Annija Bitere "Vecā kurpju fabrika"Aprīļa nogalē noslēdzās starptautiskā fotokonkursa jauniešiem "Kultūras mantojums fotogrāfijās" nacionālās atlases konkurss. Dažādās vecuma grupās 183 fotogrāfijas iesniedza 54 dalībnieki. Žūrija, kuras sastāvā bija UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre Dagnija Baltiņa, Latvijas Fotogrāfijas muzeja direktore Maira Dudareva, Muzeju valsts pārvaldes direktors Jānis Garjāns, kā arī arhitekts, žurnāla "Latvijas Architektūra" galvenais redaktors Jānis Lejnieks izvirzīja desmit labākos fotodarbus, no kuriem divus - nosūtīšanai uz starptautisko konkursu Eiropas Padomē.

Starptautiskajam fotokonkursam ir nosūtīta 18 gadīgās liepājnieces Annijas Biteres fotogrāfija "Vecā kurpju fabrika" un 13 gadīgās Marijas Katrīnas Dambes fotogrāfija "Baltezera baznīca".

Desmit labāko fotogrāfiju autori:

- Annija Bitere (18 gadi) "Viļņu gūstā"

- Helēna Spridzāne (17gadi) "Ainažu ziemeļu mols"

- Raivis Rūts (13 gadi) "Aizgājēji"

- Lina Dubina (19 gadi) Bez nosaukuma (attēls ar logu un laternu)

- Kārlis Kukainis (12 gadi) Ziemeļu forti Liepājā

- Edmunds Gross (18 gadi) Koka māja Kalnciema ielā 62, Rīga

- Līva Zemīte (15 gadi) "Ražots padomju laikā"

- Anastasija Ļadenko (19 gadi) "Jūgendstila meklējumos"

- Annija Bitere (18 gadi) "Vecā kurpju fabrika"

- Marija Katrīna Dambe (13 gadi) "Baltezera baznīca"

Žūrija nolēma piešķirt veicināšanas balvas visiem dalībniekiem vecumā līdz 10 gadiem, kā arī par aktīvo dalību konkursā - Daugavpils fotostudijai "Skatiens".

Visas konkursam iesūtītās fotogrāfijas piedalīsies ceļojošā izstādē, kuras atklāšana līdz ar laureātu apbalvošanu notiks 2009.gada septembra otrajā nedēļas nogalē Eiropas kultūras mantojuma dienu laikā. Par fotoizstādes atklāšanu Inspekcija informēs atsevišķi, kā arī nosūtīs ielūgumus visiem konkursa dalībniekiem.

Inspekcija priecājas, ka neskatoties uz informācijas pārbagātību, jaunajām tehnoloģijām, televīzijas un interneta klātbūtni, jaunieši joprojām par svarīgām uzskata pagātnē radītās vērtības, cilvēka dzīves telpas kvalitāti, radošu garu un pozitīvu attieksmi pret dzīvi.