Sestdien, 22.janvārī, "Pilsētas Fotokluba" telpās sanāca kopā 11 dažādu organizāciju pārstāvji. Ar vienotu domu veidot kopēju fotogrāfisko kustību Latvijā. Neskatoties uz sākotnēji šķietami dažādu un neviennozīmīgu nostāju, vairāku stundu rezultātā tika panāktas būtiskas vienošanās.

Sanāksmē tika pārstāvēti fotoklubs "Ogre", "Latgales Fotogrāfu Apvienība", "Latvijas Kāzu Fotogrāfu Asociācija", Fotostudija "Linda", Daugavpils fotoklubs "Ezerzeme - F", "Talsu Fotoklubs", "Anna-Marija", Tautas fotostudija "RVR", Jūrmalas fotoklubs "Aspazija", Fotoklubs "Siena" no Rīgas un sanāksmes inciātori "Pilsētas Fotoklubs". Kopumā sanāksmē piedalījās gandrīz divdesmit cilvēku no dažādiem Latvijas reģioniem.

Sākotnēji tika debatēts par iespējamajiem saskares momentiem, kas varētu vienot visus klātesošos. Saliekot kopā katra pārstāvja intereses, kopumā tika atrasts nepilns ducis dažādu būtisku jautājumu, kas varētu saistīt dažādus nozares pārstāvjus. Jāmin gan, ka būtiski atšķiras profesionālo organizāciju pārstāvju intereses no amatieru apvienībām. Acīmredzot pirmajiem vairāk saskaroties ikdienā ar fotogrāfijas nozares problēmām, nekā otrajiem. Tomēr bija arī vairāki būtiski interešu saskares momenti.

Kopumā, kopīgi risināmie jautājumi tika konstatēti tādos jautājumos kā: autortiesības, cilvēktiesības, valsts mēroga vienotu pasākumu izveide, apvienību savienība, vienota starptautiska sadarbība, dialogs ar Valsts institūcijām, kā arī vēl daudzi citi, kā būtiskāko izdalot nepieciešamību savstarpēji koordinēt procesus un informācijas plūsmu. Aplūkojot saskares momentus, ir redzams, ka ir skaidri saskatāma nepieciešamība pēc vienotas nozares organizācijā, par kuras nepieciešamību pēdējā gada laikā tiek ļoti daudz runāts. Iespējams, ka šī sanāksme ir viens no starp soļiem uz šādas organizācijas izveidi.

Sanāksmes rezultātā tika nolemts turpināt regulāras tikšanās, kas notiks vienu reizi trīs mēnešos. Un kā nākamo tikšanās datumu nozīmēja 3.aprīli. Tika nolemts izveidot klātesošo organizāciju vienotu foto izstādi, ar ko pārstāvēt Latvijas fotogrāfiju jau maija mēnesī Taurage, Lietuva, un augusta mēnesī Narva, Igunijā. Tuvākajā laikā sanāksmes dalībnieku oficiālajās mājas lapās būs pieejams vienots pasākumu kalendārs, uz kā izveidi tiek liktas lielas cerības uzsākot Latvijas foto dzīves koordinēšanu. Visa augstākminētā sakarā, tiek aicināti atsaukties tie, kuri ir plānojuši organizēt dažādus pasākumus, saistītus ar fotogrāfiju, iesūtot aktuālo informāciju uz e pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Kā arī pieteikties tās organizācijas, kas vēlas iekļauties vienotā kustībā. Un ņemt dalību nākamajā sanāksmē. Īpaši tiek aicināti preses fotogrāfijas pārstāvji, kurus nepārstāvēja šajā sanāksmē neviens no klātesošajiem.