ogresticŠ.g. 14.maijā PA "Ogres rajona Tūrisma informācijas centrs" sadarbībā ar Ogres novada domi izsludinājis atkārtotu jauniešu fotokonkursu "Mana pilsēta - Ogre". Viens no konkursa mērķiem ir mudināt jauniešus apzināt savas pilsētas kultūrvēsturiskās vērtības un ar fotomākslas palīdzību veicināt saudzīgu attieksmi pret savu pilsētu.

Konkursā var piedalīties jaunieši vecumā līdz 21 gadam.
Aicinu jauniešus izmantot iespēju un iesaistīties, jo balva ir uzvarētāju vārdu un fotogrāfiju iemūžināšana fotoalbumā un citos drukātos materiālos par Ogri.

 

KONKURSA NOLIKUMS

1. Vispārīgie jautājumi
1.1. Jauniešu fotokonkurss „Mana pilsēta - Ogre" ir PA „Ogres rajona Tūrisma informācijas centrs" (turpmāk - TIC) sadarbībā ar Ogres pilsētas domi organizēts jauniešu fotokonkurss.

1.2. Jauniešu fotokonkursa „Mana pilsēta - Ogre" mērķi ir:

1.2.1. mudināt jauniešus apzināt savas pilsētas kultūrvēsturiskās vērtības un ar fotomākslas palīdzību veicināt saudzīgu attieksmi pret savu pilsētu

1.2.2. rosināt jauniešus Ogres pilsētas mākslinieciski augstas kvalitātes fotofiksācijai un atbalstīt Ogres kultūrvēsturisko vērtību atpazīstamību un pieejamību jauniešu auditorijā

1.2.3. mākslinieciski kvalitatīvāko un atraktīvāko fotogrāfiju atlase Ogres pilsētas foto albūma veidošanai, tūrisma brošūru, karšu, kalendāru un citu izdevumu veidošanai un fotoizstādei

1.3. Konkursa nolikuma saņemšana. Ar konkursa nolikumu var iepazīties un bez maksas nolikuma kopijas var saņemt Ogres rajona Tūrisma informācijas centrā Brīvības ielā 12a, 2.stāvā, Ogrē no 9.00 līdz 18.00 no 14.05.2009. Elektroniski konkursa nolikums pieejams internetā www.ogre.lv

1.4. Tiesības piedalīties konkursā ir jebkuram jaunietim vecumā līdz 21 gadam (ieskaitot), kas konkursa darbus iesniegs atbilstoši nolikumā norādītajām prasībām un termiņam.

1.5. Konkursam iesniegto piedāvājumu iesniegšanas termiņš. Konkursa pieteikumu iesniegšana sākas pēc konkursa izsludināšanas un piedāvājumus var iesniegt līdz 2009. gada 30.jūnijam.
1.6. Piedāvājumi, kas nav iesniegti noteiktajā kārtībā vai saņemti pēc Nolikumā norādītā termiņa, netiek izskatīti.

