Nikon D7200Nikon šodien iepazīstina ar jaunu digitālo vienobjektīva spoguļkameru — vadošo DX formāta kameru klāstā. Progresīvā kamera D7200 ir ātrdarbīga, daudzpusīga, un to raksturo pilnīga savienojamība. Tā ir vienlīdz labi piemērota kā nekustīgu attēlu, tā video uzņemšanai.
Kamera D7200 var fotogrāfiem piedāvāt daudz, tostarp no izslavētajiem Nikon FX modeļiem mantoto funkciju klāstu. Ar šo vieglo digitālo vienobjektīva spoguļkameru ikviens fotogrāfs var uzņemt savām vēlmēm atbilstošus kvalitatīvus attēlus.
D7200 ir pirmā DX kamera, ar kuru var fotografēt objektus ar precizitāti līdz pat –3 EV, izmantojot no Nikon profesionālajām kamerām pārmantotu autofokusa sistēmu. Ņemot vērā kameras plašo ISO diapazonu un lielo sērijveida uzņemšanas ātrumu, ir iespējams uzņemt asas fotogrāfijas un skaidrus videoierakstus arī tumsā. Radošām izpausmēm noderēs gaismas pēdu fotografēšanas un vienmērīgu intervāla video uzņemšanas funkcijas, kā arī plašais saderīgo DX un FX NIKKOR objektīvu klāsts. D7200 ir arī pirmā Nikon digitālā vienobjektīva spoguļkamera, kas atbalsta NFC (Near Field Communication — tuva darbības lauka sakarus). Tagad lietotāji var izvēlēties, vai pārsūtīt nekustīgos attēlus uz viedierīci, izmantojot NFC vai kameras Wi-Fi funkciju¹. Vieglais DX korpuss un daudzpusīgās video funkcijas padara kameru D7200 piemērotu jebkurai filmēšanas videi. Iespējas radoši izpausties nodrošina speciālā video iestatījumu izvēlne, uzlabotas audio vadības opcijas un jaunākās paaudzes Picture Control sistēmas iestatījumi. Turklāt kamera ir saderīga ar Nikon jauno bezvadu mikrofonu ME-W1 (pieejams kā papildaprīkojums), kas ieraksta skaidru skaņu līdz pat 50 m attālumā.


Marina Gurēviča (Marina Gurevich), Nikon Europe Patērētāju digitālo vienobjektīva spoguļkameru nodaļas produktu vadītāja, komentē: “D7200 ir augstākās klases kamera. Progresīvais funkciju komplekts padara šo kameru piemērotu tiklab pieredzējušiem fotogrāfiem kā cilvēkiem, kuri iepriekš izmantojuši iesācējiem paredzētu digitālo vienobjektīva spoguļkameru. Šīs kameras klasē labākā AF sistēma, iespaidīgā ISO veiktspēja un ātrdarbīgā attēlu apstrādes programma nozīmē, ka kvalitatīvi var uzņemt jebkādas ainas. Turklāt Nikon izslavētā ergonomika un plašais saderīgo DX un FX formāta objektīvu klāsts nozīmē iespējas brīvi fotografēt objektus tieši tā, kā vēlaties. Fotogrāfiju pārsūtīšana no kameras ir vienkārša, un uzlaboto video funkciju dēļ kamera D7200 būs ideāli piemērota visiem, kuri vēlas izmantot portatīvu video uzņemšanas sistēmu.”

Īstenojiet savas ambīcijas
Kamera D7200 iedvesmos jūs izmēģināt jaunas fotografēšanas metodes un sasniegt arvien labākus rezultātus. Lielais DX formāta attēla sensors, attēlu apstrādes programma EXPEED 4 un ISO diapazons 100–25 600 nodrošina attēliem neparasti plašu dinamisko diapazonu, zemu trokšņu līmeni un bagātīgas krāsu pārejas. Varat iegūt drukas kvalitātes 24,2 megapikseļu fotogrāfijas, fotografējot jebkuru objektu, un uzņemt skaidrus videoierakstus, pat filmējot tumsā. Iespējas radoši izpausties fotografēšanā neatkarīgi no objekta vai atrašanās vietas nodrošina arī profesionālā AF sistēma, kura pārmantota no Nikon FX formāta kamerām. Multi-CAM 3500 II 51 punkta AF sistēma precīzi fiksē fokusu uz objektu pat tumsā, saglabājot jutību līdz –3 EV (ISO 100, 20 °C/68 °F). Piecpadsmit krustveida sensori centrā nodrošina precīzu objekta fotografēšanu, turklāt viens centrālais punkts ir f/8 saderīgs, līdz ar to ir iespējamas dažādas objektīvu/telepārveidotāju kombinācijas. DX formātā var uzņemt līdz 6 kadriem/s, bet 1,3x apcirpšanas režīmā — līdz 7 kadriem/s; kameras lielais buferis vienā lielātruma sērijveida uzņemšanas reizē uzņem līdz 27 12 bitu RAW attēliem un līdz 100 augstas kvalitātes JPEG attēliem.² 1,3x apcirpšanas režīms dod iespēju arī palielināt NIKKOR objektīva telefoto veiktspēju un aptvert visu kadru ar AF sistēmas 51 fokusa punktu.

