LUMIX G H HS043 BlackPanasonic ar lepnumu iepazīstina ar jaunu maināmu objektīvu LUMIX G 42,5 mm / F1.7 ASPH. / POWER O.I.S. (35 mm kameras ekvivalents: 85 mm), kas ir paredzēts sērijai LUMIX G, kura ir izstrādāta, pamatojoties uz sistēmas Micro Four Thirds standartu. Objektīva LUMIX G 42,5 mm / F1.7 ASPH. / POWER O.I.S. maksimālais diafragmas atvērums ir F1.7, objektīvā ir integrēts optiskais attēla stabilizators POWER O.I.S., un tas ir saderīgs ar nepārtraukta automātiskā fokusa funkciju.

Jaunā objektīva sistēma sastāv no 10 elementiem, kas izkārtoti 8 grupās, un tajā tiek izmantota asfēriska lēca. Asfēriskā lēca nomāc sfērisko aberāciju un kropļojumus. Šis vidēja attāluma telefoto objektīvs ar iecienīto 42,5 mm fokusa attālumu (35 mm kameras ekvivalents: 85 mm) ir lieliski piemērots portreta fotoattēlu uzņemšanai ar intensīvu stereoskopisku efektu. Lietotāji var izmantot brīnišķīgo defokusēšanas efektu apvienojumā ar lielo objektīva gaismasspēju, lai iegūtu vēl iespaidīgākus un mākslinieciskākus attēlus. Objektīvam ir daudzpusīgi izmantojams 0,31 m fokusēšanas attālums, kas ļauj lietotājiem uzņemt dabiskus tuvplānus, piemēram, ēdiena attēlus.

Šim plaša diafragmas atvēruma objektīvam ir unikāla īpašība — neliels asuma dziļums, tāpēc pat neliela rokas trīcēšana rada miglainus attēlus. Tomēr POWER O.I.S. (optiskais attēla stabilizators), kas ir iebūvēts objektīvā LUMIX G 42,5 mm / F1.7 ASPH. / POWER O.I.S., efektīvi kompensē ne vien nelielas, ātras, bet arī plašas, lēnas kustības, tādējādi atvieglojot izcili skaidru attēlu uzņemšanu pat vājā apgaismojumā, piemēram, naktī vai telpās.

Objektīvā iebūvētā iekšējā fokusa sistēma ļauj panākt izcilu izšķirtspēju un kontrastu no tuvplāniem līdz bezgalībai. Iekļautais jaunizstrādātais soļdzinējs padara fokusēšanas procesu vienmērīgu un klusu, ļaujot šo funkciju izmantot gan fotoattēlu uzņemšanai, gan video ierakstīšanai. Izmantojot ātru objektīvu ar mazāku F vērtību, automātiskā fokusa funkcijas veiktspēja ievērojami pārspēj fāzes nobīdes sistēmas automātiskā fokusa funkcijas veiktspēju. Uzstādot objektīvu fotokamerām LUMIX G, lietotāji var izbaudīt liela ātruma un augstas precizitātes kontrastu automātiskā fokusa sistēmu, kurā digitālā signāla apmaiņa notiek ar ātrumu 240 kadri sekundē.

Septiņi asmeņi piešķir diafragmai noapaļotu formu, kas, fotografējot ar lielu diafragmas atvērumu, rada pievilcīgu, vienmērīgu efektu ārpus fokusa esošām zonām. Īpaši izturīgs metāla stiprinājums padara objektīvu piemērotu aktīvai lietošanai, un tajā izmantotās lēcas ar vairākkārtīgo pārklājumu samazina attēla dubultošanos un atspīdumus, nodrošinot vēl izcilākas kvalitātes attēlu uzņemšanu. Jaunais objektīvs LUMIX G 42,5 mm / F1.7 ASPH. / POWER O.I.S. ir pieejams elegantā metāliskā melnā un sudraba krāsojumā, un tā dizains ir pieskaņots viena objektīva bezspoguļa digitālajām (DSLM) kamerām LUMIX G.