Latvijas armijai 90Kāds ir Latvijas karavīrs, kas ir viņa darbs un kādi ir viņa sapņi? Viņš, kas atrodas profesionālajā dienestā Nacionālajos bruņotajos spēkos. Vai arī viņš, kas dienestu pilda no sava pamatdarba brīvajā laikā - Zemessardzē.

Kas ir valsts drošība un aizsardzība? Kā to redz bērni? Iespējams, drošību pauž arī rudzupuķu veidots NATO karogs, kas simbolizē to, ka jūtamies aizsargāti.

Piedalies Latvijas armijas 90. gadadienai veltītajā fotokonkursā: parādi Latvijas karavīru, parādi viņa dienesta gaitu, parādi, ka viņš ir viens no mums, Latvijas patriotiem!



Kļūsti par titula Labākais fotogrāfs - LA90 Goda vēstnesis īpašnieku!

Nacionālie bruņotie spēki kā daļa no sabiedrības, Latvijas drošība un aizsardzība - kā to redzam caur fotoobjektīvu? Tas ir izaicinājums ikvienam, kas fotografē, ir to darījis vai vēlas darīt - fotokonkurss, kas sācies Latvijas armijas 90. gadadienas mājas lapā. Paralēli tam mājas lapā atvērta vēsturisku fotogrāfiju sadaļa, kurā ikviens aicināts iesūtīt viņa rīcībā esošas Latvijas armijas vēsturi raksturojošas fotogrāfijas.

Fotokonkurss Drošības faktors ilgs līdz 20. oktobrim, darbus var iesūtīt divās grupās - bērnu un jauniešu, kā arī pieaugušo. Fotogrāfijas jāiesūta uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. To izmērs nedrīkst pārsniegt 5 megabaitus, dalībniekiem jānorāda vārds, uzvārds, vecums, kontaktinformācija, bērnu un jauniešu grupai - mācību iestāde. Fotogrāfijām jāiesūta arī līdz 160 zīmēm garš paraksts. Iesūtāmo attēlu skaits nav ierobežots. Fotokonkursa attēlus varēs vērtēt mājas lapas apmeklētāji, tos vērtēs arī žūrija. Godalgoto vietu ieguvēji saņems Labākais fotogrāfs - LA90 Goda vēstnesis titulu, kā arī balvas. Plašāk par fotokonkursu var uzzināt šeit.

Mājas lapā atvērta arī sadaļa, kurā tikt ievietoti lasītāju iesūtīti vēsturiski fotoattēli, kas ir liecības par Latvijas armijas vēsturi. Iespējams, daudziem ģimenes albumi glabā senas fotogrāfijas, kuras redzējuši tikai tuvinieki. Visi aicināti kopā veidot vēsturisku notikumu un laikmeta liecību interneta fotoalbumu par diviem nozīmīgiem laika posmiem Latvijas armijas vēsturē, - par Latvijas armiju no 1918. līdz 1940. gadam, iekļaujot fotogrāfijas par karavīriem, kuri cīnījās par valstiskās neatkarības nosargāšanu, militāro dienestu un militārajām tradīcijām pirmās Latvijas brīvvalsts laikā; - par Latvijas armiju no 1991. - 2004. gadam, iekļaujot fotogrāfijas, kas raksturo bruņoto spēku atjaunošanu un vēsturiski nozīmīgus notikumus līdz 2004. gadam, kas līdz ar iestāšanos NATO uzsāk jaunu posmu Nacionālo bruņoto spēku vēsturē.

Vēsturiskos fotoattēlus var iesūtīt līdz 31. oktobrim, iesūtāmo attēlu lielums līdz 5 megabaitiem, e-pasta adrese: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Iesūtot fotogrāfijas, jānorāda vārds, uzvārds, vecums un kontaktinformācija, kā arī fotogrāfijas tapšanas laiks un īss apraksts - ne vairāk par 160 zīmēm. Apskatīt vēsturiskās fotogrāfijas var šeit. Arī aktīvākos vēsturiskā fotoalbuma veidošanas dalībniekus gaida piemiņas veltes no Aizsardzības ministrijas un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Apskatīt un vērtēt iesūtītās fotogrāfijas - www.la90.lv/fotogalerija

Konkursa noteikumi, balvas, fotogrāfiju iesūtīšanas apraksts - Fotokonkursa noteikumi.