Kinematogrāfisks video atbilstoši jūsu prasībām
No Nikon profesionālajām kamerām pārmantotās video uzņemšanas funkcijas padara D7200 par jaudīgu instrumentu video uzņemšanai. Kamera ieraksta pilnas augstas izšķirtspējas video līdz 25p/30p izšķirtspējai. Pārslēdzoties uz 1,3x apcirpšanas režīmu, ieraksta izšķirtspēju var palielināt līdz 1080/50p/60p. Izmantojot speciālo video izvēlni, var saglabāt visus video iestatījumus vienkopus, savukārt videoierakstus var saglabāt, izmantojot divus SD atmiņas karšu slotus, vai paralēli izvadīt uz kādu ārējo ierakstīšanas ierīci vai ekrānu, izmantojot HDMI savienojumu. Varat izmantot automātisko ISO jutības vadību vienmērīgai pārejai starp tumšiem un gaišiem apgabaliem M režīmā, kā arī precīzi parādīt kadrā izgaismotās vietas iezīmētā displeja režīmā. Savukārt Picture Control iestatījums Flat palīdz pēcapstrādē pielāgot attēla krāsu. Ņemot vērā, ka video kvalitātē izšķiroša var būt skaņas kvalitāte, šai kamerai ir uzlabotas audio vadības opcijas, ar kurām var atlasīt skaņas diapazonu (platleņķis/balss) un samazināt vēja radīto troksni, ierakstot skaņu ar iebūvēto mikrofonu. Ja ierakstīšanā izmantojat ārēju mikrofonu, Nikon jaunais bezvadu mikrofons ME-W1 (pieejams kā papildaprīkojums) ir laba izvēle videoieraksta papildināšanai ar skaidru audio materiālu, kas ierakstīts tieši no avota. Skaņu ieraksta gan mikrofona raidītājs, gan uztvērējs. Tādējādi audio ierakstīšanā var izmantot vai nu tikai mikrofonu, vai gan mikrofonu, gan uztvērēju: varat ierakstīt tikai savu balsi, tikai objekta skaņu vai arī sarunu.

Augstāka līmeņa kopīgošanas iespējas
D7200 ir pirmā Nikon digitālā vienobjektīva spoguļkamera gan ar Wi-Fi, gan NFC atbalstu. Lai pārsūtītu fotoattēlus uz viedierīci, kas atbalsta NFC, vienkārši pieskarieties ierīcei ar kameru D7200. Šādi varēsiet pārsūtīt kameras šķidro kristālu displejā redzamo attēlu. Varat izmantot arī iebūvēto Wi-Fi funkciju, lai augšupielādētu fotogrāfijas, izmantojot saderīgu viedtālruni vai planšetdatoru. Vienkārši vispirms lejupielādējiet savā viedierīcē Nikon bezmaksas lietotni Wireless Mobile Utility¹. Iebūvētā Wi-Fi funkcija ļauj arī attāli atbrīvot kameras aizvaru ar viedierīci, līdz ar to kameru ir viegli novietot uzņemšanai no dažādiem skatpunktiem. Vēl labāka bezvadu uzņemšanas vadīšana iespējama, izmantojot bezvadu raiduztvērēju WR-R10 un bezvadu raidītāju WR-T10, bet kameras iestatījumus varat kontrolēt ar bezvadu tālvadības ierīci WR-1. Lai izveidotu savienojumu ar tīklu Ethernet vai bezvadu LAN, izmantojiet datu raidītāju UT-1 (pieejams kā papildaprīkojums) un bezvadu raidītāju WT-5.

