a6300Jaunā bezspoguļa kamera ir aprīkota ar pasaulē ātrāko AFi ar lielāko AF fokusa punktu skaitu, ii kā arī ar pavisam no jauna radītu 24.2 MP APS-C sensoru, augstas izšķirtspējas 4K video ierakstīšanas iespēju un daudz citu funkciju.
Sony izziņo jaunāko papildinājumu godalgoto bezspoguļa kameru klāstā - α6300. Šai kamerai ir nepārspējama 4D FOCUS™ sistēma, kas var nofiksēt fokusu uz objektu tikvien kā 0,05 sekundēs - tas ir pasaulē ātrākais AF darbības laiksi. Turklāt kamerai α6300 ir 425 fāzes noteikšanas AF punkti, kas blīvi izvietoti visā attēla laukumā, un tas ir neticami liels skaits! Tik daudz AF punktu pasaulē pagaidām nav nevienā citā maināmo objektīvu kamerā ii, līdz ar to ar šo kameru ir iespējams uzņemt 11 kadrus sekundē ar nepārtrauktu autofokusēšanu un ekspozīcijas noteikšanu.
Jaunā kamera dod iespēju nepārtrauktai attēlu uzņemšanai ar ātrumu astoņi kadri sekundē arī pilnībā sekot līdzi skatu meklētājā Tru-finder un LCD ekrānā, apvienojot priekšrocības, ko sniedz elektroniskais skatu meklētājs un optiskā skatu meklētāja tūlītējā reakcija.
Daudzpusīgi izmantojamā kamera α6300 ir aprīkota ar tikko izstrādātu 24.2 MPiii APS-C Exmor CMOS sensoru, kas darbojas komplektā ar BIONZ X attēlu procesoru un nodrošina izcilu kvalitāti visā gaismjutības apmplitūdā ISO 100 – 51200 iv.
Ar jauno kameru α6300 iespējams uzņemt augstas izšķirtspējas 4K video populārajā SUPER 35 mm formātā ar visu pikseļu nolasīšanu un bez pikseļu grupēšanas.


AF veiktspēja ir ārpus konkurences

Sony jaunā kamera α6300 balstās uz jau atzinību iemantojušās 4D FOCUS sistēmas, ko varēja novērtēt modelī α6000. Ar Fast Hybrid AF, kas apvieno ātru fāzes noteikšanas AF ar ļoti augstas precizitātes kontrastu noteikšanas AF, iespējams piefiksēt kustīgus objektus tikai 0,05 sekundēs.i Blīvais AF 425 punktu izvietojums nosedz gandrīz visu kadra laukumu un nodrošina plašu, precīzu fokusējumu pat uz sīkiem, ātri kustīgiem objektiem, kurus citas kameras nespētu uztvert.
α6300 debitē ar jaunu augsta blīvuma objekta sekošanas AF tehnoloģiju, kas ievērojami uzlabo objekta uztveršanu. Šī jaunā tehnoloģija ātri aktivizē AF punktus apkārt objektam ar aptuveni 7,5 reizes lielāku blīvumu, ja salīdzina ar šīs kameras priekšteci α6000, turklāt gudri izvēlas šos punktus atkarībā no objekta kustības. Šī funkcija ir īpaši jaudīga, kad to lieto kopā ar ātro nepārtraukto 11 kadru sekundē bildēšanu vai jauno tiešskates režīmu ar 8 kadriem sekundē, kas nodrošina 100% kadra precizitāti objektiem ātrā kustībā uz LCD ekrāna vai skatu meklētājā.
Visas iepriekš minētās AF priekšrocības var izbaudīt arī, izmantojot A-bajonetes objektīvus ar stiprinājuma adapteri, kā, piemēram, Sony LA-EA3. Šī ir pirmā Sony E-bajonetes maināmo objektīvu kamera ar APS-C sensoru ar šādām iespējām, līdzīga kapacitāte ir vēl tikai pilna kadra kamerām α7R II un α7 II.
Uzskaitot α6300 kvalitātes, jāpiemin arī klusā attēlu uzņemšana, iespēja izmantot AF fokusa palielinājuma režīmu, acu autofokusu AF-C režīmā un daudzas citas.


Jaudīgs 24.2 MP Exmor CMOS sensors un BIONZ X procesors

Lai padarītu kameras veiktspēju maksimāli efektīvu, α6300 ir aprīkots ar 24.2 MP sensoru ideālā kombinācijā ar BIONZ X attēlu procesoru.
Jaunajā sensorā signālu vadošajā slānī izmantots varš, kas uzlabo gaismas apkopošanu un datu nolasīšanas ātrumu. BIONZ X procesoram ir uzlabots attēla apstrādes algoritms, kas ļauj maksimāli izmantot sensora iespējas. Sensors un procesors kopīgi nodrošina zemu trokšņu līmeni un izcilu izšķirtspēju visos gaismjutības iestatījumos līdz pat ISO 51200iii, bet jo īpaši pie vidējas un augstas gaismjutības iestatījumiem.

