkla režīms. Pieslēdzot kameru viedtālruņiem, tā darbojas kā bāze bez bezvadu piekļuves punkta (Drošība: WEP/WPA-PSK/WPA2-PSK)