Atklājiet, radiet, eksperimentējiet
Kameras D7200 pamattehnoloģijas jauda tiek izmantota plašam funkciju klāstam, nodrošinot lietotājam iespējas radoši eksperimentēt. Uzņemšanas laikā 8,0 cm (3,2 collu), 1229 tūkstošu punktu ekrānā ar pielāgojamām krāsām varat iestatīt jebkādu krāsu balansu un spilgtumu, pielāgojot tos savām vajadzībām. Skatu meklētājs ir aprīkots ar organisku elektroluminiscences displeja elementu, tādēļ spilgtajam informācijas displejam ir augsts kontrasts un zems enerģijas patēriņš. Nikon otrās paaudzes Picture Control sistēmā ir pieejami vērtīgi fotografēšanas un video ierakstīšanas rīki, kas ļauj kontrolēt asuma palielināšanas, kontrasta, spilgtuma, nokrāsas un piesātinājuma iestatījumus. Iestatījums Flat dod iespēju pēcapstrādē īstenot visdažādākās idejas: saglabājiet visas detaļas un bagātīgos toņus gan izgaismotajās attēla daļās, gan ēnās. Iestatījums Clarity ļauj precīzi pielāgot kontrastu, lai izceltu smalkas struktūras. Papildu radošās funkcijas ietver iespēju uzņemt intervāla fotogrāfiju secību ar vienmērīgām ekspozīcijas pārejām, izmantojot vienkāršas izvēlnes darbības. Turklāt varat uzņemt iespaidīgas gaismas pēdu fotogrāfijas, fotografējot nepārtrauktajā atbrīvošanas režīmā ar 4 sekunžu vai mazāku aizvara ātrumu. Vienkārši ierakstiet tik daudz attēlu, cik vien atmiņas kartes un akumulatora darbmūžs spēj nodrošināt.
Paplašiniet savas radošās iespējas: NIKKOR objektīvi un Nikon Speedlight zibspuldzes
Uzņemiet fotogrāfijas ar kameru D7200, un jūsu rīcībā būs viss Nikon DX formāta objektīvu klāsts un plaša FX objektīvu izvēle. NIKKOR objektīvi to izcilās izšķirtspējas dēļ ir pazīstami jebkurā žanrā strādājošu profesionālu fotogrāfu vidū. DX formāta objektīvu kompaktais izmērs ir ievērojama priekšrocība, ja vēlaties ceļot ērti vai uzņemt telefoto attēlus. Patiesībā, uzņemot 1,3x apcirpšanas režīmā, varat palielināt DX objektīva veiktspēju 1,3 reizes un gandrīz dubultot FX objektīva telefoto efektu. Piemēram, ja fotografēsiet 1,3x apcirpšanas režīmā ar objektīvu AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G, varēsiet palielināt tā diapazonu līdz 390 mm (ekvivalents). Kamera D7200 sniedz iespēju izpausties arī fotogrāfijā ar zibspuldzi: tā ir saderīga ar dažādām Speedlight zibspuldzēm no nozarē vadošās Nikon radošās apgaismojuma sistēmas. Kameras iebūvētās zibspuldzes vadības ierīce nodrošina bezvadu aktivizēšanu un vadību līdz pat divām Nikon Speedlight zibspuldžu grupām. Iegūstiet labāku krāsu balansu sarežģītos apgaismojuma apstākļos, izmantojot kompaktu zibspuldzi, piemēram, SB-700. Video uzņemšanai vai nekustīgiem tuvplāna attēliem izmēģiniet zibspuldzi SB-500 ar iebūvētu augstas intensitātes LED lukturi.

