Latvijas koncertiHei, hei! "Latvijas Koncerti" domā arī par Tevi! Svētdien, 14. jūnijā Dzintaru koncertzālē pl. 18.00 pacilājošas mūzikas mīļotājiem piedāvājam Raimonda Paula mūzikas koncertu "Vasaras elēģija".

Šī koncerta ietvaros organizējam fotokonkursu "Nofotografē mūziku", kas būs lieliska iespēja jaunajiem fotogrāfiem parādīt savu talantu plašākai publikai. Desmit visvairāk skatītāju balsu ieguvušās fotogrāfijas varēs aplūkot foto izstādē 14. jūnijā Dzintaru koncertzālē.

Uzdevums ir pavisam vienkāršs - Tev jādodas pilsētas ielās, pie dabas krūts vai jāpaliek mājās, tas paliek tavā ziņā, galvenais - foto kadrā Tev ir jānotver mūzika. Kā to izdarīt? To izlem pats. Tikai neaizmirsti, ka darbi ir jāiesūta no 15. līdz 27. maijam, tā ka laika vairs nav daudz. Fotogrāfijas varēs aplūkot un balsojumu veikt "Latvijas Koncertu" mājas lapā no 28. maija līdz 10. jūnijam. Desmit visvairāk balsu ieguvušo fotogrāfiju autori saņems ielūgumu divām personām uz 14. jūnija koncertu "Vasaras elēģija". Īpašas balvas saņems pirmo trīs vietu ieguvēji: fotogrāfijas autors, kas būs saņēmis vislielāko balsu skaitu, varēs apmeklēt foto kursus Tehniskās jaunrades namā "ANNAS 2"; savukārt otrās vietas ieguvēju gaida ielūgumi uz lekciju pie fotogrāfa Māra Ļaudaka un uz koncertu "Summer Jazz & Indian Raga"; arī trešās vietas ieguvējs tiks aicināts uz fotogrāfa Māra Ļaudaka lekciju.

Fotokonkursa nolikums
Noteikumi
1. Vispārīgi:
- Fotogrāfijas iesniedzējam obligāti ir jābūt fotogrāfijas autoram.
- Attēls var būt uzņemts ar jebkādu fotokameru (digitālo, analogo), taču tam jābūt tehniski kvalitatīvam.
- Viens autors drīkst iesūtīt vienu fotogrāfiju.
- Autoram ir jāsaglabā oriģinālais fails.
- Autoram, kas piedalās konkursā, ir jānorāda derīgi, ikdienā lietoti kontakti (e-pasta adrese), ar kuru palīdzību konkursa organizētāji varētu sazināties ar autoriem - konkursa laureātiem, lai precizētu balvu pasniegšanas procedūru, risinātu ar izstādes organizēšanu saistītos un citus tehniskus vai saturiskus jautājumus;

2. Saturiski:

- Attēlā redzamais nedrīkst pārkāpt vispārpieņemtās morāles un pieklājības normas vai pastāvošo likumdošanu.
- Attēlā nedrīkst būt vardarbība, pornogrāfija un cita veida aizskarošs un amorāls saturs.
- Kailums ir pieņemams, taču organizatori patur tiesības izvērtēt katra gadījuma atbilstību.

3. Tehniski:
- Attēlam jābūt taisnstūrveida (horizontāli, vertikāli, kvadrāts).
- Fotogrāfija var būt krāsaina vai melnbalta.
- Uz bildes nedrīkst būt nekādi datumi, uzraksti, logotipi (izņemot tos, kas ir redzami pašā fotogrāfijā) vai paraksti.
- Gadījumā, ja žūrijai rodas aizdomas par Konkursa tehnisko noteikumu pārkāpumu, Žūrijai ir tiesības pieprasīt oriģinālu, neapstrādātu failu.