MIKROFONS ME W1Nikon šodien iepazīstina ar jauno bezvadu mikrofonu ME-W1. Šis ērti pārnēsājamais un viegli lietojamais visaptverošais/monofoniskais mikrofons ieraksta skaidru skaņu līdz pat 50 m attālumā.
Bezvadu mikrofons ME-W1 ir saderīgs ar jebkuru kameru, kas aprīkota ar mikrofona pieslēguma ligzdu, tādēļ tas ir ļoti ērti izmantojams aprīkojums. Tas ir izstrādāts tā, lai uztvertu skaidru un nepārtrauktu audiosignālu tieši no avota. Tas nodrošina augstas kvalitātes skaņu, kas pievērš klausītāju uzmanību. Sistēmu ir viegli iestatīt un lietot — tā sastāv no mikrofona raidītāja un uztvērēja, kas sakariem izmanto Bluetooth. Mikrofons ME-W1 ir lieliski piemērots prezentāciju, ielu interviju un profesionālas kvalitātes video emuāru ierakstīšanai. To var nepārtraukti lietot līdz trīs stundām ar vienu bateriju. Ja vēlaties ierakstīt muzikālu priekšnesumu stereo skaņas kvalitātē, vienkārši pievienojiet Nikon stereomikrofonu ME-1 mikrofona ME-W1 ārējai mikrofona pieslēguma ligzdai.


Zurabs Kiknadze (Zurab Kiknadze), Nikon Europe Objektīvu, piederumu un programmatūras nodaļas vadītājs, komentē:
“Bezvadu mikrofons ME-W1 ir gaidīts Nikon plašā piederumu klāsta papildinājums. Digitālās vienobjektīva spoguļkameras arvien biežāk izmanto videooperatori un videogrāfi, kuri novērtē elastīgas lietošanas iespējas un kuriem nepieciešami augstas kvalitātes rezultāti. Jaunais mikrofons ME-W1, kas piedāvā kustību brīvību un augstas precizitātes audio ierakstīšanu, paplašina lietošanas iespējas. Videooperatori un videogrāfi iegūs kvalitatīvāku un profesionālāku rezultātu — augstas precizitātes audio, kas atbildīs viņu augstas izšķirtspējas videoieraksta līmenim.”

Kvalitatīva skaņa no avota
Bezvadu mikrofons ME-W1 ir lieliska izvēle videoieraksta papildināšanai ar skaidru audio materiālu, kas ierakstīts tieši no avota. Kad pārvietojaties vai filmējat trokšņainā vidē, bezvadu mikrofons var būt nenovērtējams aprīkojums. Tā kā mikrofonu var novietot tieši blakus avotam, varat viegli savam video piešķirt papildu emociju gammu, pilnskanīgi ierakstīt runātāja balsi vai ierakstīt vides skaņas no grūti pieejamām vietām. Mikrofona ME-W1 gadījumā skaņu ieraksta gan tā raidītājs, gan uztvērējs. Audio ierakstīšanā var izmantot vai nu tikai mikrofonu, vai gan mikrofonu, gan uztvērēju: varat ierakstīt tikai objekta skaņu vai arī sarunu. Neatkarīgi no tā, vai filmējat intervijas vai reportāžas veida video emuārus, iespēja izvēlēties vienvirziena vai divvirzienu audio ierakstīšanu ir ļoti noderīga.

Daudzpusība
Tā kā bezvadu mikrofons ME-W1 ir saderīgs ar daudzām un dažādām kamerām, tā priekšrocības būs pieejamas ne tikai Nikon digitālo vienobjektīva spoguļkameru lietotājiem. Jebkurai Nikon 1 vai COOLPIX kamerai, kas aprīkota ar mikrofona pieslēguma ligzdu, var tieši pievienot mikrofonu. Turklāt mikrofonu ME-W1 var pievienot arī dažādām trešo pušu ierīcēm, izmantojot papildu speciālus kabeļus. Skaņas ievade ir monofoniska, bet, ja vēlaties ierakstīt stereo skaņas kvalitātē, vienkārši pievienojiet Nikon papildu stereomikrofonu ME-1 mikrofona ME-W1 ārējai pieslēguma ligzdai. Ierakstot muzikālu priekšnesumu vai galveno prezentāciju, varat brīvi kustēties un izveidot video kompozīciju, neietekmējot skaņas kvalitāti vai uztveramības virzienus.

Ērta pārnēsāšana un ilga lietošana
Mikrofons ME-W1 ir ļoti ērti lietojams, jo ar to var nepārtraukti ierakstīt līdz trīs stundām, izmantojot vienu AAA bateriju. Ņemot vērā, ka šis mikrofons ir arī ļoti kompakts un izturīgs pret ūdeni, triecienizturīgs un putekļu necaurlaidīgs, tas ir ērti lietojams. Neatkarīgi no tā, vai staigājat pa ielām, intervējot cilvēkus jaunajam video emuāram, ierakstāt ilgu pasākumu vai arī visu dienu filmējat video ainas — to palīdzēs nodrošināt ērti pārnēsājamais un ilgstoši lietojamais mikrofons.