BUCK Ice Caves 9Tapusi fotogrāfiju sērija, kas atklāj Islandes Vatnajēkidla ledāja skaistumu, iemūžinot alu labirintus un ūdenskritumus. Sony jaunā sensora tehnoloģijai ļāvusi uzņemt attēlus ar augstu detalizācijas pakāpi mazā apgaismojumā. Līdz šim apgrūtinātos apstākļos nebija iespējams iegūt šādas kvalitātes fotogrāfijas.
Fotogrāfs Maikls Baks (Mikael Buck) skaistās fotogrāfijas uzņēmis bez ārējiem palīglīdzekļiem – dabīgas gaismas apstākļos, kas iekļūst caur ledus sienām. Lai parādītu alas iespaidīgos apmērus, Baks nofotografējis arī prasmīgu vietējo alpīnistu, kurš kāpj lejup pa ledus sienu.
Vēl tikai pāris gadus atpakaļ fotogrāfam uz ledāju būtu jāņem līdzi smags aprīkojums – apgaismojuma ierīces un citi aksesuāri. Sensori, ar kuriem aprīkotas jaunās α7 un RX sērijas kameras, paredz, ka visas fotogrāfa vajadzības ir apkopotas neliela izmēra digitālajā kamerā.
Helēna Marija no Islandes vecākās kalnu pavadoņu kompānijas Local Guide par šo projektu saka: "Vatnajēkidla ledājs ir mainīgs, tajā ir sarežģīti alu labirinti, kas saglabājas tikai dažas nedēļas, lai pēc tam atkal piedzīvotu metamorfozes. Fotogrāfam izdevies iemūžināt šo dabas parādību visā tās daudzveidībā un krāšņumā. Fotogrāfijas ir tik "dzīvas" kā nekad agrāk, un es ceru, ka rezultātā tas pamudinās daudzus cilvēkus atbraukt pie mums un pārliecināties par to."

BUCK Ice Caves 1

BUCK Ice Caves 2

BUCK Ice Caves 9 1

BUCK Ice Caves 15

Sony Guides Ice Caves 1

Sony Guides Ice Caves 5