Nikon COOLPIX S9900 un S7000Šodien sabiedrība tika iepazīstināta ar divām jaunām Nikon COOLPIX klāsta kamerām, kurām ir nodrošināta jaudīga tālummaiņa un tūlītējas kopīgošanas iespēja, — maināmā leņķa kamera COOLPIX S9900 un plānā S7000.
Ar 16 megapikseļu kameru COOLPIX S9900 varēsiet viegli atrast savu unikālo perspektīvu. Šīs augstās veiktspējas kameras lielajā maināma leņķa šķidro kristālu displejā varat brīvi un radoši veikt kadrēšanu, savukārt tekstūru un darbību varat tuvināt, izmantojot jaudīgo 30x optisko tālummaiņu, ko var palielināt līdz 60x Dynamic Fine Zoom tālummaiņai¹. Acumirklī kopīgojiet, izmantojot iebūvēto Wi-Fi² un NFC³ atbalstu, — jums atliek tikai pieskarties ar kameru viedierīcei³, kā arī ierakstiet uzņemšanas atrašanās vietu, izmantojot iebūvēto GPS un GLONASS sistēmu. Atzīmējiet līdz 30 atrašanās vietām iebūvētajā pasaules kartē, uzņemiet pilnas augstas izšķirtspējas (1080/60p) video vai izveidojiet iespaidīgus intervāla video tieši kamerā. Izmantojot grozāmo režīmu pārslēgu, varat viegli piekļūt ekspozīcijas režīmiem (P/S/A/M), lai attēlus uzņemtu radoši.


16 megapikseļu kamera COOLPIX S7000 ar ģimeni un draugiem pavadītos īpašos mirkļus padara vēl maģiskākus, piešķirot tiem tuvību un personiskumu. Šīs plānās kameras 20x optiskā tālummaiņa, ko var palielināt līdz 40x Dynamic Fine Zoom tālummaiņai¹, ļauj uzņemt gan tuvumā, gan tālumā notiekošas darbības. Esiet sabiedrisks un kopīgojiet fotogrāfijas, izmantojot NFC³ atbalstu un vienkārši pieskaroties ar kameru viedierīcei³ vai izmantojot speciālo Wi-Fi² pogu. Uzņemiet pilnas augstas izšķirtspējas (1080/60p) video, vienkārši nospiežot pogu, viegli veidojiet intervāla video un bez pūlēm uzņemiet pārsteidzošas ceļojumu ainavas, izmantojot vienkāršās panorāmas režīmu.
Prezentējot jaunās COOLPIX kameras, Nikon Europe COOLPIX produktu ražošanas vadītāja Inese Bernardesa (Ines Bernardes) teica:
"Radošo ieceru īstenošana vēl nekad nav bijusi tik vienkārša, kā izmantojot kameru COOLPIX S9900, — pateicoties maināma leņķa ekrānam, varat fotografēt no unikāliem skatu punktiem, fotografējot gan bērna acu augstumā, gan paceļot kameru virs cilvēku pūļa. Savukārt jaudīgā 30x optiskā tālummaiņa, ko var palielināt līdz 60x Dynamic Fine Zoom tālummaiņai¹, atklāj jaunu, smalki detalizētu pasauli. Attēlu un video kvalitāte ir izcila, turklāt varat nekavējoties kopīgot uzņemto, izmantojot speciālo Wi-Fi² pogu vai pieskaroties ar kameru viedierīcei, kurā ir iespējota NFC³ tehnoloģija. Kamerā ir iebūvēta GPS un GLONASS sistēma, kā arī pasaules karte, kas ļauj atzīmēt uzņemšanas vietas, lai kur jūs ceļotu, savukārt manuālās ekspozīcijas režīmi sniedz plašākas iestatījumu pielāgošanas iespējas. Lūk, ko nozīmē radoša fotografēšana bez pūlēm.
Modernās kameras COOLPIX S7000 plānajā korpusā ir iebūvētas jaudīgas iespējas, piemēram, 20x optiskā tālummaiņa, ko var palielināt līdz 40x Dynamic Fine Zoom tālummaiņai¹, ļaujot detalizēti iemūžināt ikvienu notikumu. Pārslēdzieties no fotografēšanas režīma uz skaistu, vienmērīgu pilnas augstas izšķirtspējas video uzņemšanu, vienreiz pieskaroties pogai. Augstas veiktspējas vibrāciju samazināšana nodrošina kameras stabilitāti, lai uzņēmumi vienmēr būtu skaidri, un varat viegli uzņemt arī intervāla video. Acumirklī kopīgojiet attēlus ar ģimeni un draugiem, izmantojot NFC³ atbalstu, — vienkārši pieskarieties ar kameru viedierīcei² vai izmantojiet speciālo Wi-Fi² pogu. Varat acumirklī iemūžināt notiekošo un nekavējoties dalīties priekā."