2. Fotogrāfiju un dalībnieka anketas iesniegšana
2.1. Piedāvājumi iesniedzami līdz 2009. gada 30.jūnijam Ogres rajona Tūrisma informācijas centrā, Brīvības ielā 12a, 2.stāvā, Ogrē no 9.00 līdz 18.00.
2.2. Saņemot Piedāvājumu fotokonkursam, TIC Pretendentus reģistrē Piedāvājumu iesniegšanas secībā. Pretendentu sarakstā tiek iereģistrēts Piedāvājuma iesniegšanas datums, laiks, autors.
2.3. Katrs pretendents var iesniegt līdz 20 fotoattēliem. Fotoattēlu izmērs
21 cm X 15 cm. Iesniedzot fotoattēlu, jāiesniedz arī tā fotonegatīvs vai digitālais fails min A4 fotoattēla offset drukas kvalitātē (min. 300 dpi izšķirtspēja). Fotoattēli ar fotonegatīviem vai digitāliem failiem jāiesniedz A4 izmēra aploksnē. Uz aploksnes jānorāda Pieteikuma iesniedzēja (autora) vārds, uzvārds, datums un uzraksts Jauniešu fotokonkursam „Mana pilsēta - Ogre". Piedāvājumam jāpievieno aizpildīta Pieteikuma anketa (kuru var saņemt TIC vai www.ogre.lv ) .
2.4. Fotoattēliem jāraksturo Ogres pilsēta un tās sabiedriskās aktivitātes un jāaptver šādas tēmas:
2.4.1. Ogres pilsētvide visos gadalaikos;
2.4.2. Aktīvā atpūta un sports;
2.4.3. Ogres kultūras, sporta un izklaides pasākumi;
2.4.4. Fotoattēlos jāatspoguļo arī pilsētas viesi un iedzīvotāji gan ikdienas dzīvē, gan iepriekšminētajos objektos un pasākumos.

2.5. .Fotogrāfijā ne tikai jāfiksē kultūrvēsturiskais objekts, bet arī jāataino autora mākslinieciskais pārdzīvojums vai personīgā attieksme.
2.5. Fotoattēli nedrīkst būt vecāki par 2008.gada 1.novembri.

3. TIC nepieņem
3.1. fotogrāfijas, kuru saturs neatbilst konkursa mērķim;
3.2. fotogrāfijas, kas nav izgatavotas norādītā formātā;
3.3. fotogrāfijas, ja tām nav pievienota salasāmi aizpildīta un parakstīta dalībnieka anketa.

4. Fotogrāfiju izvērtēšanas kritēriji
4.1. oriģinalitāte objektu izvēlē;
4.2. izpildījuma tehniskā meistarība;
4.3. mākslinieciskā kvalitāte.

5. Fotogrāfiju izvērtēšanas kārtība
5.1. Par konkursam iesniegto fotogrāfiju atbilstību noteiktajiem izvērtēšanas kritērijiem lemj konkursa žūrijas komisija. Žūrijas komisijas darbu tehniski nodrošina Solvita Šmite, Ogres rajona tūrisma speciāliste
5.2. Žūrijas komisijas sastāvs:

Komisijas priekšsēdētājs:
Aivita Heniņa - PA Ogres rajona TIC direktore

Komisijas locekļi:

1. Nikolajs Sapožņikovs - Ogres novada domes Preses dienesta vadītājs

2. Reinis Hofmanis  - Foto ziņu aģentūra f64, fotogrāfs

3.Anita Ausjuka - Ogres novada domes kultūras darbu koordinatore

4.Pēteris Dimants - uzņēmējs, Ogres novada domes deputāts


5.3. Žūrijas komisija ir lemttiesīga, ja tās darbā piedalās ne mazāk kā trīs komisijas locekļi. Lēmumus komisija pieņem, atklāti balsojot, ar balsu vairākumu. Ja balsis sadalās līdzīgi, izšķirošs ir komisijas priekšsēdētāja balsojums.

5.4. Visi noteiktā kārtībā iesniegtie piedāvājumi tiek izskatīti konkursa izvērtēšanas komisijas sēdē līdz 2009.gada 15.jūlijam.
5.5. Komisijas sēdē tiek noteikti ne vairāk kā 60 labākie Ogres fotoattēli, kas tiek atlasīti pēc šādiem kritērijiem: Par konkursa laureātiem tiek atzīti to fotoattēlu autori, kuri ir saņēmuši summā vislielāko punktu skaitu.

Nr.

Izvērtēšanas kritēriji

Maksimālais punktu skaits izvērtējumā

1.

Fotoattēlu orģinalitāte objektu izvēlē

10

2.

Fotoattēlu izpildījuma tehniskā meistarība

10

3.

Fotoattēlu mākslinieciskā kvalitāte

10

 

Kopā

30