26.LasījumiAtzīmējot Latvijas fotogrāfijas pamatlicēja Mārtiņa Buclera dzimšanas dienu, 12.decembrī Viesītes kultūras pilī notiks fotogrāfijai veltīta konference "Buclera lasījumi".
Turpinot brīnišķīgo tradīciju, šogad jau 26. reizi notiks "Buclera lasījumi". Pieminot Latvijas fotogrāfijas pamatlicēja Mārtiņa Buclera piemiņu, šis notikums laika gaitā mainoties, kopš 2011. gada kļuva par fotogrāfijas vēsturei veltītu konferenci. Tā ir vieta kur satikt sev līdzīgi domājošos un ar vienādām interesēm cilvēkus no visas Latvijas. Tos, kurus vieno padziļināta interese par fotogrāfiju. Šogad konferences norise sakrīt ar Mārtiņa Buclera 149. dzimšanas dienu un notiks tieši 12.decembrī, Viesītē, Viesītes kultūras pilī.
Konferencē uzstāsies vēsturnieki, pētnieki un interesenti no visas Latvijas ar saviem jaunākajiem pētījumiem un atklājumiem. Caur tiem palīdzot arvien vairāk iepazītam mūsu vēsturisko mantojumu un dziļās tradīcijas fotogrāfijas nozarē.
No Rīgas tiek organizēts arī autobuss konferences dalībnieku nogādāšanai uz Viesīti un atpakaļ. Vietu rezervācija tajā notiek pietsakoties rakstot uz e pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. . Vairāk informācijas zvanot uz tālruņa nr. 28619776. Dalība konferencē un vieta kopējā autobusā ir bez maksas. Reģistrācija sākas no 10:30, konferences sākums plkst.11:00.