Neparasti leņķi, izcilas detaļas
Kameras COOLPIX S9900 lielais 7,5 cm/3,0 collu maināma leņķa šķidro kristālu displejs ir ideāli piemērots radošai kadrēšanai, jo tas atvieglo uzņemšanu, paceļot kameru virs cilvēku pūļa dažādos notikumos vai fotografējot no zemākiem skatu punktiem, lai iegūtu izteiksmīgus dzīvnieku portretus. Jaudīga 30x optiskā tālummaiņa, ko var palielināt līdz 60x Dynamic Fine Zoom tālummaiņai¹, atklāj vēl neizpētītu smalku detaļu pasauli un ļauj viegli uzņemt tālumā notiekošas darbības.
Plānā, visur pārnēsājamā kamera COOLPIX S7000 ir aprīkota ar lielu 7,5 cm/3,0 collu šķidro kristālu displeju, kas atvieglo ikviena uzņēmuma kadrēšanu gan spilgtā saules gaismā, gan vājā apgaismojumā. Kameras 20x optiskā tālummaiņa, ko var palielināt līdz 40x Dynamic Fine Zoom tālummaiņai¹, ir vienlīdz lieliski piemērota gan sejas izteiksmju, gan tālumā notiekošu darbību iemūžināšanai.

Ātra uzņemšana, tūlītēja kopīgošana
Izmantojot kameru COOLPIX S9900, nenokavēsiet ne mirkli — varat fotografēt nekustīgus attēlus, bet jau nākamajā mirklī, vienkārši pieskaroties pogai, sākt filmēt pilnas augstas izšķirtspējas video (1080/60p), turklāt īpaši liela ātruma AF nodrošina iespēju uzņemt objektus ātri. Ar grozāmo komandu pārslēgu varat ātri piekļūt galvenajiem iestatījumiem, savukārt uzņēmumu tūlītēju kopīgošanu nodrošina speciāla Wi-Fi² poga un NFC³ atbalsts, kura izmantošanai jums atliek tikai pieskarties ar kameru viedierīcei³.
Kameras COOLPIX S7000 sižeta automātiskais atlasītājs automātiski optimizē kameras iestatījumus, tādēļ vienmēr būsiet gatavs nekavējoties uzņemt pārsteidzošus attēlus. Izmantojot speciālo video ierakstīšanas pogu, viegli varat sākt filmēt skaistu, vienmērīgu pilnas augstas izšķirtspējas video līdz ar darbības sākšanos, turklāt ar vienu pieskārienu vadāmā Wi-Fi² poga un NFC³ tehnoloģija nodrošina tūlītēju kopīgošanu.

Ikdienas dzīve, ceļojumi pa pasauli
Ikdienas dzīves iemūžināšanai piemērotā kompaktā kamera COOLPIX S9900 ir gatava reģistrēt jūsu uzņēmumus arī ceļojumu laikā, lai kur jūs dotos. Iebūvētā GPS un GLONASS sistēma reģistrē precīzu un detalizētu informāciju par ģeogrāfisko garumu un platumu, savukārt iebūvētajā pasaules kartē var saglabāt līdz 30 atrašanās vietām, tādējādi sniedzot vizuālu priekšstatu par vietām, kurās attēli ir uzņemti.
Plānā, vieglā un modernā kamera COOLPIX S7000 ir lieliski piemērota jūsu dzīvesveidam. Viedportretēšanas režīms garantē izcilus portretus, jo tajā ir pieejams plašs uzņemšanas laikā lietojamo efektu klāsts, tostarp sejas krāsas kontrasta mazināšana. Ceļojumu laikā vienkāršā panorāma ļauj pilnvērtīgi izbaudīt skaistās ainavas, jo tagad varat uzņemt pārsteidzošas panorāmas, vienkārši noliecot kameru vai panoramējot to.

