Jau no bērnības Ziemassvētki un Jaunais gads mums asociējas laiku, kad notiek brīnumi un piepildās kvēlākās vēlēšanās. Un, neskatoties, ka bērni izaug, ziemas galveno svinību gaidīšana vienmēr rada neatkārtojamu sajūtu, kura pavada mūs visu gadu, lai kurp mēs dotos.

Vispārīga informācija

Gaidot brīnumu, ELKOR, sadarbībā ar kompāniju SONY, izsludina foto konkursu un piedāvā Jums iemūžināt neaizmirstamos Ziemassvētku un Jaunā gada sagaidīšanas un svinēšanas mirkļus. Parādiet, kā svētkus svin ne tikai pie mums, bet arī citās zemēs, gan tur kur ir sniegs, gan tur, kur vienmēr silti. Ļaujiet lai ķīniešu horoskopa vienīgais mītiskais radījums pūķis, jūs iedvesmo brīnišķīgu fotogrāfiju radīšanai.

Ļaujiet, lai foto attēli parāda svētku sajūtu, kas ir jūsu sirdīs un jums apkārt, un, iespējams, arī daba parādīsies jaunā veidolā. Parādiet pārvērtības gaidošo pasauli, un jūsu pūles tiks atalgots.


Kļūstiet par konkursa uzvarētāju un saņemiet lielisku balvu digitālo fotokameru SONY NEX-5NK!

Konkursa norise

Lai piedalītos fotokonkursā, laika posmā no 2011.g. 16. decembra līdz 2012.g. 16. janvārim konkursa fotogrāfijas jāielādē interneta mājas lapā www.elkorfoto.lv.

No 2011.g. 16. decembra līdz 2012.g. 16. janvārim interneta mājas lapā www.elkorfoto.lv notiks priekšbalsojums par konkursa fotogrāfijām. Finālbalsošana notiks no 2012.g. 17. līdz 23. janvārim. Profesionāla žūrija, kuras sastāvā būs arī kompānijas SONY un uzņēmuma ELKOR pārstāvji, vērtēs visas konkursam iesniegtās fotogrāfijas un līdz 2012.g. 30. janvārim noteiks uzvarētājus. Savukārt tiem konkursa dalībniekiem, kuru darbi mājas lapas lietotāju balsojumā iegūs vislielāko atbalstu, uzņēmums ELKOR piešķirs www.elkorfoto.lv bonusus.
Informācija par fotokonkursa uzvarētājiem būs pieejama mājas lapā www.elkorfoto.lv pēc žūrijas lēmuma pasludināšanas.
Lai uzaicinātu uz apbalvošanas ceremoniju, konkursa organizatori ar finālistiem sazināsies individuāli pa norādīto e-pastu vai uz mājas lapā www.elkorfoto.lv reģistrēto tālruni.

Konkursa noteikumi

Dalībniekiem jāievēro vispārējie konkursa noteikumi, kā arī visi zemāk minētie punkti.
Fotogrāfijai ir jāatbilst konkursa tēmai.
Fotogrāfiju uzlabošanai aizliegts pārmērīgi lietot „Photoshop" un citas fotogrāfiju apstrādei paredzētas datorprogrammas.
Konkursā nedrīkst piedalīties kolāžas - kompozīcijas, kuras sastādītas no daudzām fotogrāfijām.
Katram lietotājam ir tiesības iesniegt konkursam ne vairāk kā trīs fotogrāfijas.
Ielādēto konkursa fotogrāfiju īsākajai malai jābūt vismaz 1600 pikseļu garai.
Fotogrāfijas konkursam jāielādē laikā no 2011.gada 16. decembra līdz 2012.g. 16. janvārim
Fotokonkursa dalībnieks vai dalībniece apņemas pēc pirmā pieprasījuma atsūtīt konkursa organizatoriem fotogrāfijas oriģināls (negatīvs vai neapstrādāts fails ar pilno EXIF informāciju) trīs dienu laikā; pretējā gadījumā, fotodarbs tiks noņemts no balsošanas.
Balsošana turpināsies līdz 2012.g. 23. janvārim.
Informācija par konkursa uzvarētājiem būs pieejama mājas lapā pēc 2012.g. 30. janvāra. Ar uzvarētājiem personīgi sazināsies pa e-pastu vai pa viņu reģistrēto tālruni, paziņojot balvas saņemšanas laiku un vietu.

Fotogrāfiju vērtēšanas kritēriji

Atbilstība konkursa nolikumiem.
Fotogrāfijas tehniskā un mākslinieciskā kvalitāte (kompozīcija, izpildījums, kopskats, uztveramība, kvalitāte utt.).
Fotogrāfijas saturs (idejas oriģinalitāte, emocionālais aspekts).