Saņemot enerģiju ar mūsdienīgās Bluetooth® zema patēriņa tehnoloģijas palīdzību, SnapBridge nodrošina nepārtrauktu, vienmēr aktīvu koplietošanu.

Korporācija Nikon ar prieku paziņo par SnapBridge ar Bluetooth zema patēriņa tehnoloģiju ieviešanu – mūsdienīgu inovāciju, kas nodrošina vienmēr aktīvu bezvadu savienojumu ar viedierīcēm. Nikon iepazīstināja ar šo mūsdienīgo programmatūru izstādē CES® 2016 kā ar savu inovāciju perspektīvā plāna sastāvdaļu.

Balstoties uz Nikon bagātīgo pieredzi inovāciju ieviešanā attēlveides jomā, šis jauninājums paceļ latiņu vēl augstāk, jo SnapBridge savienojums, kas izmanto Bluetooth zema patēriņa tehnoloģiju, ir vienmēr aktīvs un energoefektīvs, nodrošina fotogrāfiem plašas attēlu koplietošanas iespējas.

Šī tehnoloģija lieku reizi apliecina Nikon pievēršanos inovācijām programmatūras jomā un padara kameru par personālo ierīču ekosistēmas sastāvdaļu. Sākot ar 2016. gadu SnapBridge kļūs par gandrīz visu Nikon kameru iezīmi.

"Attēli lielā mērā ieņem centrālo vietu dažāda veida informācijas apmaiņā un tādēļ turpat jāatrodas arī kamerai. Mūsu SnapBridge inovācija savieno Nikon kameras ar personālajām ierīcēm pastāvīgai datu apmaiņai. Tieši šādā veidā tiek radīta universāla fotogrāfiju valoda", apgalvo Tadaši Nakajama (Tadashi Nakayama), korporācijas viceprezidents, Nikon korporācijas Attēlveides biznesa nodaļas Realizācijas sektora vadītājs.

SnapBridge ar Bluetooth zemā patēriņa tehnoloģiju dod iespēju nepārtrauktā režīmā ātri pārsūtīt attēlus no kameras uz viedierīci tūdaļ pēc uzņemšanas reālā laikā, padarot fotogrāfiju par sociālu, piesaistītu fenomenu. Tas notiek automātiski, bez nepieciešamības aktivēt attēlu pārsūtīšanu no kameras un vienlaikus patērējot ierobežotu enerģijas apjomu no abām ierīcēm. Attēlu pārsūtīšanas laikā lietotājs var turpināt izmantot mobilo interneta pieslēgumu, kas dod iespēju sekot e-pasta korespondencei vai piekļūt sociālajiem tīkliem fotogrāfiju sinhronizācijas laikā.

Nikon kameru un viedierīču savienojuma veidošana sākas ar SnapBridge lietotni, kura iOS un Android TM sistēmām pieejama Apple AppStoreSM vai GooglePlayTM*.
*Lietotni varēs lejupielādēt tiešā veidā no Nikon interneta portāla Ķīnā.

SnapBridge lietotnes galvenās iezīmes

- Vienkārša, intuitīva iestatīšana, lai varētu pieslēgties viedierīcēm
Nikon modeļus ar iebūvētu SnapBridge var nekavējoties pieslēgt viedierīcei*, tiklīdz ir instalēta mobilā lietotne. Lietotāju ērtībām pieslēgumu, atšķirībā no līdzšinējām Wi-Fi® datu apmaiņas lietotnēm, kurām ikreiz pieslēdzoties bija nepieciešama konfigurēšana, tagad jānokonfigurē tikai vienu reizi. Vairs nav nepieciešams ik reizi iestatīt SSID un paroli, pirmo reizi veidojot savienojumu. Kamera var veidot savienojumu ar līdz pat piecām dažādām ierīcēm.
*Saderīgi ir iPhone® un/vai iPad®, vai viedierīces ar instalētu AndroidTM operētājsistēmu.

- Atrašanās vietas un pulksteņa laika automātiska sinhronizācija
SnapBridge lietotne izgūst informāciju par atrašanās vietu un pulksteņa laiku no lietotāja viedierīces, un automātiski sinhronizē kameru, tādēļ, dodoties ārzemju ceļojumā, nav nepieciešams manuāli iestatīt kameras datumu un atrašanās vietu. Tūdaļ pēc ierašanās lietotāji var sākt uzņemt fotogrāfijas un viņiem nebūs jāuztraucas par neprecīziem atrašanās vietas un laika iestatījumiem, kas parādīsies attēla datos.

- Netraucēta attēlu pārsūtīšana arī uzņemšanas laikā
Kameras izvēlnē fotogrāfs var izvēlēties, vai pārsūtīt attēlus automātiski uzņemšanas laikā vai tūlīt pēc tam. Kamera intuitīvi pārslēdzas no Bluetooth zemā patēriņa tehnoloģijas uz Bluetooth, lai pārsūtītu datus pat tad, ja kamera ir izslēgta. Attēli tiek pārsūtīti uz viedierīci kā 2-MP (Full HD) attēli JPEG formātā. Iespējams pārsūtīt arī oriģinālos JPEG attēlus.

- Autora informācijas pievienošana
Ar SnapBridge lietotnes palīdzību attēliem var ērti pievienot autora informāciju. Lietotāji var izvēlēties līdz divu veidu informāciju: sākot no autortiesību apraksta informācijas par attēlu līdz papildus tekstam un logotipiem, ko pievienot fotogrāfijām savu attēlu aizsardzībai un identifikācijai.

- Tālvadības funkcijas uzņemšanas laikā
SnapBridge lietotnes uzņemšanas tālvadības* funkcijas dod iespēju lietotājam apstiprināt caur objektīvu redzamos attēlus viedierīces ekrānā reālā laikā, pirms aizvara atbrīvošanas ar lietotnes starpniecību. Papildus tam ar viedtālruni iespējams vadīt kameras tālummaiņu un automātisko taimeri, kas paver plašas iespējas un lielāku brīvību uzņemšanas laikā.
*Uzņemšana ar tālvadību iespējama tikai kamerām ar iebūvētu Wi-Fi.

- Netraucēta koplietošana sociālajos medijos un NIKON IMAGE SPACE
SnapBridge atbalsta vienotu koplietošanu sociālo mediju lietotnēs. Nikon lietotāji ar reģistrētu Nikon identifikatoru saņem neierobežota apjoma vietu 2-MP attēlu uzglabāšanai NIKON IMAGE SPACE. Attēlus, kuri 2-MP formātā pārsūtīti uz viedierīcēm, var tikt konfigurēti augšupielādei no SnapBridge lietotnes uz NIKON IMAGE SPACE kontu.