a6300 augša


Nepārspējama 4K kvalitāte un citi profesionāla video elementi

Pirmo reizi Sony maināmu objektīvu kameru vidū, kuras nav pilna kadra kameras, jaunais modelis α6300 piedāvā iebūvētu 4K video ierakstīšanas iespēju Super 35mm formātā. Filmējot 4K kvalitātē, kamera izmanto visu pikseļu nolasīšanu bez pikseļu grupēšanas un apkopo 20 megapikseļu informāciju – aptuveni 2,4xvi (6K ekvivalents) vairāk pikseļu, nekā 4K UHD, un rezultāts ir izcili detalizēts un dziļš video attēls.
Filmējot kamera izmanto XAVC S kodeku vii, kas ieraksta video 100 Mb/svii 4K kvalitātē un 50 Mb/s standarta Full HD kvalitātē – abos gadījumos tiek nodrošināta maksimāla attēla skaidrība līdz sīkākajai niansei. Salīdzinājumā ar priekšteci, šī kamera filmējot fokusēsies aptuveni divas reizes ātrāk, pateicoties uzlabotajai AF sistēmai. AF ātrums un objekta sekošanas jutība ir pielāgojama plašākām radošuma izpausmēm.
Citu profesionāla kalibra video funkciju vidū jāmin arī iespēja veikt ierakstus Full HD kvalitātē ar ātrumu 120 kadri sekundē un datu plūsmu 100 Mb/s viii, kas arī ir pirmo reizi starp Sony kamerām ar maināmo objektīvu ar APS-C izmēra sensoru. Šis režīms ļauj pārskatīt un rediģēt uzfilmēto materiālu 4x vai 5x palēninājumā Full HDix (24p vai 30p) izšķirtspējā ar AF izsekošanu. Jaunā kamera piedāvā arī S-Log Gamma ierakstīšanas funkciju x plaša dinamiskā diapazona (līdz 14 ekspozīcijas vērtībām) filmēšanai un atbalsta S-Gamut ar paplašinātu krāsu spektru. Abas funkcijas palielina radošas izpausmes iespējas video pēcapstrādē.
Jaunajai kamerai ir iespējams pievienot ārējus mikrofonus, un tā atbalsta XLR savienojumu ar Sony XLR adapteru, kā arī Gamma Display Assist - jaunu funkciju, kas lietotājiem ļauj uzraudzīt attēlu un pārbaudīt asumu, filmējot S-Log video. Šim modelim ir arī uzlabota "zebras" funkcija ar rūpīgāku ekspozīcijas kontroli. Ir pieejami attēla profila iestatījumi, kā arī "laika koda" / User Bit un daudz citu funkciju.


Uzlabota lietojamība un ergonomija

α6300 ir aprīkota ar augsta kontrasta un izšķirtspējas skatu meklētāju XGA OLED Tru-Finder ar aptuveni 2,4 miljoniem punktu, kas sniedz izcilu attēla skaidrību visā kadrā. Tam iespējams izvēlēties video atjaunināšanas ātrumu 120 kadri sekundē, kas nozīmē atvieglotu sekošanu kustīgam objektam, lai uzņemtu lieliskas bildes.
No estētiskā viedokļa raugoties, kameras korpuss ir veidots no stipra magnija sakausējuma, tas ir izturīgs un solīds. Ar deviņām iestatījumu pogām var izvēlēties kādu no 64 dažādiem darbības veidiem, līdz ar to šo kameru var pielāgot gandrīz jebkuram fotografēšanas stilam un vēlmēm. Kamerai ir digitālais līmeņrādis, kā arī uzlabota putekļu un mitruma aizsardzība xi, pastiprināts objektīva stiprinājums, jauna slēdža poga un režīma izvēles poga ar uzlabotu lietojamību un ērtumu.
α6300 atbalsta Wi-Fi® un NFC, kā arī pilnībā spēj izmantot Sony PlayMemories Mobile™ lietotni Android™ un iOS operētājsistēmām, kā arī PlayMemories Camera Apps™ lietotņu arvien pieaugošo klāstu, kas nodrošina šai kamerai virkni radošu papildiespēju. Tā atbalsta arī QR kodu, kas ļauj viegli izveidot savienojumu ar viedtālruņiem bez NFC.
α6300 Eiropā varēs iegādāties no 2016. gada marta aptuveni par 1250 eiro (tikai korpuss) vai 1400 eiro ar objektīvu SELP1650.

a6300 N wSELP1650 aizmugure

 

iAmong interchangeable lens cameras equipped with an APS-C sized sensor as of February 2016, based on Sony research. Measured using CIPA-compliant guidelines and internal method with an E PZ 16-50 F3.5-5.6 OSS lens mounted. Pre-AF off and viewfinder in use
iiAmong interchangeable lens cameras as of February 2016, based on Sony research
iiiApproximate effective MPs
ivExpandable up to ISO 51200 for stills and up to ISO 25600 for movies
vA-mount lenses with SSM or SAM only. Users can choose phase-detection AF or contrast-detection AF in AF System menu
vi1.6x in 30p setting
viiAn SDHC/SDXC memory card with a Class 10 or higher speed rating is required for XAVC S recording
viiiUHS Class 3 memory card is required for recording at 100Mbps
ixNumber of pixels required for Full HD movie recording is read out from the image sensor
xS-Log2 and S-Log3 are based on processing pictures
xiThis camera is designed for optimal dust and moisture resistance, but is not waterproof or splashproof. For FE lens only