Galveno iezīmju kopsavilkums — S9900
• NIKKOR 30x optiskās tālummaiņas objektīvs: iemūžiniet notikumus līdz pat smalkākajām detaļām, izmantojot 30x optisko tālummaiņu, ko var palielināt līdz 60x Dynamic Fine Zoom tālummaiņai¹.
• Iebūvēts Wi-Fi un NFC atbalsts: varat viegli kopīgot attēlus, vienreiz nospiežot Wi-Fi² pogu vai ar kameru, kurā ir iespējota NFC³ tehnoloģija, pieskaroties viedierīcei³.
• Iebūvēta GPS un GLONASS sistēma: uzņemšanas laikā ātri iegūstiet detalizētu informāciju par atrašanās vietu, izmantojot GPS un GLONASS satelītu izsekošanas funkciju.
• Maināma leņķa TFT šķidro kristālu displejs: pateicoties lielajam 7,5 cm/3,0 collu 921 tūkstoša punktu ekrānam, varat viegli fotografēt un uzņemt video, gan paceļot kameru virs cilvēku pūļa, gan no zemiem skatpunktiem.
• Augstas veiktspējas VR (vibrāciju samazināšana): lai tiktu iegūti skaidrāki uzņēmumi, kompensē kameras drebēšanu aktīvas darbības uzņemšanas laikā — pat tad, ja ir iestatīta maksimālā tālummaiņa.
• Intervāla video: atlasiet uzņemšanas sižetu, lai automātiski izveidotu 10 sekunžu intervāla video, izmantojot nekustīgos attēlus, kas uzņemti ar laika intervālu.

Galveno iezīmju kopsavilkums — S7000
• Iebūvēts Wi-Fi un NFC atbalsts: viegli kopīgojiet augstas kvalitātes attēlus, tikai vienreiz nospiežot Wi-Fi² pogu vai izmantojot NFC³ tehnoloģiju un vienkārši pieskaroties ar kameru viedierīcei.
• NIKKOR 20x optiskās tālummaiņas objektīvs: iemūžiniet jautras sejas izteiksmes un tālumā notiekošu darbību, izmantojot 20x optisko tālummaiņu, ko var palielināt līdz 40x Dynamic Fine Zoom tālummaiņai¹.
• No aizmugures izgaismots 16 megapikseļu CMOS attēla sensors: īpaši jutīgais attēla sensors nodrošina skaisti detalizētus uzņēmumus un zemu trokšņu līmeni.
• Vienkāršā panorāma 360°/180°: veidojiet pārsteidzošus panorāmas uzņēmumus, noliecot kameru vertikāli vai panoramējot horizontāli.
• Augstas veiktspējas VR (vibrāciju samazināšana): vienmēr uzņemiet skaidrus attēlus, izmantojot 4 asu jaukto VR, kas kompensē kameras drebēšanu pat tad, ja ir iestatīta maksimālā tālummaiņa.
• Pilnas augstas izšķirtspējas video: iemūžiniet labākos mirkļus pilnas augstas izšķirtspējas kvalitātē, vienkārši pieskaroties video ierakstīšanas pogai, un rediģējiet atskaņošanas laikā, lai dzēstu nevajadzīgos videoierakstus.

¹Dynamic Fine Zoom tālummaiņas palielinājums tiek aprēķināts, ņemot vērā maksimālo optiskās tālummaiņas platleņķa pozīciju.

²Nepieciešama Nikon lietotnes Wireless Mobile Utility instalēšana (saderīga ar operētājsistēmām iOS un Android™) jūsu viedierīcē.
³Tuva darbības lauka sakari (Near Field Communication — NFC) darbojas saderīgos Android™ (Android 4.0 vai jaunākas versijas) viedtālruņos un planšetdatoros. Pirms lietošanas jāinstalē Nikon lietotne Wireless Mobile Utility un jāiestata attēlu pārsūtīšana.