GaterisŠī gada 30. janvārī Kalnciema Kvartāla galerijā plkst. 18:00 tiks atklāta neformālās apvienības Kvadrāts foto izstāde "Gateris. Pirkstu nav.", kas būs skatāma līdz 13. februārim.
Par izstādes saturu autori saka: "Cilvēka domu un pārspriedumu biežņa ir kā neapstaigāts mežs, kurā var viegli nomaldīties ikviens ienācējs no malas. Mēs izstādes telpu konstruēsim kā savu pārspriedumu rekonstrukciju, apmeklētājiem piedāvājot vizualizētu noteiktas tēmas saturu. Tas ir sava veida vizuāls diskurss filozofiskos un estētikas tekstos, kuri mūs rosināja pārdomāt tēmu, kuras saturs atrodas ikviena indivīda "neapstaigātajā"[1] domu biežņā."
Autoru kolektīvs uzskata, ka piedāvās apskatei fotogrāfiska rakstura izstādi, kas pasniegšanas pilnības nolūkos ir papildināta ar vairākiem nozīmīgiem elementiem. To loma būs metafiziska un stimulēs pamattēmas atklāšanos "rimtuma"[2] sasniegšanas brīdī. Izstādes vēstījums atradīsies kut kur virspusē, tikai maskējies aiz daudziem telpā esošajiem "simulakriem"[3]. Tieši tie veidos domāšanas šķēršļu joslu, kuru pārvarēt arī aicina autori. Tas būs ceļojuma maršruts, sekojot viņu izietajiem "malkas ceļiem"[4], kas tiks piedāvāti izstādes veidā arī tās apmeklētājiem.
Apvienība "Kvadrāts" ir izveidojusies 2014. gada sākumā, tajā apvienojušies četri fotogrāfi - Žanis Bezmers, Arno Marnics, Eriks Piternieks un Juris Puntaks - , kopīgi realizējot laikmetīgas izteiksmes formas ar fotogrāfiska medija palīdzību.
Izstāde "Gateris. Pirkstu nav!..." būs skatāma no 2016. gada 30. janvāra līdz 13. februārim Kalnciema kvartāla galerijā Rīgā, Kalnciema ielā 35. Apskates laiks: pirmdienās - sestdienās 10.00 - 22.00. Svētdienās slēgts. Ieeja bez maksas.