7-9 gadu grupaLatvijas Fotogrāfijas muzejs aicina bērnus vecumā no 7 līdz 9 gadiem pieteikties radošajai fotodarbnīcai, kurā dalībnieki, aktīvi līdzdarbojoties, uzzinās par fotogrāfijas tehniku – cianotipiju. Darbnīca tiks organizēta 27. novembrī, piektdienā, plkst. 16:00. Ieejas maksa 1,42 eiro.
Nodarbībās dalībnieki varēs gūt ieskatu fotogrāfijas vēsturē, kompozīcijas pamatos un vienlaikus darboties praktiski, izgatavojot cianotipu fotogrammas (siluetu attēlus). Tās iegūst, uz iepriekš sagatavota gaismjutīga papīra liekot negatīvus vai citus plakanus priekšmetus un apgaismojot dienasgaismā. Rezultātā iegūst košas un grafiskas fotogrammas. Nodarbības ilgums ir viena stunda.
Radošo darbnīcu vadīs fotogrāfe Nora Vrubļevska, kura studējusi un pasniegusi fotogrāfiju Jaunanglijas Fotogrāfijas skolā (New England School of Photography) Bostonā un vadījusi fotonodarbības Masačūsetas Tehnoloģijas institūtā (Massachusetts Institute of Technology) Kembridžā, ASV.
Pieteikšanās: Darbnīcas ieejas maksa ir 1,42 eiro, vietu skaits grupā – ierobežots. Pieteikšanās līdz 25. novembrim, nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. dalībnieka vārdu, uzvārdu, vecumu un kontaktinformāciju. Norises vieta: Latvijas Fotogrāfijas muzejs Rīgā, Mārstaļu ielā 8 (ieeja no Alksnāja ielas).
Līdz pat 2016. gada noslēgumam Latvijas Fotogrāfijas muzejs fotogrāfes Noras Vrubļevskas vadībā piedāvās fotogrāfijas radošo darbnīcu reizi mēnesī, katru reizi orientējoties uz citu vecuma grupu.
Projekts īstenots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.