Galveno iezīmju kopsavilkums
- 24,2 megapikseļu DX formāta CMOS sensors: uzņemiet attēlus ar plašu dinamisko diapazonu, zemu trokšņu līmeni un bagātīgām krāsu pārejām.
- EXPEED 4: palielina kameras vispārējo veiktspēju izcilu rezultātu nodrošināšanai.
- Profesionāla AF darbība: Multi-CAM 3500 II 51 punkta AF sistēma. Zemākais jutīguma līmenis: –3 EV (ISO 100, 20 °C/68 °F).
- Plašs ISO diapazons: droši fotografējiet tādā apgaismojumā, kāds ir pieejams. Standarta ISO diapazons ir 100–25 600.
- Ātra nepārtrauktā uzņemšana: līdz 6 kadriem/s DX formātā un līdz 7 kadriem/s 1,3x apcirpšanas režīmā. Uzņemiet līdz 27 12 bitu RAW attēliem un līdz 100 augstas kvalitātes JPEG attēliem vienā lielātruma sērijveida uzņemšanas reizē.²
- Neierobežota nepārtrauktā uzņemšana: fotografējiet nepārtrauktajā atbrīvošanas režīmā ar 4 sekunžu vai mazāku aizvara ātrumu un ierakstiet tik daudz attēlu, cik vien atmiņas kartes un akumulatora darbmūžs spēj nodrošināt.
- Intervāla video: uzņemiet intervāla fotogrāfiju secību ar vienmērīgām ekspozīcijas pārejām.
- Ērta savienojamība: kopīgošanu atvieglo Wi-Fi¹ un NFC (Near Field Communication — tuva darbības lauka sakaru) atbalsts.
- D-video: ierakstiet DX formāta pilnas augstas izšķirtspējas video līdz 25p/30p izšķirtspējai vai pārslēdzieties uz 1,3x apcirpšanas režīmu un palieliniet ieraksta izšķirtspēju līdz 1080/50p/60p. Īpašajā video izvēlnē varat saglabāt visus video iestatījumus vienuviet.
- Augstas precizitātes audio: izcilas audiosignāla vadības opcijas nozīmē, ka varat uzņemt videoierakstus ar profesionālas kvalitātes skaņu.
- 1,3x apcirpšana: iegūstiet papildu telefoto veiktspēju, ātrumu un plašāku AF aptvērumu.
- Picture Control 2.0: izvēlieties jebkuru no septiņiem Picture Control iestatījumiem. Atvieglojiet pēcapstrādi ar iestatījumu Flat maksimāli dinamiska diapazona nodrošināšanai; veiciet precīzu detalizāciju, izmantojot iestatījumu Clarity.
- Spilgts skatu meklētājs: nodrošina aptuveni 100 % kadra aptvērumu un izcilu redzamību ārpus telpām pat situācijās ar spēcīgu pretgaismu.
- Krāsu ekrāns ar pielāgojamām krāsām: 8,0 cm (3,2 collu), 1229 tūkstošu punktu RGBW šķidro kristālu ekrāns ar pretatspīduma pārklājumu. Iestatiet jebkādu krāsu balansu un spilgtumu.
- Izturība: kameras korpuss ir izturīgs pret putekļiem, laikapstākļiem un nomešanu. Aizvara ierīce ir pārbaudīta 150 000 atbrīvošanas reizēs.
- Iebūvētā zibspuldze: aprīkota ar viedu i-TTL zibspuldzes vadību un zibspuldzes vadītāja funkciju.
- Enerģiju taupošs dizains: Uzņemiet līdz 1110 nekustīgiem attēliem vai līdz 80 minūtēm garu videoierakstu³, tikai vienreiz uzlādējot īpaši kompakto un vieglo uzlādējamo litija jonu akumulatoru EN-EL15.
- Datu nesējs: divi SD karšu sloti nodrošina vienmērīgu uzņemšanu. Abi karšu sloti ir saderīgi ar augstas kapacitātes SDXC un UHS-I kartēm.
- Iekļautā programmatūra: turpiniet radošo procesu pēc uzņemšanas. Izmantojot speciālo Nikon programmatūru, varat importēt, kārtot, rediģēt un kopīgot fotogrāfijas vai videoklipus.

¹ Lai izmantotu Wi-Fi funkciju, vienkārši lejupielādējiet viedierīcē lietotni Wireless Mobile Utility. Šo ar iOS™ un Android™ viedierīcēm saderīgo lietotni bez maksas var lejupielādēt pakalpojumā Google Play™ un Apple App Store™. Android, Google, Google Play, YouTube un citi zīmoli ir Google Inc. preču zīmes.
² Fotografējot ar ISO jutību 100 un izmantojot 16 GB SanDisk Extreme PRO UHS-I SDHC karti (95 MB/s). Bufera kapacitāte ir atkarīga no ierakstāmā sižeta.
³ Pamatojoties uz CIPA standartiem.

Nikon D7200

Nikon D7200 aizmugure

Nikon D7200 augsa

Nikon D7200 sans